دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در نامه ای خطاب به رئیس شورای حقوق بشر و کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل از حضور جاوید رحمان در کنار سرکرده یک گروه تروریستی مسلح به شدت انتقاد کرد. که مرتکب جنایت علیه بشریت شده است.
به گزارش ایسنا، به نقل از معاونت امور بین الملل قوه قضاییه و ستاد حقوق بشر، کاظم غریب آبادی معاون امور بین الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در نامه ای به عمر زینیبر رئیس شورای حقوق بشر سازمان ملل و ولکر ترک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل ضمن انتقاد از حضور و سخنرانی جاوید رحمان، گزارشگر سابق وضعیت به اصطلاح حقوق بشر در ایران، نشست گروهک تروریستی منافقین در پاریس و آثار و پیامدهای بسیار منفی و مخرب آن بر اعتبار و جایگاه سازوکارها و کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد در برابر افکار عمومی ایران و جهان نوشت:
همانطور که از سوی این گروه تروریستی که دستانش به خون 17 هزار شهروند بیگناه ایرانی آغشته است و جنایات آنها فراتر از مرزهای زمانی و جغرافیایی است، اعلام کرد، این نشست به مناسبت گزارش نهایی فرضی جاوید رحمان در سمت گزارشگر سازمان ملل برگزار شد. گزارش ویژه، گزارشی که در واقع بیانیه ای مملو از دروغ و اتهامات بی اساس به جمهوری اسلامی ایران بود که در راستای تامین خواسته های گروهک تروریستی منافقین برای ادای احترام نوشته شده بود. به این گروه به دلیل حمایت مالی در پایان دوره مسئولیت خود به عنوان خبرنگار ویژه.
غریب آبادی در ادامه این نامه گفت: ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران طی مکاتبه 9000/4/10585 مورخ 20/04/1403 به همراه 200 صفحه پیوست که در سایت منعکس شده است. شورای حقوق بشر به این بیانیه پاسخ روشنگرانه داد و هشدار داد که تدوین این گونه گزارشات غیرقانونی و غیرقانونی توسط کارشناس سازمان ملل متحد به منظور خدمت رسانی به یک گروه تروریستی که مرتکب جنایات گسترده و سازمان یافته بی شماری از جمله مسلحانه شده است. جنگ، ترور، کشتار جمعی و گروگانگیری، شکنجه علیه مردم غیرنظامی، آزار و اذیت مردم عادی علیه ایدئولوژی این گروه، تجاوز جنسی به زنان و کودکان و در واقع جنایات علیه بشریت در کارنامه سیاه اوست. آسیب به اعتبار نهادهای بین المللی حقوق بشر و موافقت نامه های سازمان ملل متحد.
وی در ادامه یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران بارها و در گزارش های متعدد همسویی آشکار جاوید رحمان با گروهک تروریستی منافقین را به شما و دیگر مسئولان حقوق بشر سازمان ملل متحد و کشورهای عضو شورای حقوق بشر یادآور شده است، اما متاسفانه علیرغم وجود رسوایی های متعدد، این مخالفت ها و انتقادات شنیده نشد. طبیعتاً مسئولیت نادیده گرفتن اقدامات غیرقانونی و غیرقانونی افسران مأموریت رویه های خاص موضوع سند 5.2 شورای حقوق بشر به عهده دفتر کمیساریای عالی و شورای حقوق بشر خواهد بود. اکنون که عکسهای یادگاری جاوید رحمان در کنار سرکرده یک گروه تروریستی مسلح مرتکب جنایت علیه بشریت منتشر شده است، بیاعتباری، سوگیری و جهتگیری گزارشهای متعدد او علیه جمهوری اسلامی ایران در طول ماموریتش در سازمان ملل متحد است. برای همه بوده است.
دبیر کابینه حقوق بشر همچنین اذعان داشت: همسویی، همدستی و پذیرش داده ها و اطلاعات گروه ها و افراد متخاصم به ویژه گروهک تروریستی منافقین توسط گزارشگر ویژه ملی ایران محدود و منحصر به جاوید رحمان نیست. گزارشگران ویژه سابق نیز کمابیش همین رویه را دنبال کردند و به اعتبار خود و به ویژه نهادها و موافقت نامه های بین المللی حقوق بشر آسیب جدی وارد کردند. بررسی گزارش های گزارشگران ویژه کشورها از ابتدا نشان دهنده وجود یک الگوریتم و رویه ثابت در جمع آوری مطالب و مطالب لازم برای تهیه گزارش های ضدایرانی است، گزارش هایی که هدف آن ارائه ابزار فشار سیاسی و توجیه تحمیل است. اقدامات قهری یک جانبه تدابیر اتخاذ شده از سوی برخی از کشورهای خاص بیانگر این است که این اقدامات بر اساس اتهامات واهی از سوی مخالفان و منافقانی که آنها را رهبری می کنند، تهیه و اتخاذ می شود.
وی تاکید کرد: ریشه این مشکل را علاوه بر خبرنگار باید در ایجاد سازوکار سیاسی این خبرنگار که متناسب با منافع و اهداف سیاسی برخی کشورها شکل گرفته است، جستجو کرد. سرنوشت محتوم چنین اقداماتی قربانی شدن حقوق بشر و از دست دادن امید به سازوکارها و نهادهای حقوق بشری است. بدون شک رویه مستمر این کشورها در تروریسم و حمایت از عناصر تروریستی و استفاده ابزاری از سازوکارهای حقوق بشری منجر به مصونیت از مجازات عاملان، عدم پرداخت غرامت به قربانیان، فرار از مسئولیت قربانیان، گسترش نفرت شده است. و تغییر موضع متهم و قربانی.
غریب آبادی در ادامه تصریح کرد: ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران از راهبرد ضدبشری و ضد حقوق بشری برخی کشورها در استفاده ابزاری از تروریسم و ایجاد سازوکارهای سیاسی و حقوق بشری نامشروع ابراز تاسف می کند و از آنها می خواهد که : مقامات ارشد حقوق بشر سازمان ملل از شما انتظار دارند که با این الگوی رفتاری نادرست مخالفت کرده و با توجه به شرح وظایف و مسئولیت های خود، در مقابل مواضع و اقدامات غیرحرفه ای و غیرقانونی ماموران، با حساسیت و هوشیاری بیشتری عمل کنید. شورای حقوق بشر
دبیر ستاد حقوق بشر در ادامه تصریح کرد: اگر قبلاً به مکاتبات و اعتراضات جمهوری اسلامی ایران مبنی بر همراهی آقای جاوید رحمان با گروهک تروریستی منافقین توجه می کردند، شاهد مقدمات نبودند. از گزارش خودسرانه در حمایت از این گروه در روزهای پایانی ماموریت، وی و اکنون شاهد حضور وی در کنار سرکرده این گروه تروریستی نبودهایم، باید به کنارهگیری آقای رحمان از گزارش نیز اشاره کنم. این سازوکار نباید به هیچ وجه به او از مسئولیت این اقدامات غیرقانونی مصونیت بدهد، زیرا دفتر کمیشنری و شورای حقوق بشر نیز موظف به پاسخگویی او هستند. ملت ایران منتظر اقدامات شما هستند و امید است اجازه ندهید اعتبار سازوکارهای بین المللی حقوق بشر خدشه دار شود و از بین برود.
انتهای پیام