به گزارش بازار، نشست اقتصاد دانش بنیان استان چهارمحال و بختیاری با حضور روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، غلامعلی حیدری استاندار و جمعی از فعالان شرکت های دانش بنیان و فناوری چهارمحال و بختیاری برگزار شد.
دهقانی بر ضرورت سهم استان از تولید ناخالص داخلی یک درصدی کشور تاکید کرد و افزود: چهارمحال و بختیاری صاحب یک صد مساحت کشور است. همچنین یک درصد جمعیت کشور که سرمایه انسانی کشور است متعلق به این استان است. سهم بیش از صد درصدی منابع طبیعی کشور با احتساب سهم 10 درصدی منابع آبی نشان می دهد که استان چهارمحال و بختیاری از ظرفیت های غنی برخوردار است که می تواند به سهم یک درصدی خود از تولید ناخالص ملی برسد. به دلیل این قابلیت های ارزشمند، انتظار می رود حداقل یک درصد از تولید ناخالص ملی را به خود اختصاص دهد.
وی فاصله استان چهارمحال و بختیاری تا رسیدن به یک درصد تولید ناخالص داخلی را فرصتی ارزشمند و مناسب برای سرمایه گذاری و توسعه عنوان کرد. فرصت بسیار خوبی که می تواند باعث سرمایه گذاری و توسعه در این استان اقتصادی و ارزشمند شود.
رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: توزیع متوازن حمایت ها و تخصیص عادلانه منابع یکی از جدی ترین برنامه های معاونت علمی ریاست جمهوری برای توسعه اقتصاد دانش بنیان است که با اجرای برنامه ملی قطع اقتصاد دانش بنیان در استان ها انجام می شود.
دهقانی برنامه ملی اقتصاد دانش بنیان را فرصت بسیار مناسبی برای توزیع متوازن منابع استانی با توجه به گام های هر استان دانست و افزود: در این برنامه ملی با تقسیم بندی استان ها، توسعه اقتصاد دانش بنیان به طور مستمر و دقیق توسط معاونان رئیس جمهور و مدیران مراکز مددکاری علمی پیگیری می شود. با حضور مستمر در استانها و پیگیری وضعیت توسعه اقتصاد دانشبنیان، تجمیع شاخصها پیگیری میشود و بر اساس این اقدام رقابت سالمی بین معاونان برای ارتقای استان متناسب با آنها شکل میگیرد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور تاکید کرد: چهارمحال و بختیاری یکی از استان های دارای پتانسیل و فرصت رشد است و شخصاً توسعه اقتصاد دانش بنیان را در این استان دنبال می کند.
وی از اختصاص حدود 60 هزار و 70 میلیارد تومان برای توسعه طرح های دانش بنیان در چهارمحال و بختیاری خبر داد.
دهقانی با تاکید بر پیگیری سه مزیت سرزمینی استان چهارمحال و بختیاری در قالب برنامه ملی اقتصاد دانش بنیان، افزود: تحول زنجیره های فناوری در کشاورزی، حوزه های خلاق گردشگری و فناوری اطلاعات که نیروی انسانی محور توسعه آنهاست، به طور ویژه در قالب برنامه منابع معدنی چهارمحال و بختیاری مورد حمایت قرار می گیرد.
دهقانی ویژگی برنامه برش استانی را توجه جدی به مناطق مختلف استان و حمایت ویژه از این مزیت ها دانست و افزود: در استان چهارمحال و بختیاری این سه حوزه با برنامه ریزی ویژه حمایت می شود. معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با اشاره به اینکه اقتصاد باید بر روی سه رکن اساسی به صورت هماهنگ و متوازن رشد کند، گفت: اقتصاد دانش بنیان مانند درختی است که برای به ثمر رساندن تنه، ساقه و برگ سالم و قوی نیاز دارد، اقتصاد دانش بنیان باید از بنگاه های کوچک، متوسط و بزرگ نیز حمایت و به نفع انسان های کوچک، متوسط و بزرگ باشد.
وی افزود: در چارچوب نظام ارزیابی دانش بنیان، این سه ساختار که به عنوان شرکت های نوپا، فناورانه و نوآور شناخته می شوند، با توجه به ماهیت، نیاز و عملکرد خود پایدار و رشد می کنند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان معاون علمی، فناوری و اقتصادی ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه دوره کنونی دوره حمایت متناسب با نیاز کشور و استفاده حداکثری از زیرساخت ها و ظرفیت های موجود است، گفت: در کشور دوره های مختلف توسعه را پشت سر گذاشته ایم.
وی افزود: در دوره بعد استارت آپ هایی که به برگ های سبز پراکنده و درختان زیاد معروف هستند رشد فزاینده ای داشت. اما باید بدانیم که برای بارور و بارور شدن درخت اقتصادی، رشد برگ یا تنه کافی نیست و ساقه های جوان و قوی شرکت های دانش بنیان باید نوآوری ها را به بدنه صنعت متصل کنند تا شاهد اثربخشی و بارور شدن آن باشیم.
وی بیان کرد: مدیران استانی در نظر داشته باشند که رویکردهای دهه 70 و 80 که درآمدهای نفتی فراوان صرف توسعه زیرساخت ها می شد، اکنون کارآمد نیست. ما باید راه حل جدیدی را دنبال کنیم که آن هم طراحی سیستمی متفاوت در اقتصاد مردمی است و هر چه از زیرساخت ها جمع آوری کرده ایم به حوزه اقتصاد دانش بنیان برسانیم. به شرطی که زمین و تجهیزات و آزمایشگاه و … را نگیریم. در حوزه اقتصاد دانش بنیان، آن رویداد تحول آفرین رخ نخواهد داد.
این رویکرد که فقط زیرساخت ایجاد می کند و راه حل را ایجاد می کند، راه حل نخواهد بود و باید در مورد هزینه کردن زیرساخت ها هوشمندانه عمل کنیم. علاوه بر منابع موجود، باید از منابع حاصل از قانون جهش تولید دانش بنیان و قانون برای حمایت از بنگاه های دانش بنیان و سایر منابع استفاده کنیم.
دهقانی با تاکید بر اینکه شریان کسب و کار کوچک باید با کسب و کار متوسط و کسب و کار متوسط با جریان تجارت بزرگ مرتبط شود، افزود: باید این درخت زنجیره ارزش را عاقلانه پرورش دهیم و شاخه های اضافی را هرس کنیم. به ساقه و تنه برگ به صورت متعادل و هوشمندانه توجه کنید.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با تأکید بر اینکه معتقدیم اقتصاد دانش بنیان را می توان به مردم و جامعه جدی گرفت و در حوزه اقتصادی نیز می توان گفت: حوزه صنایع خلاق و فناوری های نرم و فرهنگی یکی از مصادیق رواج اقتصاد دانش بنیان است. ما نباید اقتصاد خلاق را به اقتصاد هنر و صنایع دستی محدود کنیم، بلکه صنایع خلاق و اقتصاد خلاق، اقتصاد دانش بنیان است که خلاقیت را در صنایع خلاق برجستهتر از فناوری میبیند. بودن
دهقانی با اشاره به ضرورت استقرار نظام ارزیابی دارایی های نامشهود گفت: تا زمانی که نظام ارزیابی دارایی های نامشهود شکل نگیرد، اقتصاد دانش بنیان جایگاه واقعی خود را پیدا نخواهد کرد، زیرا اقتصاد دانش بنیان مبتنی بر نوآوری، فناوری و دارایی های ارزشمندی از این دست است و گام های خوبی در زمینه استقرار این نظام برداشته شده است.
وی با اشاره به تشکیل ستادی متشکل از مسئولان استانی و معاونت علمی در چارچوب طرح استانی اقتصاد دانش بنیان، گفت: همه ظرفیتهای استان باید بر اولویتهایی باشد که در قالب طرح استانی ایجاد شده است، زیرا هیچ حوزه دیگری جز اقتصاد دانشبنیان نمیتواند زمینه ساز خروج از رکود و تحول مردمی استان باشد.