عبداللهی با بیان اینکه سلامت محصولات کشاورزی یکی از اولویت های اصلی قانون امنیت غذایی کشور است که اخیراً به تصویب رسیده است، گفت: وی با اشاره به دو موضوع اساسی در این زمینه گفت: اولین مورد استفاده صحیح از سموم دفع آفات، کودهای شیمیایی و کنترل فلزات سنگین در سبزیجات، گلخانه ها و میوه جات است که هدف از این کار، عاری بودن این محصولات از باقی مانده سموم است. و نیترات و عاری از فلزات سنگین باشد.
وی همچنین بر اهمیت سالم سازی آبیاری مزارع تاکید کرد و افزود: پساب باید از آب کشاورزی جدا شود و وزارت نیرو، آب و فاضلاب و سایر نهادهای ذیربط با رعایت وظایف مندرج در غذای ملی از آلودگی آب کشاورزی جلوگیری کنند. سند ایمنی.”
عبداللهی تصریح کرد: در حال حاضر روسای غذا و داروی دانشگاه های علوم پزشکی کشور به طور مرتب از 19 محصول کشاورزی پرمصرف نمونه برداری و میزان باقیمانده سموم، فلزات سنگین و نیترات ها را اندازه گیری می کنند. این گزارش ها به وزارت جهاد کشاورزی ارسال می شود تا اقدامات لازم انجام شود. وی افزود: بر اساس گزارش های سازمان غذا و دارو، میزان باقیمانده سموم، نیترات و فلزات سنگین در محصولات کشاورزی نسبت به سال 1401 تا سال 1402 کاهش داشته است.
مدیر گروه سیاست گذاری امنیت غذایی و محیط زیست دبیرخانه شورای عالی سلامت نیز بر لزوم حمایت دولت از دستگاه های اجرایی تاکید کرد و اظهار داشت: برای اجرای موثر برنامه ها تامین منابع مالی، نیروی انسانی ضروری است. خرید سموم استاندارد و تجهیز آزمایشگاه های کشور».
وی افزود: با تشکیل کمیته فنی ارتقای سلامت محصولات کشاورزی، دبیرخانه مذکور به همراه وزارت جهاد کشاورزی، سازمان ملی استاندارد ایران، وزارت بهداشت، درمان، آموزش پزشکی و سازمان حفاظت محیط زیست بر وضعیت سلامت محصولات کشاورزی نظارت کردند. اقدامات اجرایی و چالش ها و پیگیری برای رفع مشکلاتی که بر عهده آن است.
عبداللهی دلیل بازگشت برخی از محصولات غذایی صادراتی را نیز برشمرد و توضیح داد: دلیل اصلی بازگشت محصولات، تفاوت استاندارد کشورهاست و در برخی موارد استانداردهای ملی ما سختگیرانه تر از استانداردهای جهانی است و افزود: به عنوان مثال در زمینه آرسنیک در برنج، استانداردهای ملی سختگیرانه تر از استانداردهای بین المللی وجود دارد.
این توضیحات نشان دهنده تلاش فراوان برای ارتقای سلامت محصولات کشاورزی و چالش های پیش روی ما در زمینه صادرات این محصولات است.