افزونه پارسی دیت را نصب کنید Monday, 25 November , 2024
2

گرمای سوزان و افت فشار آب. کرمان تابستان سختی را سپری می کند

  • کد خبر : 348373
گرمای سوزان و افت فشار آب. کرمان تابستان سختی را سپری می کند

بازار؛ گروه استان ها – اسماء محمودی: استان کرمان سال هاست که با بحران آب دست و پنجه نرم می کند و هر سال این کمبود بدتر می شود. در روزهای گرم تابستان امسال که شاهد افزایش بی سابقه دمای هوا در استان کرمان بودیم، مصرف آب توسط شهروندان نیز افزایش یافت. ریزش آب در […]

بازار؛ گروه استان ها – اسماء محمودی: استان کرمان سال هاست که با بحران آب دست و پنجه نرم می کند و هر سال این کمبود بدتر می شود.

در روزهای گرم تابستان امسال که شاهد افزایش بی سابقه دمای هوا در استان کرمان بودیم، مصرف آب توسط شهروندان نیز افزایش یافت. ریزش آب در برخی مناطق شهر کرمان به حدی بود که با قطع آب تفاوتی نداشت و مردم را با مشکل مواجه کرد.

صدیقه کهنوجی یکی از شهروندان کرمانی در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به اینکه فشار آب در خیابان جهاد در ساعات خاصی از شبانه روز بسیار کم است و هیچ تفاوتی با قطعی برق و قطعی آب ندارد برش دادن پمپ ها خاموش می شوند، آب عملا وارد خانه ها نمی شود و با قطع برق آب نیز قطع می شود.

بر اساس بررسی های خبرنگار بازار، این وضعیت در سیر آسیاب، پروین اعتصامی و شهرستان های اطراف کرمان وجود دارد و باعث گلایه اهالی این مناطق شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان در گفتگو با خبرنگار بازار درباره افت فشار آب در برخی ساعات شبانه روز در برخی مناطق شهر کرمان اظهار داشت: امسال مردم کرمان و اکثریت ساکنان کشور به دلیل بحث در مورد نصب «گنبد حرارتی» در ایران، شاهد گرمای بی‌سابقه و افزایش دمای هوا بودند.

علیرضا عبدیان با اشاره به تداوم گرمای هوا در تابستان امسال در استان کرمان افزود: پیش بینی هوا این است که در روزهای آینده دمای هوا مانند تابستان های عادی خواهد بود.

عبدیان: در شهرستان ها و شهرستان های استان با حفر بیش از 90 حلقه چاه برای تامین آب اقداماتی انجام داده ایم که از این تعداد 20 حلقه چاه با ظرفیت 460 لیتر در ثانیه برای شهر کرمان حفر شد.

وی گفت: چنین گرمایی را پیش بینی کرده بودیم و برای تامین پایدار آب مشترکان چالش هایی ایجاد کرده بودیم. به همین ترتیب در شهرستان ها و شهرستان های استان با حفر بیش از 90 حلقه چاه آب رسانی کردیم که از این تعداد 20 حلقه چاه با ظرفیت 460 لیتر در ثانیه برای شهر کرمان حفر شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان گفت: در خصوص مشکلات اهالی «سیدی» و «سر آسیاب فرنگی» اقداماتی در سال گذشته انجام شد. در سیدی، شبکه توزیع بهسازی شد و ایستگاه پمپاژ با 11.5 کیلومتر لوله 400 پلی اتیلن در آسیاب فارسنگی اجرا شد.

وی بیان کرد: با اقدامات انجام شده در این منطقه که هر ساله با مشکلاتی مواجه بود کمترین مشکلات را شاهد بودیم و افت فشار و قطع آب به حداقل رسید. به لطف این، ما موفق شدیم بیشتر تابستان را بدون منبع آب سیار بگذرانیم.

عبدیان گفت: شرکت آب و فاضلاب سه رویکرد مدیریتی را در حوزه تامین، توزیع و مصرف برای تامین آب پایدار شهرها و شهرها اجرا کرده است.

برخورد با متخلفان شعب غیر مجاز

وی گفت: یکی از پرونده های اصلی در مدیریت مصرف کنندگان، ایجاد شعب غیر مجاز در شهرها و شهرستان ها توسط مجرمان است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان گفت: عموما در فصل گرم سال که مصرف افزایش می یابد به این موضوع توجه بیشتری می شود و در راس برنامه ها قرار می گیرد.

وی با اشاره به اینکه پلیس آب در این زمینه فعال شده و در تلاش برای شناسایی انشعابات غیرمجاز است، افزود: از جمله تخلفات می توان به تلمبه هایی اشاره کرد که مستقیماً در شبکه هستند یا ساخت و سازهایی که از آب شرب غیرمجاز استفاده می کنند و برخی از انشعابات غیرمجاز از این قبیل است. همانطور که کارواش های غیر مجاز اشاره کردند که رسیدگی به این موارد و قطع جریان آب که بسیار موثر است.

عبدیان: خط انتقال آب خلیج فارس به کرمان با ظرفیت 25 میلیون مترمکعب در سال توسط وزارت نیرو و شرکت آب نیرو در حال اجراست.

عبدیان با اشاره به همکاری مردم در این زمینه و گزارش تخلفات سامانه 122 گفت: خط انتقال آب خلیج فارس به شهر کرمان با ظرفیت 25 میلیون مترمکعب در سال توسط این وزارتخانه در حال اجراست. انرژی و نیرو شرکت آب.

از این خط انتقال 28 کیلومتر باقی مانده است و گفت: بخش باقیمانده در سال جاری تکمیل می شود و در تابستان سال آینده تامین آب شهر کرمان در تابستان امسال و سال های گذشته بسیار پایدارتر خواهد بود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان درباره آبرسانی به شهرها و شهرهای دارای تنش آبی گفت: تنش در مناطقی تعریف می شود که منابع و مصارف برابر یا نامتعادل بوده و مصرف بیشتر از منابع باشد.

وی گفت: پس از محاسبات لازم و مشاهده اختلاف در یک شهر یا شهرستان، در جلسات رصد و پایش وزارت نیرو نسبت به رفع اختلاف در آن منطقه از محل اعتبارات تنش اقداماتی انجام می شود.

ما این تابستان را با حداقل تنش سپری کردیم.

عبدیان تصریح کرد: از مهرماه سال گذشته حدود 25 شهر دارای تنش آبی بودند که در حوزه مدیریت تامین نیز برنامه هایی مانند حفر چاه برای رفع این مشکل در نظر گرفته شد. تقریبا اکثر این برنامه ها اجرا شد و تابستان امسال را با کمترین استرس و بسیار بهتر از سال های قبل گذراندیم.

وی در خصوص قطعی آب در شبانه روز گفت: امسال شاهد تداوم گرمای بی سابقه در استان کرمان هستیم و حدود 60 روز است که دمای هوا به زیر 40 درجه و دما 40 درجه کاهش پیدا نکرده است. 28 درجه در شب.

عبدیان ادامه داد: در نتیجه این شرایط یخچال ها 24 ساعته روشن بودند و هر کولر آبی در اقلیم هایی مانند کرمان حدود 400 لیتر آب مصرف می کند. در نتیجه این شرایط مصرف آب به شدت افزایش می یابد که در نتیجه در ساعات روز و شب در برخی نقاط با افت فشار مواجه می شویم.

گرمای سوزان و افت فشار آب. کرمان تابستان سختی را سپری می کند

وی با اشاره به اینکه این مشکل با خنک شدن هوا برطرف می شود، افزود: یکی دیگر از دلایل مصرف بی رویه علاوه بر گرما، بحث صرفه جویی در مصرف آب است.

مدیرعامل آب و فاضلاب استان کرمان با انتقاد از استفاده از آب شرب برای شست و شوی باغات و یا خودروهای شهروندان گفت: هزینه کم آب باعث شده برخی در مصرف آب صرفه جویی نکنند و برای سایر شهروندان مشکل ایجاد کند.

وی در خصوص تخلفات استفاده از پمپ به طور مستقیم اظهار داشت: این در حالی است که امسال 460 لیتر در ثانیه به ظرفیت آب کرمان اضافه شد و سطح مخازن ذخیره کرمان به زیر 90 هزار مترمکعب نرسید، اما باز هم این چیزی است که شاهد بودیم. در یک مورد قطعی آب در برخی از کوچه ها وجود داشت که پس از بررسی مشخص شد یا پمپ مستقیم به شبکه وصل شده و یا کارهای غیرمجاز در حال انجام است. در این موارد رفع تخلف مشکل همیشگی آب کوچه را حل کرده است.

عبدیان از مردم خواست نسبت به گذشته در مصرف بهینه آب کوشا باشند و گفت: از مردم تقاضا داریم با توجه به افزایش بی سابقه دمای هوا نسبت به صرفه جویی در مصرف آب و پرهیز از مصارف غیر متعارف شرکت آب استان کرمان برای پایداری آب اقدام کنند. توسعه تامین آب به آنها کمک کنید بنوشند.

به زودی آب به کرمان می رسد

چندی پیش استاندار کرمان در نشستی مشترک با اصحاب رسانه عدم اجرای خط انتقال آب خلیج فارس به کرمان را ناشی از مشکلات مالی و بعضاً اختلافات عنوان کرد و این در حالی بود که شرکت های صنعتی متعهد به تخصیص 700 میلیارد تومان برای اجرای این طرح شرکت ها 200 میلیارد تومان پرداخت کردند و گفتند که مابقی تعهدشان در اجرای خطوط انتقال انجام شده است که به همین دلیل این پروژه مدتی به تعویق افتاد اما در حال اجراست. .

محمدمهدی فداکار در خصوص انتقال آب از خلیج فارس به استان اظهار داشت: آب به رفسنجان رسیده و با رفع مشکلات کار در حال پیشرفت است و به زودی به کرمان می رسد.

وی به خشکسالی های اخیر در استان کرمان اشاره کرد و یادآور شد: به دلیل کمبود آب سطح ایستابی استان افت زیادی داشته است.

فداکار افزود: اکثر قطعی های آب در شهرستان به دلیل قطعی نیست بلکه با افت فشار مواجه هستیم.

تابستان جاری که روزهای پایانی خود را می گذراند با گرمای شدید و مداوم همراه بود که شرایط را برای کرمان بدون آب پیچیده کرد. اکنون مردم کرمان چشم انتظار تکمیل خط انتقال آب خلیج فارس به کرمان در طول سال جاری هستند و مشکل کم آبی این استان کویری تابستان سال آینده برطرف می شود.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=348373

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.