بازار، گروه استان ها: شهرستان مهدیشهر یا سنگسر مقر طایفه سنگسر است. ایلی که در سال های اخیر توجه زیادی به موضوع گردشگری و لبنیات و فرآورده های گوشتی و سایر محصولات عشایری داشته است.
طایفه سنگسر یکی از قوی ترین طایفه های کشورمان محسوب می شود، طایفه ای که تقریباً 40 درصد کل گوشت قرمز استان سمنان را تولید می کند و این نشان دهنده قدرت این طایفه است.
قابلیت های سنگ
سنگسری ها حتی 10 درصد جمعیت استان سمنان را تشکیل نمی دهند اما بخش زیادی از نیازهای استان را پوشش می دهند. در سال های اخیر با وجود مشکلاتی که سنگسری ها در فروش محصولات خود به ویژه لبنیات دارند و قوانین سختگیرانه ای که در زمینه سیب های سالم وجود دارد، توجه به گردشگری در این طایفه دو چندان شده است.
این جشنواره برای دومین بار در ایل سنگسر برگزار می شود
سنگسری در سال های اخیر توجه زیادی به مقوله گردشگری داشته و پاسخ این دغدغه را در خیل عظیمی از گردشگران دیده است، صنعتی که در صورت بهره برداری و اجرای صحیح می تواند ده برابر سنگسری درآمدزایی داشته باشد. گوشت و لبنیات.
جشنواره های گردشگری یکی از راهکارهای اقتصادی استان سمنان در سال های اخیر بوده و ایل سنگسر نیز از این قاعده مستثنی نیست. جشنواره سال گذشته علیرغم همه مشکلاتی که داشت و طبیعتا این مشکلات در سال اول عادی است، توانست تعداد زیادی از گردشگران را دور خود جمع کند.
جشنواره گردشگری برای دومین بار
امسال این جشنواره برای دومین بار در ایل سنگسر برگزار می شود. جشنواره ای که با تجربه سال گذشته اینک بهتر و با انگیزه بیشتر با هدف عمومی سازی دستاوردها و محصولات ایل سنگسر در مهدیشهر برگزار می شود.
علیرضا شربت در، شهردار مهدیشهر، دبیر اجرایی جشنواره گردشگری سنگسر با اشاره به اینکه این رویداد برای دومین سال متوالی برگزار می شود، گفت: نام این جشنواره برگرفته از نام جشنواره است که به نوعی به محصولات اشاره دارد. و تولیدات
از جمله دعوت شدگان به این مراسم، مقامات دولتی از جمله وزیر میراث فرهنگی، وزیر جهاد کشاورزی، وزیر ورزش و جوانان و رئیس سازمان عشایری کشور هستند.
شربت در با بیان اینکه این رویداد از 29 تا 31 شهریور 1403 برگزار می شود، تاکید کرد: 80 غرفه صنایع دستی در دومین جشنواره ملی تدارک دیده شده است تا بتوانیم توانمندی های ائل سنگسر را ارائه کنیم.
معرفی توانمندی های ایل سنگسر
شهردار مهدیشهر با بیان اینکه 12 سیاه چادر در محل جشنواره ملی برپا می شود، گفت: در این سیاه چادرها که پذیرای گردشگران زیادی است، غذاها و محصولات طبیعی و محلی سنگسر معرفی می شود.
شربت در با بیان اینکه 40 غرفه صنایع دستی به طایفه سنگسر و 40 غرفه دیگر به سایر نقاط استان سمنان و شهرستان مهدیشهر اختصاص دارد، معرفی محصولات لبنی سنگسری را از دیگر اهداف این رویداد دانست.
وی نمایشگاه فرش های خودرنگ را از دیگر بخش های این رویداد عنوان کرد و افزود: مسابقات و بازی های محلی مختلف در محله که جذابیت خوبی برای گردشگران دارد از دیگر بخش های این رویداد گردشگری محسوب می شود.
بادبادک های پرواز
دبیر این مراسم با بیان اینکه پرواز بادبادک از دیگر بخش های این مراسم است، گفت: فرآیند پخت یکی از لبنیات ایل سنگسر در سیاه چادرها به نمایش گذاشته می شود تا مردم با محصولات این ایل آشنا شوند.
شربت در، معرفی توانمندی های گردشگری و لبنیات سنگسری و صنایع دستی را از محورهای این مراسم عنوان کرد و تاکید کرد: تجلیل از برترین ورزشکاران و حضور گروه های فرهنگی مختلف از نقاط مختلف کشور و رژه اسب در آنجا. احزاب دیگری هستند که مقدمات این رویداد را فراهم کرده اند.
وی با اشاره به اینکه حضور گردشگران از سراسر ایران در این جشنواره رایگان است، افزود: مسئولان دولتی از جمله وزیر میراث فرهنگی، وزیر جهاد کشاورزی، وزیر ورزش و جوانان و همچنین رئیس عشایری سازمان کشور از جمله دعوت شدگان به این رویداد هستند و ممکن است حضور داشته باشند.
برنامه های اختتامیه ویژه
شهردار مهدیشهر با بیان اینکه مراسم افتتاحیه جشنواره ملی در سالن آمفی تئاتر مهدیشهر با ظرفیت 50 هزار نفر برگزار می شود، تاکید کرد: سال گذشته بیش از 25 هزار نفر در جشنواره ملی حضور داشتند و امسال نیز پیش بینی می شود به دلیل تا دومین سال برگزاری این رویداد، تعداد گردشگران از نقاط مختلف کشور افزایش می یابد.
معرفی فرهنگ غنی ایل سنگسر و عشایر مهدیشهر از اهداف برگزاری این مراسم است.
شربتدار با بیان اینکه در این رویداد سوزن دوزی که یکی از مهم ترین محصولات صنایع دستی سنگسری است به نمایش گذاشته می شود، گفت: ایجاد بازارچه برای فروش محصولات سنگسری از محورهای اصلی این رویداد است.
وی با بیان اینکه معرفی و فرهنگ غنی ایل سنگسر و عشایر مهدیشهر از جمله اهدافی است که برای این مراسم در نظر گرفته شده است، افزود: «هسل» برگرفته از گویش سنگسری به معنای بازگشت ییلاق عشایر و تولید لبنیات است.
تاییدیه دامپروری
تبدیل مهدیشهر به مرکز ملی دام که از مصوبات سفر شهید رئیسی رئیس جمهور اسبق ایران اسلامی است، یکی از برنامه هایی است که در مهدیشهر انجام شده است و برپایی جشن از این نوع رویدادها، به مقامات محلی می توانند در چارچوب این نوع مصوبات قرار گیرند و همچنین توسعه گردشگری ایل سنگسر باید موثر باشد.
امسال مسئولان برگزاری مراسم ویژه ای را در نظر گرفته اند تا بتوانند تاثیرگذاری بیشتری در جشنواره امسال داشته باشند، تاثیری که به ویژه با حضور مسئولان ارشد دولتی، کشوری و استانی می تواند برکات و نتایج خوبی را برای مردم به همراه داشته باشد شهرستان مهدیشهر. .
در هر صورت امسال برنامه ریزی جشنواره به گونه ای انجام شده است که ایل سنگسر را در سراسر کشور معرفی کند، ایل که در زمینه های گردشگری و تولیدی و لبنیات و صنایع دستی از قابلیت های بالایی برخوردار است. بخش امسال به گفته مسئولان این جشنواره می تواند میزبان 50 هزار نفر باشد.