به گزارش خبرنگار بازار، احمد قلندری بعدازظهر پنجشنبه در پنجمین جلسه کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گرگان اظهار داشت: استان گلستان به لحاظ ظرفیت ها و پتانسیل های جغرافیایی شناخته شده است و بیشتر اقتصاد استان بر پایه کشاورزی است. . .
عضو هیأت رئیسه کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گرگان با بیان اینکه گلستان ظرفیت های زیادی در بخش کشاورزی دارد، خاطرنشان کرد: بیش از 50 درصد جمعیت استان به کشاورزی مشغول هستند اما متاسفانه در سال های اخیر سال ها مشکلاتی وارد این صنعت شده که کشاورزان را تنها گذاشته است.
وی با اشاره به اینکه تولید گندم اولین محصول استراتژیک در گلستان است، یادآور شد: با همه توانمندی هایی که گلستان در این زمینه دارد، از نظر بهره وری به رقمی که می خواهیم نرسیده ایم و متاسفانه گندم استان که بسیار بالا بود. کیفیت، سال به سال کاهش یافته است. سال در حال هدر رفتن است.
قلندری همفکری و تبادل نظر با معلمان و تولیدکنندگان، بانک ها و مسئولان را نیاز اصلی توسعه صنعت کشاورزی دانست و گفت: در جلسات کارگروه کشاورزی اتاق گرگان به دنبال راهکاری برای حل برخی از مشکلات هستیم. از این مشکلات با هم فکر کردن.
وی با بیان اینکه در شرایط فعلی کشاورزی به تنهایی پاسخگوی نیازهای اقتصادی استان نیست، خاطرنشان کرد: اکثریت کشاورزان از وضعیت موجود ناراضی هستند، در سال های اخیر به صورت ناخودآگاه و به دلیل ترویج کشت برنج کشت هیچ محصول دیگری از نظر اقتصادی برای کشاورز مفید نبود. این امر باعث فشار زیادی به آب های زیرزمینی شد.
دامپروری در گلستان از گمیشان تا مراوه تپه رواج داشت.
قلندری ادامه داد: متاسفانه در فصل کشاورزی جاری کشاورزان در همه بخش ها از تولید گندم، سیب زمینی، جو، کلزا و سایر محصولات، از تاخیر در پرداخت مطالبات تا قیمت و سایر مسائل با مشکل مواجه هستند.
وی خاطرنشان کرد: صف تحویل گوجه فرنگی در گلستان گاهی به دو کیلومتر می رسد و هیچکس از این منطقه حمایت نکرده و به مشکلات پیش آمده پاسخی داده نمی شود.
عضو هیئت مدیره کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گرگان با تاکید بر اینکه به دنبال محصول جایگزین هستیم، یادآور شد: جمعیت استان نیاز به معیشت دارند و غیر از کشاورزی برای دام کاری انجام نداده ایم. در استان وسعت مراتع گلستان در گذشته یک میلیون و 250 هزار هکتار بود اما این وسعت اکنون به 860 هزار هکتار رسیده است و این سوال پیش می آید که واقعاً این مراتع کجا رفته است؟
وی افزود: دامپروری در گلستان از گمیشان تا مراوه تپه رواج داشت، اما از چند دهه اخیر که شاهد کاهش جمعیت دام هستیم، جایگاه اصلی دام در محیط زیست تعادل است و زمینی که دام را تلف می کند، دارای است. فقیرتر شدن و سایر کشاورزان حتی با استفاده از کودهای زیاد نیز نمی توانند به کشاورزی مشغول شوند.