بررسی نقشه مترو استانبول و انتخاب این وسیله نقلیه برای رفتوآمد، عاقلانهترین انتخاب برای آن دسته از افرادی است که مکانهای این شهر را بهخوبی میشناسند. امروزه ایرانیان زیادی بهواسطه کار، تجارت یا تفریح، راهی استانبول میشوند. قاعدتا گشتن در خیابانهای طویل استانبول، آن هم با پای پیاده، انرژی زیادی را از مسافران میگیرد. از طرفی، قیمتهای گران و سرسامآور تاکسیهای این شهر هم هزینههای زیادی را روی دست گردشگران میگذارد. با این حساب، شاید هوشمندانهترین راه، استفاده از مترو استانبول است؛ گزینهای کارآمد که هم شما را سریعتر به مقصدتان میرساند و هم تنها بخش کوچکی از هزینههای سفر را به خود اختصاص میدهد. در ادامه این مطلب از مجله گردشگری فلای تودی، همراه ما باشید تا جزئیات نقشه مترو استانبول را موبهمو برایتان شرح دهیم.
معرفی نقشه مترو استانبول ۲۰۲۳
استانبول یکی از مقاصد محبوب و البته در دسترس برای ما ایرانیها است. چون برای سفر به ترکیه نیازی به ویزا نداریم، به راحتی به استانبول سفر میکنیم. تماشای روزهای رنگی و شبهای زنده این شهر، روح ما را به معنای واقعی کلمه زنده میکند.
خوشبختانه استانبول از سیستم حملونقل شهری بسیار مطلوبی برخوردار است. مترو استانبول نیز ارزانترین ابزار در این سیستم است که در بسیاری از نقاط گردشگری و مراکز خرید این شهر، ایستگاه دارد. بعد از تونل متروی لندن، باید عنوان قدیمیترین تونل مترو جهان را به متروی کاراکوی استانبول بدهیم که نزدیک به یک قرن یا حتی بیشتر قدمت دارد.
پویایی و تحول، یکی از اصول دیرینه در متروی استانبول است. بنابراین، شما هر زمان که به استانبول سفر کنید، با خط و ایستگاهی جدید در آن مواجه خواهید شد. این گستردگی خطوط در متروی استانبول، چیزی جز راحتی و آسایش را برای شهروندان و گردشگران این شهر رقم نزده است.
آشنایی با ایستگاه های مترو در استانبول
متروی استانبول شامل ۹ خط با بیش از ۷۰ ایستگاه فعال و ۴۰۰ قطار است که بهتنهایی، بخش اعظمی از بار ترافیک شهری را به خود اختصاص میدهد. دلیل این امر هم ۳۵۰ میلیون مسافری هستند که در طول شبانهروز بهواسطه سوارشدن به مترو استانبول، باعث سکوت و خلوتی در خیابانهای این شهر میشوند. گستردگی متروی استانبول یک امتیاز برجسته دارد و آن، این است که در هر نقطهای از این شهر که ایستاده باشید، مترو در چند قدمی شما خواهد بود. در ادامه، نقشه خطوط و ایستگاه مترو استانبول طبق آخرین تغییر و تحولات را برایتان شرح خواهیم داد.
خط M1A و ایستگاه های موجود در آن در نقشه جدید مترو استانبول
خط ۱ متروی استانبول که آن را میتوان پرطرفدارترین و پرازدحامترین خط در نقشه مترو استانبول دانست، دارای دو شاخه است؛ شاخه M1A و شاخه M1B که رویهمرفته، ۳۱ ایستگاه دارند.
۱۸ ایستگاه در خط اول متروی استانبول به شاخه اول یعنی M1A تعلق دارد. ابتدای سفر با خط M1A از ینی کاپی آغاز میشود و انتهای آن به فرودگاه آتاتورک ختم میشود. بنابراین، اگر تازه از راه رسیدهاید و مایلید با متروی فرودگاه استانبول، راهی هتلتان شوید، خط M1A مختص شما است.
این خط که در نقشه مترو استانبول با رنگ قرمز مشخص شده است، حدود ۲۸ کیلومتر طول دارد. جالب است بدانید که گذرکردن از اولین ایستگاه تا هجدمین ایستگاه این خط، تنها حدود ۳۸ دقیقه طول میکشد. ایستگاههای موجود در خط M1A شامل موارد زیر میشوند:
- ینیکاپی؛
- آکسارای؛
- امنیت-فاتیح؛
- توپکاپی-اولوباتلی؛
- بایرام پاشا؛
- سامالجیلار؛
- کوجا تپه؛
- اتوگار؛
- ترازیدره؛
- داوود پاشا؛
- مرتر؛
- زیتین بورنو؛
- باکرکوی-اینجیرلی؛
- باهچهلی اولر؛
- آتاکوی-شیرین اولر؛
- ینی بوسنا؛
- مرکز تجاری دیتیام؛
- فرودگاه آتاترک.
خط M1B و ایستگاه های موجود در آن
دومین شاخه از خط ۱ متروی استانبول که ۱۳ ایستگاه را در خود جای داده، خط M1B است. این خط هم نظیر شاخه MA1 در نقشه مترو استانبول با رنگ قرمز نشان داده شده است. ایستگاه ابتدایی این خط در ینیکاپی قرار دارد و ایستگاه نهایی آن به کیرازلی منتهی میشود. طول این خط، حدود ۹/۱۳ کیلومتر و زمان سپریشده در کل سفر، معادل ۲۳ دقیقه است. ۱۳ ایستگاه موجود در خط M1B به شرح زیر هستند:
- ینیکاپی؛
- آکسارای؛
- امنیت فاتیح؛
- توپکاپی اولوباتلی؛
- بایرام پاشا؛
- سامالجیلار؛
- کوجاتپه؛
- اتوگار؛
- اسنلر؛
- مندرس؛
- اوجیوزلو؛
- میدان باعجیلار؛
- کیرازلی.
خط M۲ و ایستگاه های موجود در آن
دومین خط پرطرفدار در نقشه مترو استانبول که شما را به میدان محبوب این شهر، یعنی میدان تقسیم میرساند، خط M2 است. این خط سبزرنگ در نقشه مترو استانبول دارای ۱۶ ایستگاه است که اولین آن در حاجی عثمان و آخرین آن در ینیکاپی قرار دارد. شما با سوارشدن بر این خط، میتوانید به ۱۶ ایستگاه آن که حدود ۵/۲۳ کیلومتر طول دارد، طی ۳۰ دقیقه سفر کنید. ایستگاههای خط M2 شامل موارد زیر میشوند:
- حاجی عثمان؛
- دارالشفاکا؛
- آتاتورک اتو صناعی؛
- ایاز آقا؛
- سیرانتپه؛
- محله صناعی؛
- لونت ۴؛
- لونت؛
- گایرهتپه؛
- شیشلی مجیدیه کوی؛
- عثمان بی؛
- تکسیم؛
- شیشهانه؛
- هالیچ؛
- وزنهجیلر؛
- ینیکاپی.
خط M۳ و ایستگاه های موجود در آن
سومین خط مترو استانبول که چیزی حدود ۹/۱۵ کیلومتر از خیابانهای این شهر را طی میکند، خط M3 است. این خط آبیرنگ در نقشه مترو استانبول دارای ۱۱ ایستگاه است که سفر از ابتدا تا انتهای آن، چیزی حدود ۲۰ دقیقه زمان میبرد. کرازلی ترمینال درونشهری استانبول، مهمترین ایستگاه خط M3 است. سایر ایستگاههای این خط عبارتند از:
- المپیاد؛
- محله ضیا گوکتپه؛
- کیرازلی-باعجیلار؛
- ینیمحله؛
- محموتبی؛
- ایستوچ؛
- ایکیتلی صناعی؛
- تورگوت اوزال؛
- سیتهلر؛
- باشاک کونوتلاری؛
- باشاک شهیر-متروکنت.
خط M۴ و ایستگاه های موجود در آن
عنوان طولانیترین خط متروی استانبول هم به خط M4 آن با ۱۹ ایستگاه تعلق میگیرد. ابتدای این مسیر طولانی با تاوشانتپه آغاز میشود و با رسیدن به کادیکوی، سفر به پایان میرسد. زمان سفر در ایستگاههای صورتیرنگ خط M4 در نقشه مترو استانبول، حدود ۸۲ دقیقه به طول میانجامد. طول این سفر هم ۵/۲۶ کیلومتر است که همین مسئله، نشان از گستردگی و وسعت آن دارد. ایستگاههای خط M4 از مسیرهای زیر، گذر میکند:
- تاوشانتپه؛
- پندیک؛
- یاکاجیک-عدنان قهوهجی؛
- کارتال؛
- سوغانلیک؛
- هاستانه-عدلیه؛
- اسنکنت؛
- گول سویو؛
- حوضور اوی؛
- مالتپه؛
- کوچوکیالی؛
- بستانجی؛
- کوزیاتاعی؛
- ینی صحرا؛
- گوزتپه؛
- اونالان؛
- آجیبادم؛
- آیرلیک چشمهسی؛
- کادیکوی.
خط M۵ و ایستگاه های موجود در آن
با خط M5 مترو استانبول، میتوانید سر از محله بسیار قدیمی و دیدنی این شهر، یعنی اوسکودار دربیاورید. عمرانیه هم دیگر ایستگاه محبوب و پرطرفدار این خط است. شهرت این منطقه، بیشتر از آنکه به جاهای دیدنیاش وابسته باشد، از مراکز خریدی که در آن است، نشات میگیرد.
این خط که در نقشه مترو استانبول به رنگ بنفش درآمده است، ۱۶ ایستگاه با طول ۲۰ کیلومتر دارد. برای سفر از ابتدای این خط تا انتهای آن، به حدود ۳۲ دقیقه زمان نیاز خواهید داشت. چکهکوی مقصد آغازین و محله معروف اوسکودار، مقصد نهایی شما در سفر با خط ۵ متروی استانبول خواهد بود. ترتیب ایستگاههای این خط به شرح زیر است:
- چکمهکوی؛
- نجیب فاضل؛
- دودلو؛
- امام حطیب لیسسی (دبیرستان امام خطیب)؛
- آلتینشهیر؛
- ایحلامور کویو؛
- چاکماک؛
- یامان اولر؛
- چارشی (بازار)؛
- عمرانیه؛
- بولگورلو؛
- کیسیکلی؛
- آلتونیزاده؛
- باغلارباشی؛
- فیستیکآغاجی؛
- اوسکودار.
خط M۶ و ایستگاه های موجود در آن
کوچکترین خط مترو استانبول، خط M6 است که با ۴ ایستگاه، حدود ۳ کیلومتر را طی میکند. کل زمانی که باید برای سفر به ۴ ایستگاه این خط اختصاص دهید، از ۷ دقیقه بیشتر نمیشود. بیشترین مسافران این خط طلایی در نقشه مترو استانبول را دانشجویان تشکیل میدهند. ۴ ایستگاه خط ۶ متروی استانبول عبارتند از:
- بوغاز ایچی یونیورسیتی (دانشگاه بوغاز ایچی)؛
- اتیلر؛
- نیسپتیه؛
- لونت.
خط M۷ و ایستگاه های موجود در آن
یکی از خطوط بدون راننده در متروی استانبول، خط M7 است که ۱۵ ایستگاه با طول ۱۸ کیلومتر دارد. اگر میخواهید از باغهای سرسبز توت در محله مجیدیهکوی دیدن کنید یا گشتوگذاری لذتبخش در مراکز مهم تجاری این محله داشته باشید، خط M7 مناسب برای شماست. زمان سفر با این خط از ایستگاه اول تا آخر آن، چیزی حدود ۲۶ دقیقه از شما زمان میبرد. نام ۱۵ ایستگاه موجود در خط ۷ مترو استانبول به شرح زیر است:
- مجیدیه کوی؛
- چالایان؛
- کاعیت هانه؛
- نور تپه؛
- علیبی کوی؛
- چیرچیر؛
- ویسل کارانی – آکشمستین؛
- یشیل پینار؛
- کاظم کارابکیر؛
- ینی محله؛
- کارادنیز محلهسی؛
- تکستیل کنت-گیئیم کنت؛
- اوروچ رئیس؛
- گوزتپه محلهسی؛
- محموتبی.
خط M۹ و ایستگاه های موجود در آن
اگر لذت پیادهروی در منطقه مودا استانبول را تجربه کردهاید، خط مترو ۹ این شهر، شما را به مقصد دلخواهتان میبرد. اگر هم قصد خرید از بوتیکهای زیبای خیابان بهاریه را دارید، آسانترین راهی که میتوانید با آن خودتان را به این منطقه برسانید، همین خط ۹ است.
خط M9 آخرین خط در نقشه مترو استانبول است که با رنگ زرد مشخص میشود. این خط که دارای ۵ ایستگاه با طول ۲/۵ کیلومتر است، خیابان بهاریه را به محله المپیاد وصل میکند. ایستگاههای این خط عبارتند از:
-
- بهاریه؛
- ماسکو؛
- ایکیتلی صاناعی؛
- ضیا گوکلاپ تپه؛
- المپیاد.
نقشه مترو فرودگاه جدید استانبول
شاید شهرت فرودگاه جدید استانبول به گوشتان خورده باشد. این فرودگاه که حکم شهری تماشایی و دیدنی را دارد، در مجاورت با دریای سیاه و قسمت شمالشرقی شهر استانبول احداث شده است. فاصله فرودگاه جدید تا مرکز شهر استانبول، حدود ۵۴ کیلومتر است و طیکردن آن، معادل یک ساعت زمان میبرد.
در حال حاضر، امکان استفاده از متروی فرودگاه جدید استانبول برای افراد وجود ندارد. تنها روش ارزان رفتوآمد از فرودگاه به هتل، اتوبوس است. مسافران میتوانند با دنبالکردن تابلوهای آبیرنگ در فرودگاه، خود را به ایستگاه مورد نظر اتوبوس برسانند. از جمله ایستگاههایی که اتوبوس فرودگاه در آن توقف دارد، میتوان به میدان سلطان احمد و میدان تکسیم اشاره کرد.
روش دیگری هم که برای حملونقل از فرودگاه به نقاط مختلف شهر استانبول وجود دارد، تاکسیهای ویژه فرودگاه است. قاعدتا این روش در مقایسه با مترو و اتوبوس گرانتر است. البته قابل ذکر است که ۳ نوع تاکسی زردرنگ، آبیرنگ و مشکیرنگ در فرودگاه جدید استانبول وجود دارند که معمولا نوع زردزنگ آن ارزانتر است. هزینه سفر با تاکسی از فرودگاه جدید استانبول معادل ۲۵۰ لیر است.
اگر مایلید با فرودگاه استانبول آشنا شوید، مقالهای با عنوان هرآنچه درباره فرودگاه استانبول باید بدانید را مطالعه کنید.
ساعت کار مترو استانبول
در ۷ روز هفته، امکان استفاده از متروی استانبول برای تمام شهروندان و گردشگران وجود دارد. ساعت کار مترو، درست مشابه تهران از ۶ صبح آغاز میشود و ساعت ۱۲ شب به پایان میرسد. در برخی از روزها به دلیل شلوغی و ازدحام جمعیت، امکان تردد در برخی ایستگاهها تا ساعت ۱ بامداد هم برای مسافران وجود دارد.
اگر از دسته گردشگران شبزندهداری باشیدکه گشتوگذار را به خواب راحت شبانه ترجیح میدهند، باز میتوانید از مترو استانبول برای رسیدن به مقاصد دلخواهتان بهره ببرید؛ با این تفاوت که هزینهای دو برابر کرایه روز را بایستی پرداخت کنید. این تبصره تنها از ساعت ۱۲:۳۰ شب تا ۳۰: ۵ صبح، آن هم به مدت هر ۲۰ دقیقه یکبار که قطار عبور میکند، اجرا میشود.
قیمت بلیط مترو استانبول
هزینه مترو در استانبول برای هر فرد ۶ سال به بالا، معادل ۶۷/۷ لیر است که بهوسیله استانبول کارت پرداخت میشود. استانبول کارت از سال ۲۰۰۹ تا به الان، جایگزینی برای بلیط آکبیل در گذشته، شده است. این کارت انواع مختلفی دارد که در ادامه، هر کدام را معرفی میکنیم.
آنونیم کارت
آنونیم کارت، متداولترین نوع کارت مترو در استانبول است. این کارت شامل ۳ نرخ کرایه کامل با مبلغ ۶۷/۷ لیر، کرایه دانشجویی با مبلغ ۷۴/۳ لیر و کرایه اجتماعی ویژه معلمان و افراد بالای ۶۰ سال با مبلغ ۴۹/۵ لیر میشود.
بلیط الکترونیکی
بلیط الکترونیکی شکل دیگری از پرداخت هزینه مترو در استانبول است. این نوع بلیط، خود شامل چند نوع بلیط دیگر با نامهای بلیط تکسفره، دوسفره، سهسفره، پنجسفره و دهسفره میشود. کرایه هر کدام از این بلیطها بهترتیب عبارتند از:
-۱۵ لیر برای تکسفره
-۲۵ لیر برای دوسفره
-۳۲ لیر برای سهسفره
-۴۹ لیر برای پنجسفره
-۸۸ لیر برای دهسفره
ماوی کارت
ماوی کارت که با عنوان کارت آبی استانبول هم شناخته میشود، اشاره به اشتراک ماهانه بلیط مترو در این شهر دارد. قابل ذکر است که کارت آبی اعتباری ۳۰ تا ۱۸۰ روزه دارد. این نوع کارت نظیر آنونیم کارت، ۳ شکل مختلف دارد که اشتراک ماهانه برای هر کدام از آنها به شرح زیر است:
- ۶۰۲ لیر برای اشتراک کامل با امکان داشتن حداکثر ۱۸۰ سفر؛
- ۱۰۹ لیر برای اشتراک دانشجویی با امکان داشتن حداکثر ۲۰۰ سفر؛
- ۳۷۴ لیر برای اشتراک اجتماعی (معلمان و افرادی بالای ۶۰ سال) با امکان داشتن حداکثر ۲۰۰ سفر.
کارت مترو استانبول و معرفی انواع آن
کارت مترو استانبول یا همان استانبول کارتی که در بخش قبلی به آن اشاره شد، کارتی هوشمند برای پرداخت کرایه وسایل نقلیه از قبیل اتوبوس، مترو و تراموا در استانبول است. تصویر ظاهری این کارت، شباهت بسیار زیادی به همان کارت عابر بانک خودمان دارد.
این کارت که حاوی کدی ۱۶ رقمی است، انواع مختلفی دارد. قاعدتا هر شکل این کارت، کاربردی منحصربهفرد برای شهروندان و گردشگران استانبول دارد. در ادامه، همراه ما باشید تا با اشکال مختلف استانبول کارت و کارایی هر کدام بیشتر آشنا شوید.
استانبول کارت بی نام
همانطور که گفته شد، متداولترین نوع کارت مترو در استانبول، آنونیم کارت یا کارت بینام است. این کارت فاقد اسم شخصی افراد است؛ بنابراین، قابلیت استفاده برای هر شخصی را دارد. کارت بینام، بهترین و بهصرفهترین نوع کارت برای گردشگران و حتی شهروندان استانبول است.
استانبول کارت آبی
نوع دیگری از کارت مترو استانبول که بهصورت شارژ ماهانه قابلیت استفاده را دارد، کارت آبی یا ماوی کارت است. این کارت، تنها به شهروندان این شهر تعلق دارد. بهعبارتی، روی هر کارت آبی، نام هر شخص ثبت میشود. بنابراین، امکان استفاده از آن برای سایر اشخاص، عملا غیر ممکن است.
استانبول کارت تخفیفدار
شکل دیگری از کارت مترو استانبول، کارت تخفیفدار آن است. این کارت تنها به قشر دانشجو، معلمان و افراد بالای ۶۰ سال تعلق دارد. همانطور که از نام این کارت پیداست، تعرفههای تخفیفدار برای آن تعریف شده است که تنها دانشجویان و معلمان میتوانند از آنها استفاده کنند.
استانبول کارت رایگان
استفاده از تعرفه رایگان متروی استانبول، تنها با داشتن استانبول کارت رایگان برای افراد امکانپذیر خواهد بود. مخاطبان اصلی این نوع کارت مترو، تنها کادر درمان، خانواده شهدا و جانبازان، معلولان و افراد بالای ۶۰ سال به بالا هستند.
کارت استانبول با استفاده محدود تکسفره یا چندسفره
برای آن دسته از افرادی که چندان اهل سفرکردن با مترو نیستند یا قصد اقامتی کوتاه در استانبول را دارند، این مدل کارت، گزینه مناسبی خواهد بود. با خرید این نوع کارت، افراد میتوانند از حداکثر ۱۰ سفر با مترو بهرهمند شوند.
خرید کارت متروی استانبول
برای خرید استانبول کارت، راههای زیادی وجود دارند. میتوانید این کارت را از باجههای بلیطفروشی در ایستگاههای مختلف متروی استانبول خریداری کنید یا اینکه میتوانید از سوپرمارکتیها یا دکههای روزنامهفروشی در شهر استانبول، آن را تهیه کنید.
خرید کارت استانبول از دستگاههای خودپرداز هم روش دیگر تهیه این کارت است که هیچگونه پیچیدگی خاصی ندارد. فقط کافی است به یکی از دستگاههای خودپرداز Biletmatik مراجعه کنید و بعد از فشردن دکمه استانبول کارت، پول را در قسمت مشخصشده دستگاه قرار دهید. حالا دکمه تایید عملیات را فشار دهید تا بهراحتی صاحب یکی از استانبول کارتهای این شهر شوید.
راه چهارمی هم برای خرید کارت متروی استانبول وجود دارد و آن، مراجعه آنلاین به وبسایتهای خرید کارت استانبول است. قیمت هر کارت استانبول، معادل ۲۰ لیر است که ۱۳ لیر آن، قیمت کارت و ۷ لیر دیگر، قیمت شارژ موجود در کارت است.
جالب است بدانید در دوره شیوع کرونا، استفاده از استانبول کارتها تنها مشروط به فعالکردن کد HES بود. این کد، تعیینکننده و هشداردهنده وضعیت سلامت بدنی هر فرد (از نظر ابتلا به کرونا) بود. به این ترتیب، با ورود هر شخص مبتلا به کرونا در وسایل نقلیه، یک هشدار برای سایر مسافران ارسال میشد. در حال حاضر، دیگر نیازی به فعالکردن این کد نیست.
شارژ کارت متروی استانبول
شاید در خیابانهای استانبول بهویژه در مراکز خرید یا ایستگاههای مترو، دستگاههایی زردرنگ را مشاهده کرده باشید. این دستگاهها برای شارژ مجدد استانبول کارتها در شهر مورد استفاده قرار میگیرند. روش کارکردن با آنها هم بسیار آسان است. ابتدا لازم است اسکنی از کارت خود را در اختیار دستگاه بگذارید تا موجودی شما به نمایش درآید. برای این کار هم لازم است از قسمت سفیدرنگ موجود در دستگاه استفاده کنید. حالا مبلغ دلخواهتان را برای شارژ کارت بهصورت لیر در قسمت ورودی دستگاه قرار دهید. کارت شما شارژ شد.
توجه داشته باشید که زبان دستگاههای خودپرداز و دستگاههای شارژ کارت، بهصورت پیشفرض، ترکی است. بااینحال، اگر زبان انگلیسیتان خوب است، میتوانید با تغییر زبان این دستگاه، عملیات خرید را با دقت بیشتری انجام دهید.
مزایای استفاده از کارت متروی استانبول
خیلی تفاوتی ندارد که مهمان دو روزه این شهر باشید یا قصد اقامتی طولانیمدت در استانبول را داشته باشید؛ در هر حال، داشتن کارت مترو استانبول، بخش زیادی از هزینههای شما را کاهش میدهد و این، بزرگترین مزیت آن به حساب میآید. اگر یک حساب سرانگشتی داشته باشید، متوجه میشوید که کارت متروی استانبول، حدود ۵۰ تا ۷۰ درصد از هزینههای سفر شما را کاهش میدهد.
مزیت دیگر داشتن این کارت، صرفهجویی در زمان است. تصور کنید بهجای اینکه ساعتها در ترافیک بمانید تا خودتان را به میدان تقسیم این شهر برسانید، میتوانید با استفاده از مترو، از جاهای بیشتری در طول یک روز دیدن کنید. ضمن اینکه با معاشرتکردن با بومیهای این شهر در مترو یا اتوبوس و بازکردن باب گفتوگو با آنها، با فرهنگ مردمان این شهر هم بیشتر آشنا میشوید.
اما آخرین و جذابترین مزیت داشتن این کارت، بهرهمندی از تخفیفهای هیجانانگیز در بازدید از جاذبههای گردشگری و امکانات تفریحی این شهر است. ضمن اینکه میتوانید با این کارت از برخی فروشگاههای زنجیرهای استانبول که با استانبول کارت قرارداد دارند، خرید کنید. در این صورت، دیگر دلهره و نگرانی گمشدن پولهای نقدتان را هم نخواهید داشت.
جاهای دیدنی استانبول با مترو
استانبول شاید زندهترین و رویاییترین شهری است که میتوانید بدون ویزا به آن سفر کنید. شهری با مناظر طبیعی چشمنواز و مکانهای تاریخی خیرهکننده که بازدید از هر کدام از آنها، ساعتها زمان میبرد. اگر عمر سفرتان کوتاه است و مایلید دستپر و با کولهباری از تجربه و خاطره این شهر را ترک کنید، مترو بهترین گزینه برای شما خواهد بود. در نقشه مترو استانبول، بهترین خطوطی که با آنها میتوان لذت کامل گردشگری در این شهر را تجربه کرد، خطوط M1، M2 و M4 هستند که با عنوان متروی مارمارای شناخته میشوند. در بخش پایانی این مطلب، جاهای دیدنی استانبول با مترو را به تفکیک هر ایستگاه در اختیار شما میگذاریم.
جاذبه های گردشگری در خط M۱ مترو استانبول
برای سیاحتکردن در بخشهای زیادی از جاذبههای تاریخی، گردشگری و تفریحی استانبول، کافی است نگاهی به نقشه مترو استانبول داشته باشید. خط M1 متروی استانبول، پر از ایستگاههای مشرف به نقاط دیدنی این شهر است. مسافران با استفاده از این خط، میتوانند در کوتاهترین زمان ممکن به مقصد دلخواه خود برسند. در این خط، مراکز خرید بیشماری هم وجود دارند. ما در ادامه، به معرفی مکانهای دیدنی در هر کدام از ایستگاهها میپردازیم.
- ایستگاه کجاتپه: شهربازی فانلند، مرکز خرید ایکیا، مرکز خرید فروم، ژوراسیکلند و آکواریوم سی لایف.
- ایستگاه بایرام پاشا: مرکز خرید اکسیس.
- ایستگاه سامالیجیلار: مرکز خرید آکواریوم.
- ایستگاه ینیکاپی: پارک ینیکاپی
- ایستگاه زیتون بورنو: مسجد اسکندرپاشا، منطقه توپکاپی، موزه پانوراما، مقبره عدنان، مرکز خرید هیستوریا، منطقه فاتح و امنیت و کلیسای سنت ماری بهار.
- ایستگاه آتاکوی شیریناولر: مرکز خرید آتریوم.
- ایستگاه اوت لت ایرپورت: مرکز خرید ینیبوسنا.
جاذبه های گردشگری در خط M۲ مترو استانبول
برای بازدید از میدان محبوب استانبول، یعنی میدان تقسیم یا تکسیم، خط متروی M2 بهترین گزینه است. با استفاده از این خط، امکان بازدید از مکانهای مشهور دیگر این شهر همچون مسجد ایوب سلطان، محله بالات، برج گالاتا، تپه پیرلوتی و بازار بزرگ استانبول برای مسافران وجود دارد.
- ایستگاه تکسیم: مرکز خرید ترکوز پاساژ و مرکز خرید بی اغلوایش.
- ایستگاه شیشلی: مرکز خرید جواهیر.
- ایستگاه هالیچ: محله قدیمی امینونو.
جاذبه های گردشگری در خط M۴ مترو استانبول
بخش دیگری از جاذبههای تفریحی در استانبول، لذت بازیکردن در موزه اسباببازی این شهر است. برای بازدید از این مکان تفریحی، میتوانید از خط M4 متروی استانبول استفاده کنید. جاهای دیدنی استانبول در این خط، شامل موارد زیر میشوند:
- ایستگاه بوستانچی: شهربازی هیجانانگیز بوستانچی.
- ایستگاه کوزیاتاگی: موزه اسباببازی استانبول و استارباکس.
- ایستگاه ینیصحرا: مرکز خرید اوت لت پرمیوم و مرکز خرید پالادیوم.
نقشه مترو استانبول | راهی برای دور زدن هزینه های اضافی
سفر به استانبول، تجربهای بسیار دلچسب و بهیادماندنی است. بازدید از شهری که نیمی از آن در آسیا و نیمی دیگر در اروپا است، قطعا برای هر گردشگری جذابیتهای بسیاری خواهد داشت. شاید تنها دلنگرانی که افراد را میتواند از سفر به این شهر رویایی منصرف کند، هزینههای سنگین آن باشد. بخش نسبتا زیادی از هزینهها هم به حملونقل درونشهری استانبول تعلق دارد. ما در این مطلب، تلاش کردیم با معرفی یکی از وسایل نقلیه ارزانقیمت، یعنی مترو، شرایط سفری لذتبخش، اما کمهزینه را برای شما فراهم کنیم. اگر بخشهای مختلف این مطلب را بهدقت مطالعه کرده باشید، دیگر نقشه مترو استانبول و راه استفاده از آن، برایتان مبهم نخواهد بود. همچنین با خرید بلیط هواپیما ارزان و رزرو هتل های اقتصادی میتوانید یک سفر خارجی مقرون به صرفه را تجربه کنید.
شما چه روشی را برای کاهش هزینههای سفر به استانبول به خوانندگان این مطلب پیشنهاد میکنید؟ در قسمت نظرات برای ما بنویسید.
سوالات متداول درباره مترو استانبول
ساعت کار متروی استانبول به چه صورت است؟
ساعت کار مترو استانبول از ۶ صبح تا ۱۲ و نیم شب است که در برخی روزها تا ساعت ۱ بامداد هم فعال است.
آیا امکان سفر رایگان با مترو استانبول برای گردشگران وجود دارد؟
بله، در ایام تعطیل رسمی استانبول، امکان سفر رایگان با خطوط مختلف مترو برای شهروندان و گردشگران این شهر وجود دارد.
چگونه میتوان کارت متروی استانبول را خریداری کرد؟
۴ روش برای خرید کارت مترو وجود دارند:
● خرید از سوپرمارکتها یا دکههای روزنامه فروشی؛
● مراجعه به باجههای بلیطفروشی در فرودگاه یا ایستگاههای مختلف مترو؛
● خرید از دستگاههای زردرنگ؛
● خرید آنلاین و اینترنتی کارت از وبسایت استانبول کارت.
کدام ایستگاه در نقشه مترو استانبول به مکانهای دیدنی این شهر و مراکز خرید آن نزدیک است؟
مترو مارمارای که شامل ۳ خط M1، M2 و M4 میشود، نزدیکترین و بهترین خط برای رفتن به جاهای دیدنی استانبول است.