افزونه پارسی دیت را نصب کنید Monday, 25 November , 2024
2

فروریختن بخشی از آرامگاه هخامنشی اردشیر

  • کد خبر : 393205
فروریختن بخشی از آرامگاه هخامنشی اردشیر

به گزارش رکنا به نقل از ایسنا، در صندوقچه کوه مهر (رحمت) دو مقبره مشرف به محوطه تخت جمشید (پرسه) منسوب به اردشیر دوم (404-358 قبل از میلاد) و اردشیر سوم (337-358 ق.م) وجود دارد .) هخامنشی هجری. پیش از این نسبت به نفوذ رطوبت در آرامگاه اردشیر سوم هشدار داده شده بود و اکنون […]

به گزارش رکنا به نقل از ایسنا، در صندوقچه کوه مهر (رحمت) دو مقبره مشرف به محوطه تخت جمشید (پرسه) منسوب به اردشیر دوم (404-358 قبل از میلاد) و اردشیر سوم (337-358 ق.م) وجود دارد .) هخامنشی هجری. پیش از این نسبت به نفوذ رطوبت در آرامگاه اردشیر سوم هشدار داده شده بود و اکنون سیاوش آریا، فعال و فعال میراث فرهنگی، بر اساس عکس های گرفته شده از داخل آرامگاه اردشیر دوم، وضعیت سقف را اعلام کرده است. وحشتناک

این فعال میراث فرهنگی در تشریح وضعیت آرامگاه اردشیر دوم در تخت جمشید به ایسنا گفت: این روزها اخبار تلخ و تلخی از میراث جهانی پارسه (تخت جمشید) به گوش می رسد که به شدت موجب نگرانی فعالان، فرهنگیان شده است. کارشناسان میراث فرهنگی و باستان شناسان از جمله می توان به بازگشایی کارخانه سنگ شکن در زون درجه دو پایگاه جهانی پارس، ظهور رطوبت در مقبره اردشیر سوم هخامنشی و در هم شکستن منطقه برتر اشاره کرد. سایت میراث جهانی پارسه به بهانه توسعه گردشگری این موضوع باعث نگرانی شدید دوستداران میراث فرهنگی شده است.

اما در پی بارندگی شدید بهار سال گذشته بخشی از سقف آرامگاه هخامنشی اردشیردوم در جنوب کوه مهر (رحمت) از داخل فرو ریخت و آثار هخامنشی با خطر جدی مواجه شد.

نکته شگفت انگیز و سوال برانگیز ماجرا این است که این نشت در بهار امسال بر اساس شواهد و بررسی های انجام شده اتفاق افتاده و مسئولان پایگاه جهانی پارس هیچ صحبتی و یا گزارشی در این باره نداشته اند. بدتر از همه این است که تا کنون هیچ گونه عملیات مرمت و حفاظتی انجام نداده اند و آثار هخامنشی را به حال خود رها کرده اند.

آنچه باید به خاطر داشت و لازم است این است که با شروع اولین بارندگی در پاییز و زمستان پیش رو، بدون شک قسمت های دیگری از سقف آرامگاه اردشیر دوم فرو می ریزد و آب در آن تراوش می کند و یونیت بزرگی خواهد بود. چالش با آثار هخامنشی و خطر. بزرگ در انتظار شما خواهد بود. همچنین کارشناسان میراث فرهنگی و باستان شناسان به شدت نگران آسیب ها و خطرات میراث هخامنشی در این محیط جهانی هستند.

در این زمان باید چشم خود را به جاده دوخت و دید که آیا این بار مسئولان پایگاه جهانی پارس به فکر مشکلات فراوانی هستند که در این مجموعه جهانی بی نظیر و بسیار ارزشمند به وجود آمده است؟

در هر صورت یکی از بزرگترین و ارزشمندترین بناهای سنگی کشور که نگین هنر، معماری و تمدن ایران به شمار می رود، علیرغم همه حساسیت ها در خطر است و مسئولان میراث فرهنگی استان و کشور باید یک رادیکال را در نظر بگیرند. راه حل و درمان درازمدت تا خدای ناکرده در مقابل نسل های آینده مایوس و ذلیل نشویم.

پارسه که ما آن را تخت جمشید می نامیم، از دیرباز به عنوان جواهر هنر و معماری جهان باستان شناخته شده است و افراد بی شماری که عاشق تاریخ، جغرافیا، باستان شناسی، هنر و معماری هستند، آن را دیده و دوست داشته اند. پارسه را همه کارشناسان پشتوانه و اعتبار فرهنگی ایران می دانند که شناسنامه و هویت ملی مردم محسوب می شود.

در داخل مقبره اردشیردوم سه قبر سنگی حفر کردند و اجساد مردگان را در آن قرار دادند و در هر کدام یک در سنگی محدب قرار دادند تا مانع از هرگونه نفوذ شود.

سایت میراث جهانی پارسه در 57 کیلومتری شهر شیراز قرار دارد و از چندین بخش از جمله دروازه ملل یا تمام تمدن ها، کاخ صدمین سالگرد، خزانه داری، موزه، کاخ آپادانا، کاخ تاچر یا تالار آینه تشکیل شده است. ، کاخ هدیش و مقبره های هخامنشی اردشیردوم و اردشیرسوم. مجموعه جهانی پارسه با ارزش ترین و منحصر به فردترین اثر ملی و بین المللی کشور به شمار می رود و همه ساله مورد بازدید بی شمار گردشگران داخلی و خارجی قرار می گیرد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=393205

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.