افزونه پارسی دیت را نصب کنید Tuesday, 26 November , 2024
3

پیش بینی تورم 9.5 درصدی و رشد نقدینگی 13.8 درصدی در برنامه هفتم توسعه

  • کد خبر : 334768
پیش بینی تورم 9.5 درصدی و رشد نقدینگی 13.8 درصدی در برنامه هفتم توسعه

به گزارش بازار، جلسه امروز حکمرانی اقتصادی با حضور کوروش پرویزیان رئیس پژوهشکده تحقیقات پولی و بانکی، محمد شیریجیان معاون سیاست پولی بانک مرکزی، ناصر خیابانی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و تیمور رحمانی برگزار شد. عضو هیئت علمی تهران دانشگاه و پیمان قربانی قائم مدیر عامل موسسه اعتباری ملل به موضوع ریشه های […]

به گزارش بازار، جلسه امروز حکمرانی اقتصادی با حضور کوروش پرویزیان رئیس پژوهشکده تحقیقات پولی و بانکی، محمد شیریجیان معاون سیاست پولی بانک مرکزی، ناصر خیابانی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و تیمور رحمانی برگزار شد. عضو هیئت علمی تهران دانشگاه و پیمان قربانی قائم مدیر عامل موسسه اعتباری ملل به موضوع ریشه های اصلی تورم در اقتصاد ایران و نقش و جایگاه سیاست های پولی و مالی در کنترل تورم توسط پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی پرداخت. .

هدف: رشد نقدینگی 13.8 درصدی و تورم 9.5 درصدی در برنامه هفتم توسعه.

پرویزیان در ابتدای این جلسه به رشد نقدینگی 13.8 درصدی و تورم 9.5 درصدی به عنوان هدف در برنامه هفتم اشاره کرد و گفت: در قانون برنامه هفتم توسعه اهداف و ضوابط اصلاح نظام بانکی تعیین شده است. افزایش 13.8 درصدی نقدینگی و هدف گذاری تورم 9.5 درصدی در برنامه هفتم برنامه ریزی شده است.

در ادامه این نشست رحمانی از اعضای هیات علمی دانشگاه تهران به رشد اقتصادی پیش بینی شده در برنامه هفتم اشاره کرد و گفت: با توجه به واقعیت های اقتصادی نباید اصرار بر هدف گذاری رشد هشت درصدی در برنامه هفتم داشته باشیم. امروز اولویت کشور در بخش اقتصادی باید کنترل تورم باشد. با این حال، هرگز پیشنهاد نمی‌شود که دولت‌ها سعی کنند به سرعت تورم را به نرخ‌های پایین کاهش دهند، بلکه نرخ تورم را به محدوده متعادلی نزدیک به 14 یا 15 درصد برسانند که قابل تحمل است.

وی افزود: بدون شک بدون کنترل و مهار تورم، رشد اقتصادی هشت درصدی محقق نخواهد شد و با توجه به اینکه اقتصاد ایران به شدت منبع محور است و درآمدهای نفتی نقش مهمی در رشد اقتصادی کشور دارد، افزایش رشد از چهار یا پنج درصد به هشت درصد با آنچه در کوتاه مدت انتظار می رود بسیار فاصله دارد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: هدف گذاری برنامه ها به عنوان یک هدف نهایی درازمدت مشکلی نیست، بلکه باید تمرکز بر کنترل تورم باشد. زیرا بسیاری از مشکلات اقتصادی جامعه ناشی از تورم است.

رحمانی تصریح کرد: در سال 1401 تصور می شد ایران با تورم شدید و بی ثباتی اقتصادی مواجه است، اما اقدامات بانک مرکزی موثر بود و به عنوان ترمزی بر تورم عمل کرد.

رشد اقتصادی در یک محیط تورمی رخ نمی دهد

قربانی قائم مقام مدیرکل موسسه اعتباری سازمان ملل متحد به ریشه های تورم اشاره کرد و گفت: در کشور ما تورم ناشی از عدم تعادل و تقارن است و تا زمانی که ثبات لازم بین منابع و هزینه های بودجه شکل نگیرد. کشور، روابط خارجی و مشکلات در صورت عدم رفع این مشکل و افزایش نیافتن نوسانات نرخ ارز، همچنان شاهد تداوم روند تورمی در اقتصاد کشور خواهیم بود.

وی افزود: اساساً در فضای تورمی سرمایه گذاری برای رشد اقتصادی نیست، بنابراین در مرحله اول باید کاهش تورم در دستور کار قرار گیرد تا شاهد فضای رشد اقتصادی باشیم.

قائم مقام مدیرکل موسسه اعتباری ملل در ادامه خاطرنشان کرد: در کشور ما موضوع انتظارات تورمی یکی از موضوعات مهم در حوزه تورمی است. همچنین سیستم بازار خرده فروشی و موضوع قیمت گذاری در کشور یکی از عوامل تداوم تورم در کشور است. به عنوان مثال، در کشورهای دیگر، سیستم خرده فروشی بازار به شکل کوچک تری وجود دارد و شبکه فروش از طریق فروشگاه ها و زنجیره های بزرگ خدمات فروش را ارائه می دهد و پس از آن دولت می تواند برای کاهش فشار، قیمت محصولات اساسی را بهتر کنترل و نظارت کند. در جامعه اما در کشور ماه تعداد خرده فروشان بسیار بیشتر از فروشگاه های بزرگ است که کنترل قیمت ها را برای دولت سخت می کند تا فشار بر مردم کاهش یابد که یکی از عوامل آن است. از نوسانات قیمت

بحران های سیاسی باعث نوسانات ارزی و خروج سرمایه می شود

در ادامه این نشست تخصصی خیابان; استاد اقتصاد و عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، بحران های سیاسی را یکی از عوامل اصلی نوسانات تورم در کشور دانست و گفت: بدون شک بحران های سیاسی مستقیماً بر بازار ارز تأثیر می گذارد و نوسانات بازار ارز باعث ایجاد بلاتکلیفی در سرمایه گذاری ها می شود. و خارج می شود. سرمایه یا به اصطلاح فرار سرمایه بر رشد اقتصادی تأثیر می گذارد.

وی در ادامه به دو عامل مهم تورم یعنی عدم تعادل بازار ارز و سیاست پولی اشاره کرد و گفت: تورم در ایران ناشی از عدم تعادل بازار ارز و سیاست های پولی است و یکی از کانال های کلیدی برای کنترل تورم از طریق کانال بازار و به صورت اعتبار است. کانال های اعتباری باید منجر به تولید شوند و این سیاست بدون توجه به کاهش عدم تعادل بازار پول باعث تورم شده است.

ثبات ملی و ثبات پولی، دو وظیفه اصلی بانک مرکزی است

در ادامه محمد شیریجیان – معاون سیاست پولی بانک مرکزی – در این جلسه به کارکرد بانک مرکزی و نقش آن در کنترل تورم اشاره کرد و گفت: در همه کشورهای دنیا دو کارکرد ثبات مالی و پولی وجود دارد. ثبات از وظایف اصلی بانک مرکزی است که علاوه بر آن موضوع کنترل انتظارات تورمی نیز یکی از موضوعاتی است که نقش مهمی در موضوع تورم دارد.

وی افزود: همچنین در کشور ما علاوه بر سه کارکرد ذکر شده، مجموعه ای از عوامل خارجی که از عدم تعادل اقتصاد کشور نشات می گیرد، به وظایف بانک مرکزی اضافه شده است شخص مسئول سیاست های پولی و اثربخشی سیاست های او.

ثبات مالی اساس ثبات اقتصادی است.

معاون بانک مرکزی تاکید کرد ثبات مالی به اثربخشی سیاست‌های پولی کمک می‌کند، گفت: زمانی که موسسات مالی بتوانند کمک مؤثرتری به فعالیت‌های مولد و نهادهای اقتصادی کنند، ثبات اقتصادی بهتر حاصل می‌شود و بانک مرکزی در دستیابی به ثبات پولی موفق‌تر خواهد بود.

شیرجیان خاطرنشان کرد: متوسط ​​رشد نقدینگی در کشور در دوره 62 ساله 25.7 درصد بوده که با اقدامات بانک مرکزی در سال گذشته به نرخ 24.3 درصد و کمتر از میانگین 6 دهه گذشته رسیده است. که مدیریت سیاست ثبات را نشان می دهد. از بانک مرکزی پول دارد.

خاطر افزود: هدایت منابع اعتباری به سمت بخش های مولد و اولویت دار اقتصاد کشور علاوه بر کنترل رشد نقدینگی و افزایش اثربخشی سیاست های بانک مرکزی به جلوگیری از آسیب به اقتصاد کشور کمک می کند. بر این اساس برای تامین مالی بهتر فعالیت های اقتصادی در سال گذشته از ابزارهای تامین مالی زنجیره ای شامل سفته، برات الکترونیکی، فاکتورینگ و سایر ابزارها استفاده شد.

82 درصد از سهولت پرداخت مربوط به بخش صنعت است.

معاون بانک مرکزی مشارکت تسهیلات پرداختی در شبکه بانکی کشور را مورد تاکید قرار داد و گفت: در حال حاضر بیش از 62 درصد تسهیلات پرداختی در تمامی بخش ها به تامین سرمایه در گردش بنگاه های اقتصادی اختصاص دارد که این آمار تقریباً 82 درصد است. در تسهیلات بخش صنعتی همچنین ابزار گواهی سپرده ویژه طراحی شد تا بتوانیم از آن برای تامین مالی پروژه های ایجاد و توسعه استفاده کنیم تا منابع به سمت این فعالیت ها هدایت شود و قانون جدید بانک مرکزی ابزارها و اختیارات خوبی را در اختیار سیاست گذار پولی قرار می دهد. بنابراین می توانید سیاست های خود را بهتر اجرا کنید.

شیرجیان ادامه داد: بحث فشار هزینه ها در تورم کشور بسیار موثر است. یکی از مهمترین عوامل موثر بر فشار هزینه، نرخ ارز است. بر اساس برآوردهای انجام شده، نرخ تورم تولیدکننده و نرخ ارز مرکز مبادلات ارزی همبستگی 80 درصدی در اقتصاد کشور دارد و واردات کشش پایینی نسبت به نرخ ارز دارد و از سوی دیگر، صادرات کشور نیز دارای کشش پایینی است. کشش کم نسبت به نرخ ارز

وی افزود: بنابراین سیاست پولی مناسب در این شرایط این است که نرخ ارز به صورت کنترل شده تعدیل شود و زمانی که روند تعدیل تدریجی باشد، شوک اقتصادی وارد بازار و اقتصاد کشور نمی شود.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=334768

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.