به گزارش گذر بازار، با توجه به اهمیت قانون «پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان» و اجرای آن، مرکز تحقیقات اتاق ایران با همکاری کمیسیون مالیات کار و تأمین اجتماعی و شورای گفتوگوی بخش خصوصی و دولت تصمیم گرفت تا ارتباط برنامهریزیشده و دائمی بین سازمان امور مالیاتی کشور و مجریان دائمی وضعیت اجرای این قانون بهعنوان مجری این قانون بهعنوان مجری این قانون بهعنوان مجری دائماً اجرای این قانون ایجاد کند. و مشکلات و مشکلات پیش روی فعالان اقتصادی در جریان اجرای قانون. قانون می تواند به سازمان منتقل شود.
در همین راستا اولین جلسه کارگروه مالیاتی مرکز تحقیق و تفحص اتاق ایران با حضور محمد برزگری رئیس سابق مرکز تنظیم مقررات پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان سازمان امور مالیاتی، برخی از فعالان اقتصادی و نمایندگان کمیسیون مالیات، کار و تامین اجتماعی و شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، برزگری با تشریح آخرین وضعیت اجرای قانون پایانهها و سامانه مودیان، آمارهای مربوط به سامانه مودیان و نتایج تماسها را ارائه کرد و سپس فعالان اقتصادی حاضر در جلسه مشکلات خود را در خصوص اجرای قانون مذکور با طرح پرسشهایی در خصوص محدودیت فروش، عدم اعمال قانون غیر اعتباری و غیرقانونی برای خریدار مطرح کردند. پاسخ نماینده سازمان امور مالیاتی
رئیس سابق مرکز تنظیم سامانه مودیان و پایانه فروشگاه های سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرد: لایحه ای با عنوان «تسهیل وظایف مودیان در اجرای قانون سامانه مودیان و پایانه فروشگاه ها» پنجم تیرماه در شورای اسلامی مجلس به تصویب رسید و معتقدیم بسیاری از مشکلات مودیان تصویبی حل می شود.
در یک طبقه بندی کلی، سؤالات مطرح شده از سوی فعالان اقتصادی در این جلسه را می توان حول محور مشکلات زیر خلاصه کرد:
1- مشکلات ایجاد شده برای فروشندگان در حوزه تعیین حد فروش توسط سازمان امور مالیاتی کشور.
2- در دسترس نبودن اعتبار مالیاتی به خریداران در صورتی که فروشنده سقف فروش آنها را رد کرده باشد.
3- عدم اطلاع خریداران از میزان استفاده فروشندگان از حد فروش خود.
4- در دسترس نبودن اعتبار مالیاتی برای خریدارانی که فروشنده برای آنها صورتحساب الکترونیکی صادر نکرده است.
5- یکطرفه بودن ثبت صورتحساب در سامانه مودیان و عدم ایجاد امکان بند ج ماده 5 قانون.
در پایان این جلسه مقرر شد با توجه به اهمیت این موضوع و بررسی همه جانبه بلاتکلیفی ها و مشکلات فعالان اقتصادی، نظرسنجی از کمیسیون ها، سازمان ها و اتاق های استانی انجام شود. همچنین سازمان امور مالیاتی کشور آمادگی خود را برای همکاری با اتاق های سراسر کشور برای آموزش و تشریح موضوع برای فعالان اقتصادی اعلام کرد.