به گزارش رکنا، فدراسیون وزنه برداری ایران اعلام کرد: 6 وزنه بردار کشوری به دلیل اینکه مدت آزمایش دوپینگ آنها به جای 14 روز، 12 روز بود و 48 ساعت کمتر از حداقل زمان تعیین شده توسط ITA بود، از حضور در مسابقات قهرمانی نوجوانان جهان حذف شدند. همچنین ادعا شد که فدراسیون وزنه برداری ایران به شدت با تصمیم ITA مخالفت کرده و حتی هادی پانزوان سرمربی تیم جوانان و سجاد انوشیروانی سرپرست فدراسیون مهلت 14 روزه تست را اعلام کردند. در نامه فدراسیون جهانی ذکر نشده است.
در این میان پیگیری های خبرنگار ایسنا نشان می دهد که اعتراض ایران غیرضروری است و این قانون به صراحت در قوانین ضد دوپینگ موجود در سایت فدراسیون جهانی وزنه برداری گنجانده شده است.
این آیین نامه برای سال 2024 است و بند 9 ماده 18 آیین نامه مربوط به تعهدات فدراسیون های گروه های الف و ب است.
در این بند آمده است: فدراسیون های گروه A و گروه B فدراسیون جهانی باید اطمینان حاصل کنند که کلیه ورزشکاران شرکت کننده در مسابقات قهرمانی نوجوانان جهان، مسابقات قهرمانی بزرگسالان جهان و بازی های المپیک (رویدادهای انتخابی) تحت آزمایش دوپینگ قرار گیرند.
همچنین در بندهای 9.3 و 9.5 ماده 18 آیین نامه مقرر شده است: فدراسیون های عضو گروه A باید اطمینان حاصل کنند که شش ماه قبل از شرکت در رویداد انتخابی، حداقل 2 کنترل ضد دوپینگ بدون اطلاع قبلی انجام شود و خارج از مسابقه ورزشکاران و فاصله بین تست ها باید حداقل 2 هفته باشد.
در بند 9.4 ماده 18 آیین نامه نیز آمده است: فدراسیون های عضو گروه B باید اطمینان حاصل کنند که شش ماه قبل از شرکت در مسابقه انتخابی، حداقل یک آزمایش دوپینگ بدون اطلاع قبلی به ورزشکاران انجام شود.
در بند 9.10 ماده 18 آیین نامه مجدداً تاکید شده است که الزام انجام آزمایشات بندهای 9.3 و 9.4 بر عهده هر یک از فدراسیون های عضو است.
فدراسیون های گروه الف و ب کدامند؟
طبق آیین نامه مبارزه با دوپینگ، فدراسیون های ملی به سه گروه الف، ب و ج بر اساس خطر دوپینگ از شدید تا کم تقسیم می شوند. این اولین طبقه بندی هر سال توسط فدراسیون جهانی انجام می شود.
با توجه به اینکه از ایران خواسته شد دو تست دوپینگ از ورزشکاران خود انجام دهد، در گروه A قرار دارد.
اشتباه عجیب فدراسیون ایران
طبق همین آیین نامه فدراسیون ایران شش ماه قبل از مسابقات قهرمانی نوجوانان جهان فرصت داشت از ورزشکاران خود تست ضد دوپینگ انجام دهد اما در آستانه مسابقات قهرمانی نوجوانان جهان اولین تست ضد دوپینگ را انجام داد که این تست انجام شد. باعث فاصله 14 روز بین دو آزمون شد.
حالا فدراسیون باید در این مورد شفاف سازی کند. آیا از وجود این قوانین اطلاع داشتید؟ اگر می دانید سهل انگاری شده و اگر نمی دانید باز هم نشانه ضعف فدراسیون در آشنایی با قوانین بین المللی ضد دوپینگ است. نکته غم انگیز از دست دادن زحمات شش وزنه بردار جوان است که نمی توانند به مسابقات جهانی برسند.
قطعا باید به علل این بی توجهی جدی رسیدگی شود تا سرمایه های ورزش ایران در این راه هدر نرود.