به گزارش بازار، محسن گرجی اظهار داشت: در صنعت پوشاک به غیر از واحدهای مشاغل خانگی و مزون های دارای مجوز از وزارت ارشاد، حداقل 100 هزار واحد تولیدی ثبت صنفی داریم.
وی تاکید کرد: حداقل 280 هزار اتحادیه توزیع کننده وجود دارد که آنها نیز جدای از فعالانی هستند که در حوزه فضای مجازی و بعضاً بدون مجوز فعالیت می کنند.
وی با بیان اینکه حدود 1000 واحد تولیدی صنعتی در کشور فعالیت می کنند، تصریح کرد: علاوه بر 100 هزار واحد تولیدی صنعتی، صنعت پوشاک کشور بین 700 هزار تا یک میلیون نفر مشغول به کار هستند.
مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت حراست در ادامه خاطرنشان کرد: در سال 1401 رشد اقتصادی صنعت نساجی نسبت به سال 1400، 17.1 درصد بوده که بالاترین رقم در همه بخشهای صنعتی بوده است. در صنعت پوشاک نیز رشد اقتصادی 6 درصدی نزدیک به هدف 8 درصدی به ثبت رسید.
وی با اشاره به اینکه امسال در اردیبهشت ماه شمخ (شاخص مدیران خرید که نشان دهنده فضای کسب و کار در بخش پوشاک است) 75 درصد و در آخرین آمار خردادماه 65 درصد بوده است، تصریح کرد: این 65 درصد بالاتر از میانگین اقتصاد صنعتی است که 55 درصد است و شمخ اقتصادی 50 درصد است و به طور نسبی نشان می دهد که فضای کسب و کار در شرایط نسبی است.
گرجی ادامه داد: واردات چرخ خیاطی ما پارسال نزدیک به 950 هزار دلار بوده است. این مبلغ در سال 1400 حدود 550 هزار دلار بوده است. بنابراین رشد تقریبا 40 درصدی در چرخ خیاطی به ثبت رسیده است.
وی با اشاره به اینکه در حوزه مواد اولیه نیز رشد داشته ایم، یادآور شد: مجموع این موارد نشان می دهد که صنعت پوشاک کشور، صنعتی رو به رشد و در فضای خوبی است که توسط سطوح مختلف حاکمیتی حمایت می شود.
مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت حراست همچنین گفت: امیدواریم سطح حمایت ها از سطح فعلی افزایش یابد و در ازای این حمایت ها نه تنها در این صنعت پرطرفدار اشتغال ایجاد کنیم، بلکه دغدغه فرهنگی را برطرف کنیم.
وی با تاکید بر اهمیت صنعت نساجی و پوشاک در کشور گفت: اهمیت این زنجیره ارزش بر هیچکس پوشیده نیست اما نکته مهمی که باید به آن توجه کرد این است که رویدادهای تجاری تا چه اندازه در صنعت پوشاک ما اهرمی است.
گرجستان با این مثال که جشن گرفتن و خرید هدایا در سال جدید اقتصاد را تغییر می دهد. این رویداد که به موقع با چشم انداز تجاری از سال نو که یک رویداد 150 ساله است، برگزار شد، افزود: ظرفیت هایی در رویدادهای محلی-فرهنگی وجود دارد که صنعت ما چندان به آن توجه نکرده است.
مدیرکل دفتر صنعت نساجی و پوشاک وزارت صمت با اشاره به اینکه تولیدکنندگان ملی پوشاک معتقدند در سه ماه از سال (از ابتدای خرداد تا پایان مرداد) رکود در بازار صنعت پوشاک وجود دارد، افزود: با تکیه بر رویدادهای فرهنگی این رکود برطرف می شود. در این زمینه فقط باید از قابلیت ها استفاده کرد و با زنجیره ارزش بیگانه نیست.
وی بیان کرد: تجربیات جهانی نشان می دهد که می توان از ظرفیت های جهانی به خوبی استفاده اقتصادی کرد و این برای ما جای زیادی دارد.