حمیدرضا جلایی پور، تحلیلگر سیاسی اصلاح طلب در گفت و گوی مکتوب با خبرگزاری خبرآنلاین، درباره رای کل کابینه پزشکی و عصبانیت تندروها گفت: اتفاق مهم انتخابات 1403 تبعات مهمی داشت. یکی از آنها «بازگشت عقلا و معتدلان کشور» به رهبری بوروکراسی قوه مجریه بود. و این در حالی است که چهار ماه پیش تهاترها چنین تصوری نداشتند. انتظار داشتند تا زمان ظهور آقا امام زمان در قدرت حضور داشته باشند.
تهاترها در حالی که بر بوروکراسی تسلط داشتند شکست خوردند.
فرمود: همین بس که به هتک حرمت اهل بیت در مجلس (به سخنان افرادی چون انبیاء و رسایی و انبیاء و صحابه آنها) مراجعه شود. از مناصب قدرت، انواع القاب انحصاری را به «دیگران» نسبت می دادند و آنها را «مصالح»، «فتنه گر» و «روحانی» می خواندند.
جلایی پور بیان کرد: علاوه بر این پاکدوستان در شرایطی که تقریباً بر تمامی ارکان بوروکراسی مسلط شدند شکست خوردند و در انتخابات سال 1403 ابزارهای قوه مجریه را به نفع کاندیدای خود بسیج کردند. دهدارها از سمت معاونت اجرایی رئیس جمهور در سراسر کشور در برج میلاد تجمع کردند تا از پیروزی آقای جلیلی حمایت کنند اما در هر دو مرحله اول و دوم انتخابات شکست خوردند.
این تحلیلگر سیاسی تاکید کرد: پاک اندیشان همچون گذشته بدون توجه به شرایط و بحران های کشور و حجم نارضایتی مردم در کشور انتظار داشتند مانند انتخابات سال 1400 نظارت اختیاری داشته باشند. از یک سو، دولت در 1403 انتخابات رقابتی برگزار کرد، به عنوان مثال، صلاحیت پزشکان را تایید کرد. از سوی دیگر، نیروهای سیاسی غیرپاکگرا (مثل اصلاحطلبان، اعتدالگرایان و اصولگرایان معتدل) با رویکرد سیاسی «تعاملگرایانه» به دولت وارد فعالیتهای انتخاباتی شدند و بقای دولت را تهدید نکردند. نگذاشتند پاکدامنان پشت سر ولی فقیه جای پای خود را بگیرند و دیگران را حذف کنند. با وجود اینکه 50 درصد مردم هنوز در انتخابات شرکت نکردند، اما پاکدوستان در انتخابات شکست خوردند و کم کم مجبور شدند مدیریت بوروکراسی را کنار بگذارند.
رای قبلی کابینه پزشکان دستوری نبود.
وی گفت: حتی در مجلس و در جریان بررسی صلاحیت وزرای کابینه پزشکی، تهاتر از موضع حذفی وارد شدند و حتی به بدنه رای مجلس توجهی نکردند. باز هم فکر کردند که می شود قلعه ای را پشت استان گرفت و دیگران را تهدید کرد. در صورتی که در این مجلس اصولگرا (با تلفیقی از اصولگرایان، خالصان و اعتدالیون) در نهایت اعضای دولت پزشکی مورد بحث و رای موافق قرار گرفتند و به نظر من دستوری رای ندادند. هرچند واضح است که عدم اختلاف نظر رهبری و اعضای کابینه در این رای موثر بوده است.
2727