رئیس جمهور در سخنرانی پایانی خود عباراتی را بیان کرد که بسیاری معتقد بودند برخی یا همه وزرا مورد تایید رهبر قرار گرفته اند. به گزارش خبرآنلاین، روزنامه جوان در سرمقاله خود از این «مقدمه» استفاده کرده و افزود: رئیس جمهور ما سخنران حرفه ای نیست و خودش هم بارها گفته است، بنابراین ممکن است اظهارات وی حاوی سرنخ هایی باشد که می تواند منجر به این شود. تصورات دیگر در افکار عمومی اما حقیقت این است که رابطه مدیریت و دولت از قواعد کلی پیروی کرده است که در تمام این سال ها تغییر نکرده است… این رئیس جمهور است که بر اساس سازوکارهایی که در نظر دارد گزینه هایی را پیشنهاد می کند. رهبر انقلاب اگر نظری در مورد موردی دارند بیان می کنند که در مورد وزرای کابینه چهاردهم هم همینطور است اعضای ستاد انتخاباتی آقای مزیکیان و رهبر انقلاب پس از معرفی به عنوان گزینه های پیشنهادی از سوی رئیس جمهور با آنها موافقت کردند در روزنامه اطلاع رسانی و سوال رئیس جمهور و پاسخ رهبر انقلاب در مورد امکان ارائه آن مانند دستور قبلی است.
طبیعی است که نمی توان این افراد را مدیران کابینه دانست اما می توان گفت مدیریت با انتصاب آنها موافق است. حتی در مواردی ممکن است معظم له نگاه مثبتی به برخی از افراد پیشنهادی داشته باشند اما در نهایت این ترجیح رهبری جزو گزینه های پیشنهادی است و در واقع اینها انتخاب های رئیس جمهور است. در مورد سایر وزرای پیشنهادی، سیاست رهبر معظم انقلاب پرهیز از اظهار نظر منفی و مثبت است… البته واضح است که حتی اگر وزیری از سوی رئیس جمهور و رهبر معظم انقلاب پیشنهاد شده باشد. نخواهد بود او اعتراض کرد و حتی از ارائه خود ابراز رضایت کرد. این بدان معنا نیست که مجلس حق مخالفت با آن را ندارد. نمایندگان مجلس باید با استدلال قطعی به مردم رأی دهند و طبیعتاً شنیدن نظر رهبر معظم انقلاب نیز در تصمیم گیری آنها مؤثر است.
…در بررسی کابینه چهاردهم، اگر رئیس جمهور بدون اشاره به روند معمول ارائه لیست وزرا به ولی قانونی (که بهتر بود) از کابینه دفاع می کرد، شاید همه وزرا به پاستور می رفتند. با آرای کمتر، اما نباید تصور کرد که در دوره فعلی این اتفاق می افتد. اتفاق جدیدی افتاده است و برخلاف رویه های رایج اتفاق افتاده است. البته رای مجلس به کابینه در جای خود قابل توجه است و بیتردید برای اعتلای کشور تکلیف مضاعفی را بر دوش رئیس جمهور و دولت چهاردهم تحمیل میکند.