مصطفی دانسته در عصر ایران نوشت: مبینا نعمت زاده دارنده مدال برنز المپیک پاریس از رئیس جمهور خواست اجازه ورود بدون کنکور به دانشگاه تهران را بدهد. ظاهراً او علاقه مند به تحصیل در رشته پزشکی است و می خواهد در آینده تکواندوکار پزشکی شود.
مبینا محبوب مردم است و کار بزرگی انجام داده است. کسب مدال برنز در مسابقات المپیک به خصوص در رده بانوان بسیار سخت است و همه ما قدردان آن هستیم. ما از اعطای جوایز مالی مهم توسط دولت محترم حمایت می کنیم و حتی پیشنهاد می کنیم که این پاداش ها افزایش یابد تا ورزشکاران ما بدون دغدغه تمرین کنند و مسابقه دهند.
اما درخواست ورود بدون کنکور به دانشگاه تهران خواه ناخواه نوعی تبعیض است. مبینا درست می گوید که برای المپیک درس خواندن را رها کرده است، اما نباید فراموش کند که بسیاری از کسانی که امروز در دانشگاه تهران به ویژه در رشته پزشکی جایگاه های دانشجویی را اشغال کرده اند نیز از علایق خود دست کشیده اند. شاید یکی از آنها امروز ورزشکار موفقی می شد اگر در آزمون شرکت نمی کرد.
آیا قبول دارید که دانشجوی پزشکی به دلیل پیشرفت تحصیلی و علاقه اش به عضویت تیم ملی تکواندو درآید؟ مردم آینده خود را انتخاب می کنند. برخی مطالعه را به ورزش ترجیح می دهند و برخی دیگر ورزش را تا رسیدن به المپیک و مدال دنبال می کنند. اما نمی توانید برای رسیدن به منافع خود به دنبال بی عدالتی باشید.
خانم نعمت زاده احتمالاً می داند که تحصیل در رشته پزشکی یعنی توقف زندگی. یعنی روز و شب درس خواندن. آیا می توان به صورت حرفه ای تمرین کرد و در رشته پزشکی به بهترین شکل ممکن تحصیل کرد؟ چیزی که من الان می گویم این است که امکان پذیر نیست.
مبینا نعمت زاده می تواند پزشک موفقی شود اما نه در رشته پزشکی بلکه در رشته ای مانند تربیت بدنی و هیچکس با او مخالفت نمی کند، چرا دنبال بی عدالتی یا بهتر است بگوییم رانت است؟
بعضی ها می گویند چرا بخیل هستی؟ در پاسخ به آنها باید گفت افرادی که با استفاده از سهمیه های مختلف پزشکی می خوانند نیز اشتباه می کنند. امیدوارم دولت مسعود بیزیکیان بتواند به حضور دانشجویان سهمیه ای در بهترین دانشگاه های کشور پایان دهد. رشته هایی مانند پزشکی باید به سراغ دانشجویانی برود که به آنها علاقه دارند و برای ورود به این رشته تلاش زیادی کرده اند.
خانم نعمت زاده بدون تلاش به مدال برنز المپیک نرسید و بعید است از او خواسته شود که بدون تلاش به دانشگاه برود. اگر به پزشکی علاقه دارید، می توانید پس از فعالیت ورزشی حرفه ای خود در کنکور شرکت کنید و در آینده پزشک شوید.
البته نباید فراموش کرد که سید محمد خاتمی، رئیس جمهور سابق ایران، حتی در شرایطی که رقابت برای ورود به دانشگاه های معتبر کشور سخت تر از رقابت های المپیک بود، درخواست علیرضا دوبیر برای ورود بدون کنکور به دانشگاه را پذیرفت. . منشی در دانشگاه مدیریت بازرگانی خوانده است.
رئیس حرفه پزشکی هنوز به این درخواست پاسخ نداده است. امیدوارم ایشان که پزشک هستند به خانم نعمت زاده فرصت تحصیل در رشته تربیت بدنی را بدهد تا دانشجویان پزشکی احساس تبعیض نکنند و مبینا خودش درس بخواند و ورزش کند.
ناگفته نماند که اگر مبینا به عنوان دانشجوی پزشکی وارد دانشگاه شود، سایر دانشجویان با دید منفی به او نگاه می کنند، مانند فردی که بدون منتظر ماندن در صف 10 قرص نان می خرد.
فراموش نکنیم که کوچکترین تبعیض می تواند ضربه سختی برای کسانی باشد که آینده خود را برنامه ریزی کرده اند.
باز هم تاکید می کنیم مبینا نعمت زاده و امثال او مایه افتخار ایران هستند و باید برای موفقیت آنها در عرصه ورزش تلاش کنیم. امیدواریم به زودی شاهد موفقیت های بیشتری در دنیای تکواندو باشیم.