به گزارش خبرگزاری مهر، حامد جزجلالیان با اشاره به شناسایی 155 بیمار دنگی در کشور از ابتدای سال تا 24 مرداد افزود: در این راستا سامانه مراقبت از بیماری های منتقله از طریق پشه Aeds در تمامی بیمارستان ها فعال شده است اجرا شده است. مراکز خدمات سلامت در سطح دانشگاه
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان اینکه موارد در کشور به دلیل بارندگی در کشورهای حوزه خلیج فارس افزایش یافته است، افزود: بیش از 92 درصد بیماران دنگی در کشور سابقه سفر به خلیج فارس داشته اند. کشورها) داشته اند
وی با اعلام اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون 12 بیمار مشکوک به بیماری دانگ (با سابقه سفر به مناطق پرخطر) در مراکز دانشگاهی این شهرستان شناسایی شده اند، خاطرنشان کرد: این بیماران بلافاصله در بیمارستان معاینه شدند. کیت تست تشخیص سریع دنگی خوشبختانه نتیجه آزمایش منفی بود.
جزجلالیان افزود: همچنین پرونده یک بیمار مشکوک به دنگی و بستری در بیمارستان با سابقه سفر به اروپا مورد ارزیابی قرار گرفت و نمونه مربوطه تهیه و به آزمایشگاه مرجع انستیتو پاستور تهران ارسال و نتیجه منفی گزارش شد. . برای دنگی
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور همچنین درباره حضور پشه آئدس در محدوده تحت پوشش این دانشگاه گفت: اگرچه در بررسی ها و اجرای عملیات Ovitrapping (تله صید تخم پشه آئدس) در مناطق پرخطر مراکز چهار شهرستان نیشابور، فیروزه، زبرخان و تاکنون هیچ موردی از پشه آئدس در میان جلگه مشاهده نشده است، اما با توجه به اینکه پشه آئدس در استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان و گیلان صید شده و مواردی از این بیماری مشاهده شده است. انتقال محلی در استان هرمزگان به صورت مستقیم یا غیرمستقیم از طریق حمل و نقل دریایی، زمینی و هوایی و قاچاق انسان (به ویژه اجتماعات اربعین حسینی و دهه آخر صفر) و همچنین سفرهای تابستانی احتمال سرایت به سایر استانها قریبالوقوع وجود دارد. .
وی خودمراقبتی را یکی از نیازهایی دانست که زائران تا بازگشت از اربعین حسینی و دهه آخر صفر باید رعایت کنند.
جزجلالیان گفت: علاوه بر این پوشیدن لباس ها و جوراب های آستین بلند و گشاد، استفاده از اسپری یا پمادهای حشره گیر در هنگام پیاده روی به ویژه صبح زود و نزدیک غروب، استحمام و تعویض لباس روزانه، چادر زدن و چادر زدن در کنار آب خودداری شود. راکد اقامت در مکان های دارای در و پنجره مجهز به پشه بند و مراجعه به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت ضروری است. در صورت بروز علائم، علائم دنگی به تدریج و با علائمی شبیه سرماخوردگی دو هفته پس از بازگشت از سفر شروع می شود. سردرد، درد پشت چشم، سرگیجه و بدن درد از علائم این بیماری است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور تصریح کرد: با توجه به سفرهای بین المللی، بازگشت زائران اربعین حسینی از کشور عراق و جابجایی جمعیتی زائران داخلی و خارجی در این شهرستان برای شرکت در مراسم دهه پایانی این ماه. صفر (پیاده روی بارگاه رضوی)، احتمال ابتلا به بیماری های مذکور و حتی استقرار پشه آئدس در شهرهای سطح دانشگاه وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا برنامههای تخمگیری در مراکز احتمالی پرخطر شناسایی پشه آئدس فعال میشود و سامانه مراقبت از بیماریهای ناشی از آن در تمامی مراکز درمانی فعال میشود.