افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 8 November , 2024
3

نکات مهم بهداشتی در مورد غذاهای نذری

  • کد خبر : 34358
نکات مهم بهداشتی در مورد غذاهای نذری

گروه بهداشت و درمان خبرگزاری فارس: در ایام محرم، ماه عزای امام حسین (ع) و یاران باوفایش، در هر روستا و بارزانی بانگ حسین (ع) و طبل عزاداری سیدالشهدا (ع) را می شنویم. گرمای شدید هوا و حساسیت به آلودگی و فاسد شدن سریع مواد غذایی و در نتیجه شیوع بیماری های میکروبی و واگیردار، […]

گروه بهداشت و درمان خبرگزاری فارس: در ایام محرم، ماه عزای امام حسین (ع) و یاران باوفایش، در هر روستا و بارزانی بانگ حسین (ع) و طبل عزاداری سیدالشهدا (ع) را می شنویم.

گرمای شدید هوا و حساسیت به آلودگی و فاسد شدن سریع مواد غذایی و در نتیجه شیوع بیماری های میکروبی و واگیردار، عزاداران حسینی، موکب ها و هیئت های مذهبی را می طلبد تا نسبت به رعایت نکات بهداشتی توجه و مراقبت بیشتری داشته باشند.

رعایت برخی نکات بهداشتی به ویژه در برگزاری مراسم عزاداری در هیئات مذهبی و همچنین پخت نذری در منازل و هیئات مذهبی امری بسیار مهم است که سلامت عزاداران حسینی را حفظ کرده و کرامت والای این ایام درد و رنج را حفظ می کند.

مساجد، تکایا، حسینیه ها و هیئت های مذهبی از جمله مهم ترین اماکن مذهبی هستند که در آن مراسم بسیاری از جمله نماز جماعت و عزاداری برگزار می شود. تراکم جمعیت و توزیع غذا در بین عزاداران در این امکان امکان انتقال بیماری های واگیردار را افزایش می دهد. در نتیجه رعایت احکام بهداشتی و نظافتی نه تنها از نظر شرعی، بلکه از نظر شرعی نیز حائز اهمیت است و در روایات به عنوان مصادیق ایمان برجسته شده است.

پیشنهادات خرید مواد اولیه

روغن مورد نیاز را فقط باید از انواع روغن مایع (مایع معمولی و مایع سرخ کردنی) خریداری کرد.

سنگ نمک اغلب دارای ناخالصی های زیادی است که برای کبد و کلیه ها مضر است. بنابراین نمک مورد نیاز را فقط از نمک های یددار تصفیه شده تهیه کنید. از خرید و نگهداری نمک فله خودداری کنید و نمک خریداری شده را در ظروف دربسته که در معرض نور نیستند نگهداری کنید.

اگر از ماست یا لبنیات استفاده می کنید، از انواع کم چرب آنها استفاده کنید.

اگر از کره استفاده می کنید، سعی کنید آن را از کره حیوانی یا گیاهی کم چرب با اسیدهای چرب ترانس کم تهیه کنید.

پیشنهاداتی در تهیه غذا

تا حد امکان از سرخ کردن غذا خودداری کنید. در مواردی که لازم است غذا را سرخ کنید فقط از روغن مایع برای سرخ کردن استفاده کنید.

تا حد امکان از استفاده از دم گوسفندی برای سرخ کردن مواد خودداری کنید.

به طور کلی غذاها باید با چربی کمی تهیه شوند. به عنوان مثال پوست و چربی مرغ یا چربی قابل مشاهده از گوشت را قبل از پختن جدا کنید.

از مصرف مقدار زیادی روغن در آشپزخانه خودداری کنید. در این مورد بهتر است از غذای آب پز یا کبابی استفاده کنید.

روی برنج کره نریزید. از بسته های کوچک تکی کره استفاده کنید. اگر از این شورتنینگ ها استفاده می کنید، آن ها را روی برنج داغ نریزید زیرا زود آب می شوند و داخل غذا می روند.

در مورد مرغ و انواع گوشت اعم از آب پز یا کبابی دقت کنید که کاملا پخته شده باشند تا از انتقال بیماری های عفونی جلوگیری شود.

برای تهیه انواع دلمه باید سبزیجاتی مانند کدو حلوایی، بادمجان، کرفس و سبزیجات سبز را در مدت زمان کوتاهی در کمی روغن تفت داد.

هنگام پخت کباب کوبیده دقت کنید که از گوشت کم چرب استفاده کنید و تمام قسمت های آن را به طور یکنواخت بپزید.

از آنجایی که نقش مهم و موثر سبزیجات در پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی، سرطان، بیماری های گوارشی و … به اثبات رسیده است، باید غذاهای مختلف حاوی سبزیجات طبخ شود. به عنوان مثال تهیه غذاهایی مانند رب باقلا، رب لوبیا، رب شوید، رب عدس، استامبولی و … توصیه می شود. برای افزایش مصرف سبزیجات و حبوبات.

اگر از حبوبات و مواد خامی که ممکن است حاوی سنگ باشند استفاده می کنید، از انواع تمیز استفاده کنید یا آنها را با دقت تمیز کنید.

از تهیه سالادهایی که حاوی سس زیادی هستند خودداری کنید. اگر در مراسم سالاد سرو می شود، در تهیه سبزی خود اصول بهداشتی را رعایت کنید و سس سالاد اضافه نکنید. می توانید از بسته های کوچک سس به صورت جداگانه استفاده کنید.

سبزیجات استفاده شده را با دقت بشویید و ضدعفونی کنید.

با توجه به نقش نمک در افزایش فشار خون، هنگام پخت و پز از حداقل نمک استفاده کنید.

سعی کنید آبگوشت پرچرب درست نکنید.

حتی در صورت امکان به جای نوشیدنی های گازدار از دوغ یا آب آشامیدنی استفاده کنید. می توانید با افزودن گیاهان دارویی، دوغ را خوش طعم تر کنید.

از مصرف زیاد شکر در تهیه شله زرد، انواع شربت ها و نذری های شیرین خودداری کنید.

برای چای به جای شکر از کشمش و خرما استفاده کنید.

اگر نذر شما تحویل شیر است، از شیرین کردن آن بپرهیزید.

تمام مواد غذایی مورد نیاز خود را تهیه کنید. از دریافت بیش از آنچه نیاز دارید که در نهایت مجبور به دور ریختن آن هستید، خودداری کنید.

باقیمانده غذا را در یخچال نگهداری کنید و از گرم کردن مجدد آن خودداری کنید.

آش یکی از بهترین غذاهایی است که به عنوان نذری تهیه می شود. البته تا زمانی که روغن روی آنها نباشد.

سعی کنید توزیع میوه ها را یکی از خوراکی های قابل وعده در نظر بگیرید.

اگر از ظروف یکبار مصرف برای سرو غذا، چای و نوشیدنی استفاده می کنید، به بهداشت آنها توجه کنید.

انتهای پیام/


لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=34358

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.