به گزارش خبرنگار مهر، عباس عبدی، فعال و روزنامه نگار اصلاح طلب، در نامه ای سرگشاده خطاب به سید محمد خاتمی که از رهبران اصلاحات در ایران نام می برند، گفت: وی نسبت به آینده جریان اصلاحات هشدار داد و خواستار بررسی وضعیت کنونی از طریق گفتگو شد. وضعیتی که ناشی از کنشگری و ادبیات غیرمنتظره جریان اصلاحات بود. به عقیده عبدی، جبهه اصلاحات به شکل سنتی تبدیل به اسم شده است.
نگاهی به نامه عباس عبدی به سید محمد خاتمی نشان می دهد که برخی افراد به نام اصلاح طلبی رفتارهای نامناسبی از خود نشان می دهند و این نگرانی را ایجاد می کند که اصلاحات و این جریان نمی تواند تاثیر مثبتی در دوران ائتلاف ایجاد کند. و این فرصت تاریخی را تحکیم و تعمیق بخشد.
پارادوکس حذف محدودیت ها و هماهنگی
عباس عبدی که در اوایل سال 92 و همزمان با روی کار آمدن حسن روحانی، نظر خود را درباره محدودیت اعلام کرد و این بار در نامه ای خطاب به سید محمد خاتمی نوشت: ترکیب جبهه که محصول جریان است. سال 2008 در عصر آشتی قابل دستیابی نیست. بهره وری تفاوت در اقلیم سیاسی این دو دوره زمانی بیشتر از تفاوت اقلیم بیولوژیکی بین زمستان است. کمتر 10 درجه در تابستان 50 درجه است. متأسفانه برخی از دوستان در سال 1387 منجمد شدهاند و همچنان در تلاش هستند تا مشکلات ناشی از آن اتفاقات را به طور مداوم و مکرر و البته بینتیجه حل کنند و رفع محدودیت را برای مصالحه لازم میدانند، در حالی که چنین است. روشن است که آشتی شرط لازم و لازم برای محدود شدن قیام است نه برعکس. این نکته ای بود که در سال 2012، زمانی که روحانی روی کار آمد، بارها به آن اشاره کردم. این یک تفاوت بسیار مهم است که به شدت بر جهت گیری کنش سیاسی تأثیر می گذارد».
عبدی به شخصیت هایی گفته می شود که نسبت به سایر بخش های اصلاح طلب بیشتر با خاتمی ارتباط دارند و خاتمی نیز مواضع خود را در مواضع خود تأیید کرده است. این جنبش این روزها در صدد است شعار وحدت ملی را نادیده گرفته و آن را از دل خود بیرون بکشد. دستاورد کند
کاهش دستاوردهای شعار فدراسیون محقق شد
این انحراف که حتی از شخصیتی اصلاح طلب مانند عبدی ساخته است، به نظر می رسد به سطح نزدیکان رئیس جمهور و شاید حتی خود او رسیده است، تا جایی که به نظر می رسد اولین پروژه جدی دولت چهاردهم باشد. با اجماع ملی برای رفع حصر میرحسین! با این حال جای این سوال است که در صورت تحقق این خواسته چند درصد از مطالبات مردم پوشش داده می شود؟ و در روزهای اخیر مهدی کروبی در واکنش به اخباری مبنی بر احتمال اخراج خودت را محدود نکن خودش را در جایگاه طلبکار قرار داد و گفت: بدون میرحسین موسوی از زندان بیرون نمی روم. جای سوال دارد: آزادی عناصر رادیکال که بیش از دو دهه است عنصر وحدت ملی را به عقب انداخته و سرمایه های سیاسی و اقتصادی کشور را نابود کرده اند، تا چه اندازه به وحدت ملی مد نظر حکومت کمک خواهد کرد؟ هر چند شواهد عینی متعدد نشان می دهد که بخش زیادی از محدودیت ها برای این دو شخصیت سیاسی رفع شده است تا جایی که به راحتی می توانند با خانواده و حتی دوستان سیاسی خود ملاقات کنند.
عبدی با تیشه از موضع اصلاح طلبان تندرو می نویسد: «سیر اصلاحات در حال تبدیل شدن به یک GRAM شکل بسته با رشد کمی. و سقوط های زیادی وجود دارد. نسل بعدی، جوان ترین، جایگزین نشد و دایره روابط آنها نیز بسته شد. محدود به شبکه دوستان و روابط خانوادگی. اکثریت اصلاح طلبان با یکدیگر قرابت فکری و رفتاری دارند و این نزدیکی به تدریج به روابط خانوادگی و شغلی و… تبدیل شده است. در حالی که جریان سیاسی پویا باید پاسخگوی نیازهای جامعه، جاذبه و دافعه آن باشد.
یا در جایی به نوع فعالیت تاج زاده و همسرش فخرالسادات محتشمی پور اشاره کرده و نوشته است: افراط برخی از چهره ها که شجاعت تصمیم به زندان را نه انعطاف می دانند و نه پیشبرد امور و … خیر عمومی.”
عبدی و دیگران که به نوعی بازگشت به قدرت به اصطلاح اصلاحات را یک مسیر لغزنده می دانند، با هشدار دادن به چهره هایی مانند خاتمی سعی در حفظ این میراث از گزند افراط گرایی دارند. شاید به این دلیل است که متوجه شده اند نقش عناصر اصلاح طلب در جریانات فتنه گران بیش از دو دهه است که آنها را از قدرت و سیاست دور نگه داشته است. این ممکن است به یک نبرد سخت بین اصلاح طلبان رادیکال و میانه رو تبدیل شود.