به گزارش بازار، مجید سلطانی مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در نشست مدیران مخابرات سراسر کشور که با همکاری دولت چهاردهم برگزار شد، اظهار داشت: امیدواریم بتوانیم بازتابی از این همایش داشته باشیم. زیرا در این جلسه نقاط قوت و ضعف سال گذشته بررسی می شود و شرکت مخابرات مایل به همکاری با دولت چهاردهم به ویژه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات است.
وی افزود: مخابرات در 31 استان نمایندگان و مدیران مجرب در این زمینه دارد، زیرا ما خانواده بزرگی در کشور هستیم و از مراکز استان ها به روستاها سرایت کرده ایم، بنابراین شرکت مخابرات در این زمینه تعیین کننده است فناوری اطلاعات و ارتباطات این شرکت پس از فراز و نشیب های سه سال اخیر به لطف خداوند کار کرده است.
سلطانی گفت: درآمد عملیاتی شرکت ها در پایان سال 1398 از 8.5 میلیارد تومان به 21.5 میلیارد تومان در پایان سال 1402 افزایش یافت، بنابراین مخابرات منتظر تعرفه ای که باید برای آنها در نظر گرفته شود نماند. اما ما مشکلاتی داریم که باید آنها را حل کنیم. هزینه ها نیز در حال افزایش است، اما مخابرات روند افزایش هزینه ها را کند کرده است.
وی تاکید کرد: دو اتفاق در این شرکت افتاد؛ روند افزایشی درآمدهای عملیاتی افزایشی و روند هزینه ها کاهشی بود، اما علیرغم تلاش های صورت گرفته، شرکت مخابرات ایران هنوز از نظر درآمد-هزینه به نقطه سربه سر نرسیده است. اما در سه سال گذشته 60 میلیارد تومان در بخش ثابت و سیار سرمایه گذاری کرده ایم.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران تاکید کرد: علاوه بر این در سه سال گذشته مخابرات تقریبا 60 حمت به عنوان حق الامتیاز در بخش ثابت و سیار به دولت پرداخت کرده ایم. بنابراین شرکت مخابرات ایران شرکتی سودآور است. این شرکت به دلیل کمبود ظرفیت در بخش رگولاتوری نتوانسته به نقطه درآمد و هزینه مورد نظر برسد.
وی افزود: در سال 1402 قرار بود سه موضوع بر اساس قانون مخابرات حل شود که به دلیل عدم تنظیم مقررات حدود 4 تلاش بی ثمر برای ما انجام شد که از جمله آنها می توان به ابلاغ نرخ تجاری، بحث در مورد اصلاح LSS تعرفه ها و نرخ داده ها بنابراین بحث مقررات مهم است و باید اتفاقات خوبی در این زمینه بیفتد.
سلطانی تاکید کرد: خدمات شرکت مخابرات از استان به شهرستان ها می رود اما رابطه درآمد و هزینه در این زمینه 1:40 است. بنابراین باید این نکات را رعایت کرد که به معنای تنظیم است. با نگاهی به آینده باید گفت که در سه سال اخیر پروژه ای به نام نجما را انجام داده ایم که همچنان ادامه دارد، اما کاری که برای چهار سال آینده در نظر داریم این است که نیاز به یک جهش اساسی داریم. و تحول در کشور در واقع، درست است که توسعه در حال انجام است، اما باید سرمایه گذاری بیشتری انجام شود. چون کشور پهناور است و شبکه بزرگی دارد.
وی در ادامه سخنان خود تاکید کرد: کاری که سال گذشته انجام دادیم طرح تحول بنیادین شبکه بود که به صورت آزمایشی در استان سمنان انجام شد و می توانیم این طرح را در سراسر کشور اجرا کنیم. بازسازی و نوسازی شبکه مخابراتی هدف اصلی است که سرمایه گذاری ها باید دنبال شود.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در پایان سخنان خود با بیان اینکه در این طرح متعهد شدیم دو سوم اعتبار را تامین کنیم اما برای یک سوم باقی مانده در ابتدای کار نیازمند کمک مالی هستیم، تصریح کرد: اگر این یک سوم کمک مالی به هر شکلی برای هر استان ارائه شود، تحول اساسی رخ خواهد داد. وعده ها و اقدامات ما تاکنون صادقانه بوده و صادقانه خواهد بود تا اتفاقات خوبی در دولت چهاردهم رخ دهد.
سلطانی در پاسخ به این سوال که آیا با پیشرفت پروژه فیبر نوری سرقت کابل های مخابراتی کاهش یافته یا افزایش یافته است، اظهار داشت: کابل های فیبر نوری که مخابرات ایران در اختیار دارد بیشتر برای ارتباط بین مراکز و مکان هایی است که دسترسی برقرار کرده ایم. بله کاهش داشتیم اما با توجه به گسترش زیاد شبکه مس همچنان مشکل سرقت در استان ها بسیار جدی است.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران همچنین گفت: در خصوص توسعه لایه دسترسی مبتنی بر فیبر نوری، ما در مخابرات طرح نجما و UNSP را دنبال می کنیم. وزارت ارتباطات مجوز لایه دسترسی را هم به هفت هشت شرکت دیگر اعطا کرد و قطعا این طرح مزایا و معایبی دارد. یکی از مزیت های آن این بود که این اکشن بین شرکت های مختلف تقسیم می شد و به موازات آن توسعه می یافت تا سرعت کار افزایش یابد و علاوه بر آن همه بازیگران بتوانند در مسابقه حضور داشته باشند.
وی ادامه داد: در اجرای طرح UNSP استفاده از تجربیات مدیران مخابرات برای کاهش چالش ها و به حداکثر رساندن بهره وری ضروری بود. در سال 1401 مخابرات برای کمک به وزیر ارتباطات نامه ای برای بیان مزایا نوشت. ، معایب و پیشنهادات. نوشت، تهیه و ارسال کرد که به امضای همه مسئولین مخابرات کشور رسید که البته آن نامه نادیده گرفته شد و حتی می توانیم آن را در اختیار رسانه ها قرار دهیم.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران تصریح کرد: شهرداری ها و استانداری ها در زمینه پروژه UNSP همکاری خوبی با مخابرات داشته اند و شاهد نتایج بسیار خوبی در استان خراسان شمالی بوده ایم و تاکنون هیچ انگیزه یا تسهیلاتی به مجموعه مخابرات و با ظرفیت ها نشده است. خود تولیدی برای کاهش نگرانی مردم این طرح را پیش برده است.
در ادامه داوود زارعیان، معاون بازرگانی و امور مشتریان شرکت مخابرات ایران اعلام کرد: شرکت مخابرات ایران با اجرای طرح UNSP مخالف است. در غیر این صورت مخالف حضور سایر بازیگران در این عرصه نیست زیرا در حوزه ADSL بیش از 40 شرکت Serco و 17 شرکت FCP فعال هستند.
معاون بازرگانی و امور مشتریان شرکت مخابرات ایران ادامه داد: به نظر ما تعداد فعالان این حوزه می تواند افزایش پیدا کند چرا که این حجم عظیم کار نیازمند بازیگران بیشتری است و 20 میلیون خانوار در کشور داریم اما در حال حاضر 500 خانوار داریم. مشترکین FTTH بنابراین روش و انحصار موجود، کمبود منابع و عدم فعالیت برخی شرکت ها هدف ماست.