الهام جم زاده در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: طبق برنامه ریزی انجام شده کوچک سلام دامپزشکی استان، در سال جاری بازرسی های دامپزشکی در مراکز تامین مواد اولیه دام افزایش می یابد.
وی با اشاره به اینکه 15 تیم دامپزشکی در دو شیفت کاری در استان ایلام فعال هستند، افزود: 13 تیم آنکال برای پیگیری گزارشات مردمی در مرکز دامپزشکی استان و سایر شهرستان های استان فعال شده است.
معاون بهداشتی اداره کل دامپزشکی استان ایلام با اشاره به افزایش بیماری های مشترک بین انسان و دام در استان افزود: فرهنگ سازی برای افزایش آگاهی مردم نسبت به بیماری های مشترک، نظارت هر چه بیشتر بر مراکز عرضه، جلوگیری از کشتار غیرقانونی و …. از مهمترین اهداف دامپزشکی افزایش نظارت می باشد.
جم زاده افزود: مراکز عرضه فرآورده های خام دامی مانند قصابی ها، کبابی ها، رستوران ها، لبنیات، فروشگاه های زنجیره ای، خوراک دام و مرغداری ها به صورت مستمر رصد می شوند.
گفت: نمونه های گرفته شده در مرکز آزمایشات دامپزشکی استان بر اساس استانداردهای لازم اندازه گیری می شود و در صورت تخلف از استانداردهای لازم با مرکز عرضه متخلف برخورد قانونی می شود.
وی گفت: در آزمایشگاه دامپزشکی استان ایلام، ناهمسان مانند میکروب شناسی، قارچ شناسی، انگل شناسی در دام و طیور، تجزیه و تحلیل شیمیایی مواد غذایی، تجزیه و تحلیل آب و بخش مولکولی (PCR).
معاون بهداشتی اداره کل دامپزشکی استان ایلام افزود: یکی از بزرگترین مشکلات استان ایلام مراکز عرضه لبنیات سنتی است که دامپزشکی استان به دلیل بالا بودن تب مالت نظارت خود را بر این مراکز افزایش خواهد داد.
وی به برنامه دامپزشکی برای نظارت صفر 100 تولید شیر در استان افزود: طرح ملی مسیر شیر سفید نیز برای نظارت بر روند تولید شیر در استان اجرا می شود.
جم زاده تصریح کرد: تمام اهداف دامپزشکی استان ایلام افزایش نظارت، ارتقای سطح آگاهی بهداشت عمومی برای پیشگیری و کاهش بیماری های شایع در انسان و دام است.