افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 6 November , 2024
1

پزشکان: اساس گفتگو نیاز امروز جامعه جهانی است

  • کد خبر : 392778

به گزارش خبرنگار سیاسی ایونا به نقل از ایسنا، مسعود مزیکیان در سفر به ترکمنستان و حضور در همایش بین المللی ارتباط اعصار و تمدن ها، اظهار کرد: ابتدا از رئیس جمهور محترم و رهبر محترم ملی ترکمنستان برای دعوت و میزبانی من. از برگزاری نشست فرهنگی مهمی که به مناسبت بزرگداشت شخصیت بزرگ عشاق […]

به گزارش خبرنگار سیاسی ایونا به نقل از ایسنا، مسعود مزیکیان در سفر به ترکمنستان و حضور در همایش بین المللی ارتباط اعصار و تمدن ها، اظهار کرد: ابتدا از رئیس جمهور محترم و رهبر محترم ملی ترکمنستان برای دعوت و میزبانی من. از برگزاری نشست فرهنگی مهمی که به مناسبت بزرگداشت شخصیت بزرگ عشاق شهیر مختومقلی فراغی با عنوان پیوند اعصار و فرهنگ، بنیان صلح و توسعه در شهر عشق آباد، صمیمانه تشکر می کنم.

وی در ادامه اظهار داشت: جنابعالی در قلمرو بزرگ سیاسی و فرهنگی که امروز قلب ایران و ترکمنستان را تشکیل می دهد و در زمان سلجوقیان شعرا و مورخان از جیحون تا فرات امتداد داشتند و گاه ذکر می کردند که از کاشغر تا حلب، مردم از دیرباز در صلح و آرامش زندگی می‌کنند و با وجود تنوع قومی و زبانی، میراث فرهنگی و تمدنی مشترکی دارند. ساختار فرهنگی کم و بیش یکپارچه و منسجمی در این قلمرو وسیع حاکم بوده است. روابط ایران و ترکمنستان همواره دوستانه و سازنده و مبتنی بر منافع متقابل بوده است.

رئیس جمهور در ادامه تصریح کرد: علیرغم وجود اقوام مختلف، زبان ها و گویش های مختلف و ظهور و سقوط سلسله های مختلف حکومتی، مظاهر فرهنگی این پهنه عظیم همواره از منابع آبی یکسان سیراب شده است. از این رو مظاهر گوناگون فرهنگ، هنر و ادبیات آنچنان شباهت و قرابت نزدیکی دارند که جز با در نظر گرفتن یک زیرساخت فرهنگی نمی توان آنها را توصیف یا توجیه کرد.

وی بیان کرد: روابط و دوستی دو ملت بزرگ ایران و ترکمنستان به عنوان دو همسایه با مرزهای طولانی همواره دوستانه، برادرانه، سازنده و مبتنی بر منافع متقابل بوده و در تمامی عرصه های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی روند رو به رشد و متوازن داشته است. . است

وی در ادامه تاکید کرد: بخش های مهم تاریخ از جمله ادبیات و فرهنگ مردم ایران با مردم تمدن آسیای میانه ارتباط زیادی دارد و مانند نوری است که از منشوری می تابد و جهان اطراف ما را در غرق می کند. شکوه و عظمت آن وجود اسلام و گسترش شعائر اسلامی از ایران به آسیای مرکزی و تبادلات فرهنگی و مذهبی ایجاد شده همراه با خویشاوندی زبانی بین مردمان ایرانی و اقوام ساکن در آسیای مرکزی نیز به شکوفایی و درخشش این اشتراک کمک کرده است. تمدن ثروت

این پزشکان افزودند: خانم ها و آقایان، انسجام و پایداری روابط دوستانه بین ملت ها مرهون فعالیت ها و دغدغه های علمای اخلاق و معنویت است. تبادل افکار و تعاملات فرهنگی بین گروه های انسانی بدون توجه به اراده. دولت شکل گرفته است و حد و مرزی نمی شناسد. در این میان نقش اسطوره های شعر و ادب ما مانند فردوسی، رودکی، سعدی، خیام و بسیاری دیگر از ستارگان علم و هنر در معرفی فرهنگ ناب و غنی شرق بر هیچکس پوشیده نیست. فرزانه نویسنده و شاعر بزرگ ما مختومقلی فراغی نیز نمونه بارز این سیر تمدنی و پرچمدار اعتلای فرهنگ و زبان ترکمنی هستند. شخصی که در طول عمر پربار خود تأثیری شایسته و مهم در رشد مفاهیم ارزشمند انسانی از خود به جای گذاشته و با هنر و اشعار زیبای خود زیبایی های ادب گلستان را معطر کرده است.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: بسیاری از دلایل ماندگاری آداب، سنن و گویش های زبانی ما مرهون تلاش های بزرگ بزرگانی است که از جان خود گذشتند. اگر زبان فارسی شاهد احیای شاعران بزرگی چون فردوسی بود، زبان و ادبیات ترکمنی نیز مرهون زحمات شاعران و نویسندگان بزرگی چون مختوم قلی است که در حفظ ادبیات ترکمنی نقشی بی بدیل داشتند. شاید بزرگترین دغدغه مختوم قلی حفظ کرامت انسانی در بستر حوادثی باشد که هنوز محیط زیست ما را تهدید می کند و تحت تاثیر قرار می دهد.

وی در ادامه تصریح کرد: توجه به معنویت، اخلاق، عدالت و آزادی، وحدت، برابری حقوق بشر، همراه با درک صحیح از مفاهیم اسلامی و عشق به اهل اسلام، جلوه ای از نظام فکری و فکری این بزرگوار است. عارف اشعار و آثاری که از دیوان به جا مانده حکایت از دریایی از مضامین اخلاقی، سیاسی و اجتماعی دارد که وسعت اندیشه و غنای کلام او را یادآور می شود. گستره تأثیر و تأثیر ادبیات فاخر خاورمیانه زوایای تازه ای از شور و دانش را به نمایش گذاشته است و اشعار مختوم قلی نیز به عنوان گنجینه محتوای اخلاقی در این منظومه گنجانده شده است.

مدجیکیان ادامه داد: دین مبین اسلام از نظر این شاعر بزرگ هدفی جز سعادت بشریت ندارد و برای تکمیل فضایل اخلاقی و پرورش و اعتلای روح انسان پدید آمده است. ما به همراه بزرگان خود معتقدیم که اسلام دین صلح و برادری است و رسالت پیامبر گرامی اسلام فقط انجام وظایف اخلاقی بوده است.

وی تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که می خواهم درباره آن صحبت کنم، وجود توطئه های پنهان برای واگرایی و ایجاد دشمنی بین مذاهب اسلامی است. پرسشی که باید مورد توجه همه جوامع اسلامی باشد. بخش‌های مهمی از جهان اسلام در معرض تهدید افراط‌گرایی و رشد گروه‌هایی هستند که فلسفه وجودی خود را در تعریف تقسیم و جدایی جامعه اسلامی می‌دانند. وقتی بزرگانی چون مختوم قلی از همگرایی و وحدت جوامع اسلامی صحبت می کنند، به خوبی از زوایای تاریک و مصائب جدایی آگاهند.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: نگاه وحدت و ایجاد وفاق تنها مختص جوامع اسلامی نیست، بلکه صحبت از صلح و تعمیق برادری و ایجاد گفتمان وفاق نیاز امروز جامعه جهانی است، اما در این بند بسیاری از مولفه های یکجانبه گرایی و همزیستی همچنان وجود دارد. جامعه بشری را مختل کرده است. نمونه بارز آن امروز فلسطین و آن را در نادیده گرفتن حقوق ملتی می بینیم که تاریخ، فرهنگ و عناصر هویتی خاص خود را دارد. وقتی از ظلم و بی عدالتی صحبت می کنیم، تصویری از رنج مردم بی دفاع غزه به ذهن متبادر می شود. عمق بحران غزه و وحشیگری به کار رفته در این جنگ نابرابر و تداوم حملات وحشیانه به شهرهای لبنان وصف ناپذیر است.

این پزشک تصریح کرد: از دیگر مضامین و مصادیق شعر مختوم قلی، درک صحیح و ترس وی از رونق جعل و آسیب هایی بود که می توانست جامعه بشری را به دلیل بی سوادی یا دوری از اخلاق به سوی تعصبات کور سوق دهد. بداخلاقی و دوری از معنویت سال هاست که در عصر ما با چالش های فراوانی روبرو بوده است.

رئیس جمهور افزود: از این فرصت استفاده می کنم و مجددا از دولت ترکمنستان برای برگزاری این نشست مهم فرهنگی تشکر می کنم. امیدوارم با تقویت و توسعه همکاری های فرهنگی و به ویژه با برگزاری مراسم مشابه، گام مهمی در زمینه معرفی مناسب گنجینه های ادبی مشترکمان برداشته باشیم.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=392778

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.