ایسنا: وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه آموزش و پرورش باید از فضای سیاسی به فضای علمی و تخصصی برود، گفت: باید اقتدار شورای عالی آموزش و پرورش را بازگرداند و در راس آن نشست.
علیرضا کاظمی در دیدار با مدیران و کارکنان شورای عالی آموزش و پرورش با قدردانی از زحمات آنان گفت: شورای عالی آموزش و پرورش مهمترین رکن نظام تعلیم و تربیت است. باید گفت شورا سازمان ایجاد و پژوهش در قلب نظام آموزشی است.
و ادامه داد: البته نقش شورا در نظام آموزشی بسیار مهمتر و ارزشمندتر است. زیرا شورای عالی تنها مرجع نظارتی و نظارتی بر فعالیت های آموزشی است. در مواردی نیز قانونگذار محسوب می شود و نقش مجلس را در امور آموزشی ایفا می کند.
وزیر آموزش و پرورش گفت: مشکلات آموزش و پرورش به چالش های بزرگ تبدیل می شود. بنابراین، رویکرد کلان باید اصلاح شود و نقشه راه ارتقای آموزش طراحی شود تا مجموعه فعالیت ها در کنار هم باعث رشد شوند و مسیر رسیدن به قله را فراهم کنند.
کاظمی با اشاره به اینکه آموزش و پرورش پیچیده ترین موضوع نظام هستی است، تصریح کرد: باید فضا برای ورود معلمان خلاق، مبتکر و متفکر باز شود زیرا امروز آموزش و پرورش سرشار از نیروهای علمی و با انگیزه است.
کاظمی با اشاره به اینکه آموزش و پرورش باید از فضای سیاسی به سمت علمی و تخصصی حرکت کند، گفت: همه باید تلاش کنیم تا سادگی را در نظام آموزشی از بین ببریم.
وی تاکید کرد: داشتن بهترین آموزش ها در این شورا ضروری است. اگرچه در این زمینه جزو بهترین ها هستند.
وی با اشاره به اینکه شورای عالی ریاست دو معاونت فضای داخلی، مدیریت اجماع و کمیسیون های تخصصی را بر عهده دارد، گفت: باید از معلمان توانمند و متخصص در حوزه های تخصصی استفاده شود.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: اختیارات شورای عالی باید برگردد و در راس بنشیند. لازم است ایده ها، لوایح و طرح ها از شورای عالی عبور کند.
کاظمی با تاکید بر اینکه شورای عالی آموزش و پرورش بازوی مشورتی نظام تعلیم و تربیت است، گفت: بنابراین لازم است این شورا با برقراری ارتباط بین نهادی، رسالت های مهم خود را به سایر نهادها یادآوری کند.
وی تاکید کرد: شورای عالی باید نماد اخلاق، همدلی و تفکر برجسته نظام آموزشی باشد. در شورای عالی نباید نظر حزبی و سیاسی وجود داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه باید مسائل آموزشی در اولویت قرار گیرد، گفت: باید از همه توانمندی ها در این زمینه استفاده کرد و با تمرکز بر برخی برنامه های مهم و ضروری، جدای از پرداختن به مسائل جزئی، با تعیین زمان مشخص و معین، مشکلات را برطرف کردند.
وی تاکید کرد: شورای عالی مرجع هماهنگی و هم افزایی بین معاونت ها است.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه یکی از اساسی ترین مسائل نظام آموزشی ما تغییر برنامه های درسی است. وی تصریح کرد: یکی از دلایل اصلی ناکارآمدی نظام آموزشی، نبود ارتباط روشن بین برنامه درسی و فضای فعلی دانش آموزان و نیازهای جامعه است. این مشکل باید با کمک شورای عالی سازمان آموزش و پژوهش حل شود.
وی افزود: در این حوزه نیازمند بازطراحی و بازسازی ساختار نظام آموزشی و درون مدرسه ای هستیم زیرا نقص این برنامه مانع از توسعه نظام آموزشی شده است.
وی ادامه داد: بازطراحی حجم کتاب، محتوای کتاب های درسی، الگوهای آموزشی و نقش معلم و دانش آموز ضروری است. بنابراین باید کمیسیون مشترکی بین سازمان پژوهش و شورای عالی تشکیل شود تا تحول مطلوب رخ دهد.
گفتنی است در ابتدای این جلسه محمودامانی تهرانی دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش گزارشی از اقدامات انجام شده با پرداختن به تاریخچه شورا ارائه کرد و سپس برخی از کارکنان نیز به بیان دغدغه ها و نگرانی های خود پرداختند. .