افزونه پارسی دیت را نصب کنید Monday, 18 November , 2024
2

تردید در اصلاح سیاست ها به نفع بورس

  • کد خبر : 350939
تردید در اصلاح سیاست ها به نفع بورس

بازار؛ گروه بورس: در حال حاضر بورس روند متعادلی پیدا کرده است. شاید شهریور سبزی و روی خوش به سهامداران نشان دهند که سرمایه خود را در چهار سال اخیر در سرخی بازار از دست داده اند. اما این سوال به عوامل اقتصادی بستگی دارد. با این حال، محدوده 2 درصد باعث افزایش عدم اطمینان […]

بازار؛ گروه بورس: در حال حاضر بورس روند متعادلی پیدا کرده است. شاید شهریور سبزی و روی خوش به سهامداران نشان دهند که سرمایه خود را در چهار سال اخیر در سرخی بازار از دست داده اند. اما این سوال به عوامل اقتصادی بستگی دارد. با این حال، محدوده 2 درصد باعث افزایش عدم اطمینان سهامداران شده است.

آخرین رنج های روز چهارشنبه تا حدودی به ضعف در معاملات دامن زد و جو منفی بازار سهام را تقویت کرد. اگرچه سایه جنگ و کم رنگ شدن شرایط سیاسی باید روند را مثبت می کرد. اما آن قدرت قوی ترغیب در جریان پول برای حضور در بازار هنوز ایجاد نشده است. البته همیشه در بورس تردید وجود دارد. حتی در نوامبر 1401، زمانی که بازار به طور جدی تغییر جهت داد، تا ماه ها پس از نوامبر 1401، بسیاری هنوز به روند تغییر بازار باور نداشتند.

آیا خوش بینی به کابینه در بورس واقعی است؟
هفته گذشته با فضای بازار با خوش بینی به کابینه و همچنین با خبر تزریق منابع و پر شدن صندوق های تثبیت و توسعه برای حمایت از بازار آغاز شد. انتظار می‌رفت دامنه نوسان 3 درصد باشد، اما همچنان تردیدها در مورد رویدادهای سیاسی و جو کلی بازار باعث شد این محدوده روی 2 باقی بماند. برای چند روز آینده هنوز تصمیمی گرفته نشده است، اما به نظر می‌رسد در مرحله بعد سرمایه‌گذاران امیدها تا حدودی کاهش می یابد و دامنه نوسان 3٪ خواهد بود.

شهیر محمدنیا معتقد است با تشکیل کابینه تغییر سیاست های اقتصادی با جدیت بیشتری دنبال می شود. این تغییر از سیاست خارجی آغاز می شود و در موضوعات دیگری مانند نرخ ارز و چالش های انرژی و صنایع نیز اجرایی خواهد شد. نشانه هایی از تغییر در سیاست های اقتصادی وجود دارد، اما تردیدهای جدی همچنان وجود دارد.

برخی از فعالان بازار سهام معتقدند که ریسک های جدی در بازار وجود دارد که محدوده نوسان محدود 2 درصدی را توجیه می کند. سیاستگذار به خوبی از صف ها و کادرهای بسیاری از بازیگران بازار آگاه است و این حوزه برای فرار از این شرایط کمترین خطر و کم خطر را برای او به همراه دارد.
شهیر محمدنیا کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه تغییر در سیاست های اقتصادی با تشکیل کابینه جدی تر است، گفت: این تغییر از سیاست خارجی شروع می شود و موضوعات دیگری مانند چالش های نرخ ارز و انرژی را در بر خواهد گرفت. و صنایع
وی با تاکید بر اینکه بازار باید به این تغییر کمی و کیفی سیاست ها بپردازد، تصریح کرد: نشانه هایی از تغییر در سیاست های اقتصادی مشاهده می شود اما همچنان تردیدهای جدی در آن وجود دارد. به همین دلیل هنوز تقاضای زیادی برای سهم در بازار وجود ندارد.
محمدنیا با تاکید بر اینکه نقش گزارشگری مالی را نباید نادیده گرفت، گفت: در مجموع یکی از تاثیرگذارترین ابعاد بورس این است که در صورت های مالی 12 ماهه و میان دوره ای اخیر شرکت ها تحولات خوبی رخ نداده است. در ماه‌های اخیر قطعی برق و کاهش تولیدات متعددی داشته‌ایم که بر حاشیه سود شرکت‌ها تأثیر گذاشته است.

تأثیر شرایط اقتصادی و بودجه ای بر بورس

شرایط اقتصاد، بودجه و وضعیت سایر شرکت ها نیازمند تصمیمات دولت است. در حوزه ارز نیما همه منتظر تداوم تغییرات هستند اما در حوزه انرژی مانند بنزین به نظر می رسد هنوز این آمادگی وجود ندارد. شاید این تصمیمات اقتصادی و جراحی ها به ترتیب انجام شود. این تغییر در اقتصاد و صنعت به زودی قابل مشاهده خواهد بود.

به گفته همایون دارابی، در حال حاضر ریسک هایی در بازار وجود دارد، هرچند دولت جدید در خصوص حمایت از بورس مواضع مثبتی اتخاذ کرده است، اما به آیین نامه و دستورالعمل تبدیل نشده است. بنابراین باید وضعیت بازار را بر اساس سیاست ها ارزیابی کرد تا بر اساس آن بتوان روند معاملات را پیش بینی کرد.

برخی از کارشناسان بازار سرمایه معتقدند سیاست های کلان اقتصادی باید تغییر کند. این موضوع ممکن است شامل قیمت های فرمان و نرخ خوراک و غیره باشد. همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با بازار با اشاره به اینکه وزرای اقتصادی باید به تدریج وارد مشکلات و چالش های پیش روی شرکت ها شوند، گفت: در صورت اصلاح رویه گذشته شاهد تغییرات تدریجی در حاشیه سود خواهیم بود. از شرکت ها این مشکل می تواند منجر به رشد بورس شود.

وی با بیان اینکه هنوز برای پیش بینی روند بازار سرمایه در دولت چهاردهم زود است، تصریح کرد: ریسک هایی در بازار وجود دارد، اگرچه دولت جدید مواضع مثبتی برای حمایت از بورس اتخاذ کرده است، اما تبدیل به ریسک نشده است. مقررات و دستورالعمل ها بنابراین باید وضعیت بازار را بر اساس سیاست ها ارزیابی کرد تا بر اساس آن بتوان روند معاملات را پیش بینی کرد.

کاهش عدم اطمینان در معاملات بازار سهام

تردیدها در روند کمی باعث نگرانی برخی شده است و باید دید در روزهای آینده بازار چه انتظاراتی دارد، اما در کل بورس سعی می کند ریسک ها را از زوایای مختلف بررسی کند. در هر صورت بر کسی پوشیده نیست که فضای بازار زیر بار عرضه بیشتر بود و این فضا دارای سه جنبه و سه نکته بسیار مهم و جالب است.
اولین نکته این است که ریسک های سیاسی ما به تدریج در حال کاهش است. دست اندرکاران منطقه تمایلی به افزایش تنش نداشتند و به صراحت اعلام کردند که بازار سرمایه در این ماه ها تحت فشار ریسک های سیاسی بوده است. مقایسه همه عناصر بازار از فروش و سود گرفته تا ارزش بازار و ارزش دلار و همه اینها در پایین ترین سطح ممکن است. این یکی از بزرگترین محرک های حرکت بازار خواهد بود. کاهش ریسک های سیاسی و اصلاح جذاب قیمتی که رخ داده است، این توانایی را دارد که جریان خوبی از پول را به بازار هدایت کند.
گزارش های ماهانه و شش ماهه آتی ممکن است فضای نسبتا معقولی را برای پایه های اساسی بازار ایجاد کند و آن را در آستانه جذابیت جدی قرار دهد. البته انتظار گزارش خاصی از گزارش ها نداریم اما وقتی 6 ماه بگذرد. سال گذشته است و سود در قلب شرکت ها وجود دارد. از سوی دیگر، چشم‌انداز اقتصادی کمی خوش‌حال‌تر است، به دلیل کاهش قیمت‌ها و کاهش ریسک سیاسی، جذابیت بازار به آرامی در حال ظهور است.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=350939

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.