به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمود کاوه در سال 1340 هجری شمسی در مشهد به دنیا آمد. پدرش که اهل قصبه بود با علما و روحانیون مبارز از جمله آیت الله خامنه ای، شهید هاشمی نژاد و شهید غیاب ارتباط داشت. او که برای تحصیل فرزندش اهمیت زیادی قائل بود، محمود را با خود به جلسات مذهبی و نماز جماعت می برد.
به گزارش ایسنا، محمود کاوه تحصیلات ابتدایی خود را در چنین شرایطی گذراند. زیرا آرزوی پدرش هنگام تولد محمود این بود که او را در زمره پیروان صالح و راستین مکتب اسلام قرار دهد. با علاقه قلبی و توصیه های پدر وارد حوزه علمیه شد و همزمان تحصیلات راهنمایی و دبیرستان را ادامه داد.
وی که جوانی پرجنب و جوش، فعال و متدین بود با شروع انقلاب با حضور در محافل مساجد جوادالائمه(ع) و امام حسن مجتبی(ع) از محضر آیت الله خامنه ای بهره مند شد. یکی از مراکز تجمع نیروهای مبارز در آن زمان. او در دبیرستان به عنوان مرکز دعوا شناخته می شد. وی با علاقه فراوان به پخش اعلامیه های امام خمینی (ره) می پرداخت و در راهپیمایی ها و درگیری های انقلاب حضور فعال داشت.
کاوه در کردستان
هر چند که برای آموزش نیروها اهمیت زیادی قائل بود و سرپرست مستقیمش تمایل چندانی به اعزام او (که از مربیان قوی و دلسوز محسوب می شد) به جبهه نداشت. اما در اولین فرصت با موافقت فرمانده پادگان عازم کردستان (که در آن زمان توسط گروه ها و عناصر ضد انقلاب مزاحم شده بود) رفت.
او که برای آزادسازی شهر بوکان به همراه چند پاسدار وارد کردستان شده بود، از همان ابتدا به دلیل شایستگی ها و توانایی هایش به عنوان فرمانده یک گروه دوازده نفره انتخاب شد.
کاوه در مدت کوتاهی به فرماندهی عملیات سپاه سقز منصوب شد و در آن زمان در کمال ناباوری به اتفاق عده ای اندک، عملیات آزادسازی منطقه مرزی بسطام را طراحی کرد و 45 دستگاه را ساخت. کیلومترها از بزرگراه مرزی در یک مرحله و در 24 ساعت در قلب منطقه آزاد شده تحت نفوذ ضدانقلاب.
حرکت فرمانده تیپ 155 شهدا به سمت شهادت
قدرت و شدت مشکلات پیش روی نیروهای عملیاتی باعث شده بود تا پیروزی را دور از دسترس ببینند. تیپ ویژه 155 شهید به ویژه فرمانده آن، صادقانه و شجاعانه وارد میدان درگیری شد. شهید امیری مقدم راوی مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ این تیپ در گزارشی از عملیات کربلای 2 درباره حرکت نیروها برای ادامه عملیات و پایان آن چنین روایت کرد: تغییرات ایجاد شده در طرح مانور و ناکامی کلی تیپ به خصوص شهدای 155 در عملیات شب گذشته باعث ایجاد تردید در بین مسئولان به ویژه فرماندهان این تیپ شد اگرچه این تردید در فرمانده تیپ (برادر محمود کاوه) وجود داشت، اما با توجه به اینکه حساسیت لحظه و راحتی کل عملیات، این شبهه را ابراز نکرد و به همین دلیل تصمیم گرفت تا شبهات را برطرف کند و روحیه عملیاتی اعضای تیپ را برای حضور در کنار نیروهای عملیاتی در منطقه درگیری تقویت کند ماموران متوجه این تصمیم شدند، سعی کردند از آن جلوگیری کنند.
فرمانده یکی از گردان ها (برادر صلاحی) برای منصرف کردنش می گوید: این کار را نکن، آتش دشمن زیاد است، مسیر بد است، خدا نکنه این اتفاق بیفتد. فرمانده پاسخ داد: خوب اگر اینطور باشد ما هم شهید می شویم. اگر اتفاقاتی مثل دیشب بیفتد، ما آماده ایم که امشب شهید شویم.”
هنگامی که گردان ها برای انجام مأموریت اعزام شدند، ابتدا گردان امام حسین (ع) سپس گردان امام سجاد (ع) در حالی که فرمانده تیپ (محمود کاوه) جلوی آنها بود، حرکت خود را برای تصرف شهر آغاز کردند. ارتفاع 2519. طبق برنامه مانور، گردان امام حسین (ع) «پایگاه های 1 و 2» و «گردان امام سجاد (ع)» «پایگاه های 3 و 4» را تصرف می کردند. حساسیت دشمن نیز از همان شب اول کاهش یافته بود و شانس جدی برای عملیات مجدد در این محور وجود نداشت، بنابراین آتش و صاعقه آنها نیز تا حدودی کاهش یافته بود.
در هر صورت حوالی یک بامداد که نیروهای پیاده پس از طی مسافت بین خط دشمن و خط دشمن، به اهداف مورد نظر رسیدند تا با هماهنگی آتش داخلی، در همان زمان درگیری آغاز شود. در این مدت یک خمپاره در کنار برادر کاوه به زمین افتاد و او در محل حادثه حضور داشت. شهید شد.»
راوی قرارگاه حمزه (ع) (اسدالله احمدی) به نقل از فرمانده تیپ 5 نصر (محمدباقر قالیباف) نوشت: در مراسم تشییع پیکر شهید محمود کاوه، پدرش از حجت الاسلام طبسی خواست تا به خاک سپرده شود. تولیت آستان قدس رضوی به دلیل امتناع پیکر شهید محمود کاوه از تشییع در حرم مطهر حضرت رضا (ع) یا یکی از حجره های ویژه حرم گفت: پسرم همراه بسیجی از ابتدا و بهتر است در کنار آنها دفن شود.
29219