المپیک پاریس در شرایطی به پایان رسید که کاروان اعزامی ایران نسبت به دو دوره قبل از نظر مدال آوری بهتر عمل کرد و پس از المپیک 2012 لندن، دومین کاروان اعزامی ایران برای بازی های المپیک نامگذاری شد که می تواند دو برابر شود. مدال های کسب شده
المپیک پاریس در شرایطی به پایان رسید که نمایندگان ایران از نظر مدال آوری نسبت به دو دوره قبل دستاوردهای بهتری داشتند و پس از المپیک 2012 لندن، دومین نماینده ایران برای المپیک نامگذاری شد که توانست این تعداد را دو برابر کند از مدال های کسب شده صرف نظر از اینکه نتوانستند مدال طلا کسب کنند و مانند دو سه دوره قبل، این کاروان تنها سه مدال طلا کسب کرد، بحث کمی پیرامون هیئت وجود نداشت. شاید مهم ترین آنها به لباس رسمی کاروان ایران در مراسم افتتاحیه برمی گردد که با وجود گذشت چندین هفته هنوز هیچ مسئولی از کمیته ملی المپیک برای صحبت درباره این انتخابات جنجالی حاضر نشده است. لباس کاروان ایران در مراسم افتتاحیه بدون کوچکترین طرحی که نشان دهنده هویت ایران باشد توسط ورزشکاران ایرانی پوشیده شد که بسیاری از مردم به آن اعتراض کردند. از همه بدتر لباسی که برای بانوان کاروان ایران در نظر گرفته شده بود با لباس کادر پزشکی تفاوتی نداشت. این یک واقعیت ثابت شده است که مسئولان کمیته ملی المپیک آگاهانه قبل از شروع این بازی ها چنین لباسی را رونمایی نکردند تا از انتقادات جلوگیری کنند، اما از سوی افکار عمومی نسبت به طرح، دلیل انتخاب طراح و قانع نشدند. با رونمایی نکردن این لباسها قبل از بازیهای المپیک، انتظار میرفت که مسئولان موضوع را روشن کنند و بگویند شرکت تولیدکننده این لباس با چه معیاری انتخاب شده، چه کسی طرح مذکور را پذیرفته و چرا اجازه افشای آن داده نشده است. البته از آنجایی که تعداد مدال های کاروان ورزشی ایران در این دوره نسبتا بهتر بود، برخی از مسئولان کمیته ملی المپیک ترجیح دادند پس از این بازی ها به این موضوع نپردازند و تنها مدال های کسب شده را برجسته کنند. در اتفاقی نادر که به نظر می رسد حاصل هماهنگی باشد، حتی در اولین جلسه بعد از بازی های المپیک که از چند رسانه نزدیک به این کمیته دعوت شده بود، کوچکترین سوالی در مورد پوشش جنجالی از مسئولان این نهاد پرسیده نشد. کاروان ایران در پاریس نکته عجیب داستان مربوط به همان روز است. در واقع با توجه به نزدیک بودن دیدار مسئولان کمیته ملی المپیک با دیدار فدراسیون قایقرانی با خبرنگاران، می توان حدس زد که مسئولان کمیته آگاهانه و به دلیل غرض ورزی نخواسته اند وارد این بحث شوند. سابق دلیل آن ساده است؛ خبرنگارانی که حاضر به پرسیدن کیفیت لباس و سوالات مطرح شده از مسئولان کمیته نبودند، به طور خاص از مدیرعامل فدراسیون قایقرانی و حتی مربی تیم ملی قایقرانی ایران پرسیدند و نظر آنها را جویا شدند.
علیرضا سهرابیان، رئیس فدراسیون قایقرانی که تیم اعزامی او در پاریس برنده نشد، در ابتدای این نشست در واکنش به حاشیه های لباس کاروان ایران در المپیک و ورود مهسا جاور، یکی از قایقرانی ها گفت: ملی پوشان: «در این مورد در فضای مجازی به برخی ورزشکاران توهین شد، صحبت های من در مورد پوشش آنقدر نبود که حاشیه ساز شود، مرزهای لباس کاروان ایران در المپیک 2024 ربطی به قایقرانی نداشت. مربی تیم ملی قایقرانی نیز واکنش مشابهی از خود نشان داد و گفت: از دوستان این کمیته می خواهم که از این پس از ورزشکاران زن به عنوان الگو استفاده نکنند وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک، استان ها و سایر ادارات مستقیم با ورزشکار ارتباط برقرار می کنند، امیدوارم ورزشکار چوب این اقدامات را بخورد، جوان هستند و می خواهند دیده شوند و دود به چشم ورزشکار می رود.
کمی بعد ظاهرا مسئولان کمیته ملی المپیک در خبری که به یکی از رسانه ها دادند این نقشه خیالی را مطرح کردند که لباس کاروان ایران در بازی های المپیک آن لباسی نیست که شرکت سازنده به آنها نشان داده است. و خودشان هم از دیدن این موضوع متعجب شدند. این بهانه زمانی مورد قبول برخی قرار گرفت که حسن تفتیان، دوومیدانی ایرانی دیروز در پاریس با ایسنا گفت وگو کرد و تمامی این ادعاهای موهوم را تکذیب کرد. او در بخشی از صحبت هایش حرف های عجیبی درباره لباس کاروان ایران زد که مهم ترین آن «اجبار» به پوشیدن این لباس هاست. “تنها ایرادش این است که باید چند ماه پیش ارائه می کردیم. وقتی سه روز قبل از افتتاحیه عکس گذاشتم، دوستانم به من گفتند که عکست را پاک کن، ما هنوز آن را فاش نکردیم. باید یک لباس با هم در نظر می گرفتیم. وقار، شخصیت و استایل ایرانی برای ملی پوشان ما مردم حق داشتند که نظرشان را بیان کنند، اما جای وسط المپیک نبود و باید چند ماه پیش این اتفاق می افتاد تا فشار بر روی ورزشکار نیفتد. من همیشه می خواستم لباس هایم شیک باشد، اما این اتفاق نمی افتد. از نظر کیفیت خیلی خوب نبود تقریباً پنج روز قبل از افتتاحیه، بعد از پایان بازی ها وارد روستا شدم و در پاسخ به این سوال که از همان ابتدا، لباس ها را پوشیدم مسئولان کمیته گفتند از این لباس تعجب کردیم، تفتیان گفت: «آره! لباس از اول هم همینطور بود.
نکته مهمی که در این میان پنهان می ماند تلاش مسئولان کمیته برای بی پاسخ ماندن ابهامات متعدد این لباس هاست. به گفته آنها، پس از پیروزی کاروان ایران در بازی های المپیک، این مورد یک امر فرعی تلقی می شود که نیازی به تحلیل ندارد، اما واقعیت امر، بی توجهی به بصیرت افزایی مردم در این عرصه است. ابهامات همان مواردی است که در بالا مورد بحث قرار گرفت. مسئولان کمیته باید به این چند سوال پاسخ دهند: شرکت تولید لباس که اتفاقاً چند سالی است فعالیت خود را از سر گرفته است، با چه روش و روشی انتخاب شد و چه کسی آن لباس ها را انتخاب کرد که باعث رسوایی بزرگی در پاریس شد. و چرا قبل از ارسال به فرانسه اجازه کشف این لباس ها داده نشد؟ البته شاید آنها از همان تاکتیک قدیمی استفاده می کنند که سکوت را به پاسخ دادن ترجیح می دهند تا زمان به ما اجازه فراموشی بدهد.