به گفته تحلیلگران پولی، سه عامل اصلی و تاثیرگذار در ایجاد شرایط فعلی بازار شامل کمبود نقدینگی، مداخله ارزی توسط نهاد ایجاد بازار مرکزی و کاهش ریسکهای سیاسی است.
همچنین در روزهای اخیر علائم مثبتی نیز در بازار مشاهده شده است. مثلاً سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایرانوی در آخرین اظهارات خود از فعال شدن مجدد مذاکرات خبر داد توافق نامه ما آماده ایم از سوی دیگر مسعود مزکیان رئیس جمهور در اولین نشست خبری خود اظهار داشت که اگر بتوانیم مسائل FATF و برجام را حل کنیم و روابط خود را با جهان بهبود بخشیم، می توانیم به اهداف چشم انداز دست یابیم. وی همچنین از ارسال نامه ای به مجمع تشخیص مصلحت نظام برای خروج از تحریم ها و موضوع FATF خبر داد.
این موضوع باعث امیدواری برخی فعالان بازار نسبت به احتمال بازگشایی این نقطه کور شد و آنها را خوش بین کرد.
این در حالی است که برخی از فعالان بازار ارز معتقدند بازار داخلی خود را برای نوسانات بزرگ آماده می کند. به آنها توصیه می شود که بدون تعیین حد ضرر معاملات را انجام ندهند. در اوایل اکتبر، انتظار میرود بازار به سمت نوسانات بیشتر در هر دو جهت حرکت کند.
بنابراین گزارش، قیمت دلار روز گذشته در تهران به گفته کسبه، کانال 59 هزار تومانی خود را حفظ کرد و در سطح دوم خود نوسان کرد; گفتنی است، یکی از دلایل آن حمایت درهم در برابر دلار صبح دیروز بود که درهم امارات 16 هزار و 200 را از دست داد اما در ادامه با رشد اندکی به 16 هزار و 240 تومان رسید.
وی در گزارشی که روز یکشنبه منتشر شد به دلیل انجماد قیمت ها و تحلیل محدودیت های کلیدی دلار و درهم پرداخت. در این گزارش اشاره شد که در صورت شکسته شدن کف کانال فعلی دلار، احتمال کاهش قیمت به نصف کانال 58 هزار تومانی وجود دارد. علاوه بر این، اگر مرز فعلی تثبیت شود، موج جدیدی از تقاضا می تواند وارد بازار شود.
علاوه بر این رویدادها، معامله گران جهانی طلا منتظر نشست روز چهارشنبه فدرال رزرو هستند. فعالان بازار گفتند که اگر فدرال رزرو نرخ بهره را کاهش دهد، احتمال حرکت صعودی قیمت ها وجود دارد. در غیر این صورت ممکن است قیمت طلا افزایش یابد. مرحله اصلاح خواهد بود.
در بازار داخلی ایران قیمت طلا و سکه تا حدودی افزایش یافت. آن طور که از شواهد نشان می دهد سکه امامی به 43 میلیون و 900 هزار تومان رسید و هر گرم طلای 18 عیار نیز 3 میلیون و 714 هزار تومان فروخته شد.