به گزارش رکنا، مدتی است که برخی از رانندگان در ورودی طرح ترافیک پلاک خودروهای خود را می پوشانند تا به صورت رایگان وارد محدوده طرح ترافیک شوند. اما اکنون شهرداری تهران زیرساخت هایی را برای مجازات رانندگان متخلف در این زمینه فراهم می کند.
ایسنا در خبری نوشت: عموماً رانندگان متخلف از روشهای مختلفی مانند چسباندن کاغذ، انداختن پارچه به بیرون صندوق عقب، باز گذاشتن در صندوق عقب، تظاهر به تکان دادن خودرو و حتی پاشیدن برف برای پوشاندن پلاک خودرو برای دوری از نظارت استفاده میکنند. دوربین ها . در محدوده طرح ترافیک نمی توانند پلاک این خودرو را ثبت کنند.
تشخیص دوربین های ثبت تخلف در مبادی ورودی محدوده طرح ترافیک توسط رانندگان باعث شده تا راه های مختلفی برای ورود به محدوده پیدا کنند که این امر باعث شلوغی تردد در محدوده برنامه ریزی نسبت به سایر مناطق و این شلوغی ترافیک شده است. باعث شده است پلیس و شهرداری تهران در سال های مختلف برنامه های مقطعی متفاوتی برای شناسایی پلاک های مخدوش داشته باشند. اما پس از اتمام اجرای طرح ها، دوباره روز از نو و روز از نو.
اما اکنون خبر از اجرای طرحهای متفاوتی میرسد، طرحهایی که مبتنی بر هوش مصنوعی هستند و قرار است دوربینها را در محدوده رانندگان متخلف تقویت کنند.
حمید برادران، مدیرعامل شرکت کنترل ترافیک تهران درباره اقدامات شهرداری تهران برای شناسایی خودروهای دارای پلاک مخدوش که در محدوده طرح ترافیک تردد می کنند، می گوید: اولین مکانیزم این است که دوربین هایی را در محدوده طرح ترافیک اضافه کنیم تا سایر رانندگان بتوانند از آن استفاده کنند. آرامش خاطر که در صورت عدم عبور از جلوی دوربین مانع ورود، دیگر جریمه نمی شوند.
مدیرعامل شرکت کنترل ترافیک تهران درباره گزینه دوم کنترل تردد غیرمجاز رانندگان در محدوده طرح ترافیک نیز اظهار می کند: گزینه دوم این است که دوربین های قابل حمل (قابل جابجایی) را برای نصب در حاشیه جاده به پلیس تحویل دهیم. خیابان برای ارسال اطلاعات به مرکز کنترل ترافیک آنلاین.
وی با بیان اینکه این دوربین ها قابل حمل هستند و پلیس می تواند بنا به اتفاقات و نیازها دوربین ها را در نقاط مختلف شهر ثبت کند و این دوربین ها به دلیل اینکه دائما در حال حرکت هستند توسط رانندگان قابل شناسایی نیستند، می افزاید: 15 دوربین قابل حمل در داخل شهر وجود دارد. در مرحله اول، پلیس برای نصب آنها در جاده های داخل پروژه تحویل داده می شود.
برادران با تاکید بر اینکه در مرحله سوم نیز می توانیم از هوش مصنوعی برای «تگ» (علامت گذاری) خودروها استفاده کنیم، تاکید می کند: بر این اساس برخی از ویژگی های اصلی خودرو برچسب گذاری می شود که نشانگر غیرعادی روی خودرو است. به عنوان مثال رنگ، نوع و حتی ویژگی های خاص خودرو مانند برچسب مخصوص یا برچسب چمدان همراه با اطلاعات پلاک مخدوش ذخیره می شود و به محض مشاهده خودرو با برچسب خاصی بدون شهریه پوشیده شده؛ اطلاعات با یکدیگر مقایسه می شود و با شناسایی دقیق خودرو، متخلفی که قبلا پلاک آن را زده باشد جریمه می شود.
مدیرعامل شرکت کنترل ترافیک تهران ادامه می دهد: طرح اولیه تکمیل شده و در حال تگ گذاری خودروها و تکمیل اطلاعات شاخص خودرو هستیم و زمانی که سطح داده های شاخص خودرو افزایش یابد و امکان شناسایی خودروها فراهم شود، قادر خواهیم بود. در نتیجه عمل کند. اجرای قانون و استفاده از اطلاعات مشکل اعوجاج پلاک را به صورت مصنوعی حل می کند.
برادران در خصوص زمان بندی اجرای این طرح با تاکید بر اینکه بر اساس برنامه ریزی های انجام شده در اواسط فصل زمستان عملیات اولیه این سامانه را آغاز خواهیم کرد، می افزاید: در گام اول با سنجش تعداد خطاها، تعداد خطاها را اندازه گیری می کنیم. سیستم فرآیند را با راهنمایی پیامکی شروع می کند.
مدیر کل شرکت کنترل ترافیک تهران همچنین درباره میزان هماهنگی با پلیس برای اجرای این طرح اظهار می کند: پیش از این پلیس برای اعمال قانون خودروهای دارای پلاک مخدوش تلاش می کرد.