افزونه پارسی دیت را نصب کنید Monday, 18 November , 2024
2

طرح ملی آموزش نیروی انسانی امنیت سایبری اجرا شد – خبرگزاری مهر اخبار ایران و جهان

  • کد خبر : 33530
طرح ملی آموزش نیروی انسانی امنیت سایبری اجرا شد – خبرگزاری مهر اخبار ایران و جهان

دکتر محمد حسام تدین در گفتگو با خبرنگار مهر به اجرای طرح ظرفیت سازی و آموزش نیروی انسانی در حوزه امنیت سایبری در کشور پرداخت و اظهار داشت: این طرح در پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات در حال انجام است و با هدف ایجاد آموزش امنیت سایبری برای همه افراد و در تمامی پروژه ها […]

دکتر محمد حسام تدین در گفتگو با خبرنگار مهر به اجرای طرح ظرفیت سازی و آموزش نیروی انسانی در حوزه امنیت سایبری در کشور پرداخت و اظهار داشت: این طرح در پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات در حال انجام است و با هدف ایجاد آموزش امنیت سایبری برای همه افراد و در تمامی پروژه ها به صورت سیستمی و نهادی انجام می شود.

وی افزود: در واقع نقشه راه و برنامه عملیاتی برای نهادینه سازی آموزش امنیت سایبری در سراسر کشور در این طرح در دستور کار قرار دارد. کشورهای پیشرفته دنیا مانند آمریکا، اتحادیه اروپا، انگلستان، چین و استرالیا برنامه‌های آموزشی ملی امنیت سایبری را در کشورهای خود اجرا کرده‌اند که گاه با اولویت یا تأخیر و البته با دستور تسریع انجام می‌شود، زیرا بدون برنامه‌ای هماهنگ و جامع نمی‌توان فضای وسیع مجازی را به‌عنوان سرمایه بزرگی که هوش مصنوعی با تهدیدات گسترده مواجه است، مدیریت کرد.

ادامه: در این نقشه راه از کلیه متولیان امر اعم از وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، سازمان فنی و حرفه ای، آموزشگاه ها و صدا و سیما، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، اپراتورها، مجلس، قوه قضائیه، نیروی انتظامی و کلیه ادارات فعال در زمینه آموزش، آموزش و آگاهی امنیت سایبری می خواهد برنامه هایی را در راستای ظرفیت سازی و ایجاد ظرفیت های آموزشی انسانی در نقشه راه، تهیه و اجرا کنند. به مرحله بلوغ خود می رسد.

معاون پژوهشکده فناوری اطلاعات و امنیت ارتباطات با اشاره به اینکه این طرح به تازگی آغاز شده و به مرحله نهایی نرسیده است، گفت: امیدواریم طرح و نقشه راه ارتقای ظرفیت و آموزش نیروی انسانی در کشور تا پاییز امسال ارائه و به تصویب متولی برسد تا متعاقبا مشخص شود.

تدین در ادامه با ارائه نمونه هایی از برنامه پژوهشگاه برای انجام آموزش امنیت سایبری، افزود: کودکان مهدکودک باید با مباحث آموزشی امنیت سایبری در قالب بازی و سرگرمی آشنا شوند. علاوه بر این، مدارس باید در مورد تهدیدات امنیتی مختلف، از جمله اجبار و سوء استفاده از اینترنت که می تواند در فضای مجازی برای کودکان انجام شود، حریم خصوصی و نحوه استفاده ایمن و اخلاقی از اینترنت برای مقابله با تهدیداتی که ممکن است برای آنها وجود داشته باشد، آموزش داده شود.

وی در ادامه درباره لزوم آشنایی کودکان با رشته های امنیت سایبری بیان کرد: در صورت آشنایی دانش آموزان با این رشته می توانند رشته های امنیت سایبری را در دانشگاه انتخاب کنند که متاسفانه به دلیل عدم آشنایی بچه ها در مدارس به خصوص در مقطع دبیرستان، بچه ها رشته هایی را انتخاب می کنند که شاید نیاز چندانی به آن نداشته باشیم. اما از آنجایی که ما نیاز مبرمی به حوزه امنیت سایبری داریم، کودکان باید با بینش حرفه ای با این رشته ها آشنا شوند، زیرا این رشته بازار کار عالی و درآمد بسیار خوبی دارد.

تدین در ادامه گفت: باید برنامه آموزشی برای اولیا، معلمان و دانش آموزان در کنار هم داشته باشیم چرا که عموماً این کار در دنیا به مدارس واگذار می شود زیرا مدارس تنها جایی است که می توان به والدین و دانش آموزان آموزش داد.

وی با اشاره به لزوم آموزش امنیت سایبری برای تمامی رشته های دانشگاهی، افزود: به عنوان مثال مهندس کشاورزی که با استفاده از اینترنت اشیا و سنسورهای مختلف یک گلخانه مکانیزه به ارزش 8 میلیارد تومان نصب کرده و با اینترنت به گلخانه خود متصل می شود تا گلخانه را از نظر گرما، رطوبت، دما، کنترل کند و راه رشد و آبیاری را به طور ناگهانی در تنظیمات اینترنت از دست ندهد. مثلا 2 میلیارد تومان از محصولاتش. بنابراین باید برای همه رشته ها آموزش امنیت سایبری داشته باشیم.

معاون پژوهشگاه امنیت ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به آموزش کسب و کار گفت: در حال حاضر تعداد زیادی از شرکت ها بدون اینکه اصول اولیه امنیت سایبری را دیده باشند، برای کسب و کار خود از اینترنت استفاده می کنند. اکثر شرکت ها نام کاربری و رمز عبور، کد ملی یا شماره تلفن همراه شما را برای خود یا فرزندانتان دارند و این موارد تهدیدات مختلفی را متوجه شرکت ها می کند. بنابراین برای آموزش امنیت سایبری، ما به دنبال طرح و برنامه‌ای هستیم تا همه لوایح اجتماعی را به طور جامع برای سرمایه‌گذاری در آموزش امنیت سایبری و دریافت آموزش الزامی کنیم. چرا یک تاجر باید قبل از گرفتن مجوز کسب و کار خود یک دوره آموزشی 3 تا 6 ساعته امنیت سایبری داشته باشد؟

معاون پژوهشکده امنیت ارتباطات و فناوری اطلاعات پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات در خصوص آموزش، جذب و حفظ نخبگان پیشنهاداتی ارائه کرد و گفت: پیشنهاد ما این است که مانند بسیاری از کشورهای دنیا به دانشجویان خود بورسیه شود. همچنین افزایش حقوق متخصصان امنیت سایبری باید در اولویت دولت باشد.

وی ادامه داد: علاوه بر مشکل مهاجرت نخبگان امنیت سایبری در ایران، سایر کشورهای پیشرفته مانند سنگاپور، تایوان، تایلند، چین و هند به شدت با این مشکل مواجه هستند و این به دلیل آن است که دستمزدی که به متخصصان این حوزه در کشورهای پیشرفته داده می شود به قدری جذاب است که کارشناسان سایر کشورهای در حال توسعه را ترغیب به مهاجرت می کند و این یک گپ امنیتی بزرگ برای این کشورها است.

معاون پژوهشگاه امنیت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: موضوع تربیت نیروی انسانی متخصص با استانداردهای جهانی برای ارتقای امنیت سایبری در کشور از اهمیت بالایی برخوردار است. چرا که فناوری های جهانی به دلیل جهانی شدن در سراسر جهان و همچنین ایران کاربرد گسترده ای دارند و این تنوع و پیچیدگی ایجاب می کند که به سمت مرز دانش و بر اساس تجربیات آموزشی جهانی حرکت کنیم تا از بروز بسیاری از حملات و آسیب پذیری ها و تهدیدات فضای مجازی کشور جلوگیری کنیم. بنابراین در یک حرکت هماهنگ و برنامه ریزی شده باید موضوع آموزش نوین و همچنین بازسازی آموزش عالی در امنیت سایبری و ایجاد رشته های جدید در دستور کار قرار گیرد.

تدین در پایان گفت: از تمامی نهادهای متولی آموزش امنیت سایبری درخواست حمایت همه جانبه داریم تا بتوانیم این طرح ملی و اثربخش را برای کشور با موفقیت اجرا کنیم و امنیت مردم در فضای سایبری را تامین کنیم. بنابراین، خوشحال خواهیم شد که کارشناسان نخبه ما را در این مسیر راهنمایی کنند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=33530

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.