به گزارش خبرنگار بازار، امروز باغداران مظلوم با بیش از 100 دستگاه نیسان آبی در هوای سرد پاییزی که به شب تبدیل شده بودند، با تن خسته از سیب چینی و چشمان نگران، با دلالان عراقی و ایرانی که می فروختند، دعوا و التماس می کردند سیب های آنها این نتیجه یک سال پرفراز و نشیب در تلاش های فروش او بود.
متأسفانه کسبه باغداران اهری بهترین سیب ها را کیلویی 12 تا 15 تومان می خریدند و برای ارسال به عراق روی تریلر بار می کردند و ده ها خودرو توسط باغداران بدبخت فروخته می شد که تا پاسی از صبح منتظر ماندند. شب برای خرید بارهای سیب، آنها هنوز منتظر بودند تا پیدا شوند.
یکی از شهروندان می گفت این سیب پانزده تومان است. من خودم دو هفته پیش در یک کشور همسایه بودم. باور کنید یا نه، کیلویی هشتصد هزار تومان در مغازه فروخته شد و مردم سیب زیادی خریدند. میوه های دیگر
پیش بینی می شود صنایع تبدیلی مانند کارخانه های خشک کن میوه، کارخانه های کنسانتره میوه و سایر کارخانه های صنایع تبدیلی ایجاد شود.
ثمره شب عید هم این است که دولت باید از طریق تعاونی روستایی محصولات سیب را خریداری کند تا میوه شب عید را پیش بینی کند.
گفتنی است بیش از هفت هزار هکتار از اراضی محوطه سازی شده شهرستان اهر به باغات سیب این شهرستان، 6 هزار و 900 هکتار از باغات سیب شهرستان اهر بارور و 150 هکتار نیز غیر بارور است.
بر این اساس سالانه 150 هزار تن سیب درختی در این شهرستان در شرایط مساعد و طبیعی تولید می شود. از این مقدار اکثر ارقام سیب لبنانی زرد و سبز است و در 500 هکتار سیب انحصاری قره رد کشت و برداشت می شود که عطر و طعم خاص خود را دارد و جزو سیب های تابستانی محسوب می شود و به صورت تازه مصرف می شود. باشد
به گفته مسئولان جهاد کشاورزی، کشت سیب بومی قره قزیل آلما اصالتاً این شهرستان برای 2800 نفر به صورت غیر مستقیم و برای 1400 نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرده است.