افزونه پارسی دیت را نصب کنید Saturday, 30 November , 2024
3

شوک درمانی بانک مرکزی برای نجات بورس!

  • کد خبر : 336376
شوک درمانی بانک مرکزی برای نجات بورس!

بازار؛ اسدالله جسروی: بازار سرمایه مدت هاست حال و روز خوبی ندارد، شاخص ها افت کرده اند و صندوق ها تا حد زیادی این بازار رسمی را رها می کنند، بنابراین پرچم قرمز همچنان بر شانه های بورس سنگینی می کند. در چنین شرایطی، بانک مرکزی برای نجات این بازار مهم سرمایه گذاری آغاز به […]

بازار؛ اسدالله جسروی: بازار سرمایه مدت هاست حال و روز خوبی ندارد، شاخص ها افت کرده اند و صندوق ها تا حد زیادی این بازار رسمی را رها می کنند، بنابراین پرچم قرمز همچنان بر شانه های بورس سنگینی می کند. در چنین شرایطی، بانک مرکزی برای نجات این بازار مهم سرمایه گذاری آغاز به کار کرده و قرار است با تزریق مبالغ هنگفتی به صندوق سرمایه گذاری برای توسعه بازار، راه را برای بازگشت فعالان بورس به بازار مذکور هموار کند. بازار سرمایه صندوقی که در صورت تقویت پایه، ریسک های بازار سرمایه را کنترل کرده و از ریزش شاخص ها جلوگیری می کند.

بر اساس اطلاعات موجود، بانک مرکزی برای توسعه بازار سرمایه دستور تزریق 10 میلیارد تومان به صندوق سرمایه گذاری را صادر کرده است. این اقدام با هدف حمایت جدی از بازار سرمایه انجام می شود تا نظام بانکی بتواند در این شرایط خاص به بورس کمک کند. هدف از این اقدام تشکیل جلسه شورای عالی بورس و انجام مراحل اداری و قانونی برای ورود نقدینگی کافی به صندوق توسعه بازار سرمایه بوده و از آنجایی که بانک مرکزی موافقت لازم را به صندوق توسعه بازار سرمایه داده است. توجه برای پرداخت وجه مذکور باید منتظر ماند تا با تایید نهایی بانک مرکزی واریز شود.

راهبرد بانک مرکزی مبنی بر ثابت نگه داشتن بازار سهام در چنین مقطعی ضروری است، اما نمی تواند چندان موثر واقع شود، زیرا پس از مدتی اگر بازار سرمایه با سیاست های مناسب تقویت نشود، انگیزه ورود سرمایه گذاران به چنین بازاری خواهد بود. کاهش دوباره، کاهش انگیزه ای که به دنبال عدم اعتماد به نفس ایجاد می شود.

بازیابی اعتماد به بازار سرمایه، تزریق پول برای نجات بورس موقتی است

اگرچه استراتژی بانک مرکزی مبنی بر ثابت نگه داشتن موقت بازار سهام برای چنین دوره موقتی ضروری به نظر می رسد، اما به گفته کارشناسان نمی تواند چندان موثر واقع شود، زیرا پس از مدتی اگر بازار سرمایه با سیاست گذاری های مناسب تقویت نشود، انگیزه سرمایه گذاران برای رسیدن به هدف افزایش می یابد. وارد کنید گفت بازار دوباره کاهش خواهد یافت. کاهش انگیزه های ناشی از عدم اطمینان و وجود تلاطم در این بازار در کنار عدم مدیریت اصولی اقتصاد کشور برای پویایی این بازار. اما توجه به این مشکل باید ریشه ای حل شود تا خود بورس جاذبه لازم را برای سرمایه گذاران ایجاد کند. در غیر این صورت، تقویت این بازار از خارج به جایی نمی‌رسد.

برزو حقسان، کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در گفتگو با خبرگزاری “بازار” وی در خصوص اقدام بانک مرکزی برای حمایت از بورس با تزریق 10 همات به صندوق سرمایه گذاری برای توسعه بازار سرمایه گفت: ورود بانک مرکزی به بورس برای فعال سازی این بازار مهم اقتصادی مورد توجه قرار گیرد. به فال نیک گرفته است، اما اگر این پول یکباره و در قالب خرد واریز نشود، نمی تواند تحولی در بازار سرمایه ایجاد کند.

نقدینگی زیادی در دست مردم است، اما با کم رنگ شدن اعتماد به بورس، آن پول جذب بازار سرمایه نمی شود. با این حال، تنها راه نجات بورس، ایجاد اطمینان است تا مردم با خیالی آسوده به این بازار بروند.

مشکل بورس کمبود نقدینگی نیست، عدم اعتماد مردم به این بازار است

وی مشکل بازار سرمایه را کمبود نقدینگی ندانست و افزود: نقدینگی زیادی در دست مردم است، اما با کم رنگ شدن اعتماد به بورس، آن پول جذب بورس نمی شود. بازار سرمایه اما تنها راه نجات بورس اعتمادسازی است تا مردم با خیالی آسوده به این بازار مراجعه کنند. اینکه نقدینگی زیادی در دست مردم است و حتی حاضرند سرمایه خود را حتی بدون سود در بانک ها نگه دارند اما به بازار سرمایه نبرند نشان از عدم اعتماد به سرمایه دارد. بازار به عنوان مثال با گسترش قرعه کشی خودرو و پیدایش این پدیده تنها در چند روز بیش از 500 میلیارد پول متقاضیان در طرح فروش خودرو بلوکه شده است.

این کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در ادامه افزود: بورس همچنان کند است و برای پویایی در حد جذب نقدینگی متاسفانه مدت هاست که شاهد خروج وجوهی از این بازار بوده ایم که نبض اقتصاد کشور محسوب می شود. اقتصاد، اما وضعیت آن روز روز بدتر می شود. حال باید منتظر ماند و دید با تشکیل کابینه دولت چهاردهم و مردم چین برای هدایت وزارتخانه های اقتصادی، مدیریت سازمان و نهادهای مهم و حساس مانند بورس و بانک مرکزی چه سیاست هایی اتخاذ خواهد شد. . که موجب تحول در اقتصاد و بازار سرمایه خواهد شد.

بانک مرکزی در راستای مدیریت بحران، شوک درمانی را با تزریق پول به بازار سرمایه از طریق صندوق تثبیت اعمال می کند تا با هجوم نقدینگی، بازار سرمایه که اکنون در وضعیت رو به اضمحلال به سر می برد، نجات پیدا کند. در حالی که در سراسر جهان، بانک های مرکزی بحران بازار سرمایه را به صورت آنلاین مدیریت می کنند

شوک درمانی بازار سرمایه توسط بانک مرکزی

اسفندیار شاهمنصوری کارشناس بازار سرمایه نیز با این خبرگزاری صحبت کرد. “بازار” وی گفت: در راستای مدیریت بحران، بانک مرکزی قرار است با تزریق پول به بازار سرمایه از طریق صندوق تثبیت، شوک درمانی را انجام دهد تا بازار سرمایه که اکنون در وضعیت رو به زوال است، با هجوم مردم نجات پیدا کند. . نقدینگی در حالی است که در سرتاسر دنیا بانک ها مقامات مرکزی بحران بازار سرمایه را به صورت آنلاین مدیریت می کنند، اما در ایران این مشکل از طریق صندوق های تثبیت حل می شود. اقدامی که منابعی را برای صرفه جویی در بازار سهام در زمان های معین فراهم می کند. در چنین شرایطی این صندوق ها باید همواره منابع داشته باشند تا با استفاده از آن در زمان افت شدید شاخص ها، بازار سرمایه در آستانه سقوط قرار نگیرد.

وی با بیان اینکه افت شدید شاخص های بازار سرمایه نتیجه اتفاقات داخلی و خارجی است، افزود: اتفاقات و مسائل سیاسی و بین المللی از جمله تنش در منطقه، شهادت اسماعیل هنیه و تصمیم ایران برای مقابله با تجاوزات است. رژیم صهیونیستی، بحث تشدید تحریم ها، موضوع برجام و… از یک سو، سیاست های ناکارآمد، ضعف مدیریت، رکود اقتصادی و عدم اعتماد مردم به بازار سرمایه که برآیند عوامل داخلی باعث شده تا بازار سهام دچار چنین وضعیت فرسایشی شود. در چنین شرایطی باید به راهکار اساسی این بازار با ظرافت و اصولی خاص توجه کرد که در صندوق تثبیت پول واریز نشود اما پس از مدتی شاهد سقوط مجدد شاخص ها خواهیم بود. اما وقتی صندوق تثبیت با تامین مالی ضعیف همراه است، نمی تواند نقش خود را در ساماندهی بازار سرمایه به خوبی ایفا کند.

شاهمنصوری در ادامه گفت: بازار سرمایه به دلایل مختلف وضعیت مطلوبی ندارد چرا که از ابتدای سال تاکنون بیش از 18 سهم از این بازار خارج شده است و در حال حاضر ممکن است تزریق 10 سهم بر روی سهام تاثیرگذار باشد. . بازار اما موقتی است زیرا هنوز کسری خروج منابع از بازار سرمایه وجود دارد، بنابراین این اقدام بانک مرکزی می تواند به نوعی نوشداروی پس از مرگ سهراب باشد، زیرا باید منابع به صندوق تزریق می شد. تثبیت به موقع قبل از ریزش شاخص ها، تاکنون شاهد بوده ایم که هیچ بحرانی در بازار سرمایه وجود نداشته است.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=336376

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.