به گزارش رکنا از اصفهان؛ محمدعلی ایزدخاصدی با اشاره به اهمیت بافت تاریخی تصریح کرد: یکی از نیازهای جدی بافت تاریخی اصفهان ارائه و خواندنی کردن آن است تا شهروندان و گردشگران ارزش نهفته بناها و آثار ارزشمند میراث تاریخی را بدانند. . زمینه
وی افزود: بافت تاریخی اصفهان دارای عناصر ارزشمند بسیاری است که مردم از آن غافل هستند. آشنایی مردم با این گوهرهای میراث فرهنگی زمینه توجه و رغبت به بازدید از آنها را ایجاد می کند. به این ترتیب شرایط مساعدی برای افتتاح این اماکن برای عموم فراهم می شود زیرا متقاضی به دنبال حمایت مالی است و برای صاحبان آثار امکان فراهم شدن زیرساخت های گردشگری در محل وجود دارد.
ایزدخاصدی، مسئول بافت تاریخی شهر اصفهان، سازمان نوسازی و بهسازی مجموعه مدیریت شهری، گفت: این سازمان به منظور ترویج گردشگری در بافت های تاریخی از سال گذشته پروژه ای را با عنوان طراحی، تولید و نصب و راه اندازی پروژه آغاز کرد. پانل های معرفی «محورهای گردشگری در بافت تاریخی شهر اصفهان»، این پروژه در چند فاز در حال انجام است، وی افزود: در ابتدا در گروه های کارشناسی سازمان مطرح شد روش های قابل فهم و متفاوتی برای پرداختن به این موضوع مورد بحث و بررسی قرار گرفت و سپس تیم طراحی آن ها به بررسی تاریخچه شهر اصفهان پرداخت در نیم قرن اخیر، با فرمی مرتبط با این سابقه تاریخی، 9 نوع تابلو در سه دسته ثابت طراحی شد که شامل تابلوهای ورودی محور، تابلوهای راهنمای مسیر و تابلوهای راهنما و گروهی از دیوارهاست شامل تابلوهای جهت یابی و در جلسات مختلف مشاوره ای با تیم های اجرایی شهری و استانی، کمیسیون معماری و شهرسازی شورا و شورای عالی بافت تاریخی شهرداری اصفهان و طرحی انتخاب و وارد مسیر تولید شد.
وی ادامه داد: به موازات فرآیند طراحی و ساخت، تیم مطالعات و توسعه شهری تشکیل شد که وظیفه مکان یابی و کسب اطلاعات اولیه را بر عهده گرفت و با حضور شهرسازان و پژوهشگران، کار مطالعات شهری و تاریخی را بر عهده گرفت. تقریباً در مدت 6 ماه تکمیل شد. انتخاب نقاط معرفی، انتخاب نقاط نصب تابلو و فاصله تابلو تا هر مکان بر حسب متر، معرفی سوابق تاریخی بر اساس متون معتبر و معرفی منابع پژوهشی از بخشهای مختلف این فرآیند بود.
ایزدخاصی افزود: فاز اول این پروژه در منطقه سهشهری اصفهان در منطقه دردشت، شهشهان و سنبلستان از خیابان ابن سینا آغاز و تا خیابان عبدالرزاق مسجد جامع بالا رفت. در این پروژه آثار تاریخی این منطقه با نصب تابلوهای راهنما ارائه شده و توسط چهار نوع تابلو راهنما به عموم مردم و گردشگران ارائه می شود.
مسئول بافت تاریخی شهر اصفهان با اشاره به اینکه 68 پوستر معرفی محورهای گردشگری در بافت تاریخی شهر اصفهان در محوطه بابا قاسم نصب و نصب شده است، گفت: از تعداد کل پوسترها 9 پوستر مربوط به ورودی است. از خیابان ها و کوچه های محله های تاریخی. دسته دوم تابلوها که حدود 29 تابلو هستند، تابلوهای نشان دهنده فاصله باقیمانده تا بنای تاریخی هستند.
وی ادامه داد: دسته سوم تابلوها، تابلوهای ارائه شده توسط آثار تاریخی آن بافت است که شامل 30 بنا از جمله “آرامگاه بابا قاسم”، “بقیع شهشهان” و… است و این تابلوها طراحی، قرار داده و نصب شده اند. به دو زبان انگلیسی و فارسی گروه دیگر از پانل های دیواری شکل دارای عملکرد جهت گیری هستند.
ایزدخاصی با اشاره به اینکه فاز بعدی این طرح محله هارونیه و بازار بازار است، تصریح کرد: هدف از اجرای این طرح رونق هر چه بیشتر گردشگری و تقویت هویت تمدنی شهروندان اصفهانی است، زیرا زمانی که شهروندان یا گردشگران با ورود به بافت تاریخی، به دلیل ساختار مورفولوژیکی که دارای پیشینه تاریخی هستند، یافتن آثار تاریخی برایشان دشوار است، به همین دلیل نصب تابلوها کمک بزرگی به یافتن اثر تاریخی و ارائه هر چه بیشتر آن می کند.
مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی در پایان افزود: تاثیر تابلوها در زیبایی محله نیز دغدغه ما بوده است و امیدواریم این هدف نیز محقق شده باشد.
خوانایی بافت تاریخی و معرفی بناهای تاریخی ارزشمند می تواند به رونق این مناطق ارزشمند شهری کمک زیادی کند.
اصفهان/بهمن راعی