فرشته فزونی با بیان این ماجرا گفت: کمبود ریزمغذی ها به ویژه آهن و ویتامین های A + D (D + A) یکی از مشکلات تغذیه ای کودکان زیر 2 سال است.
وی خاطرنشان کرد: کمبود ریزمغذی ها باعث افزایش ابتلا به بیماری ها، اختلال در رشد کودکان، کاهش هوش و کاهش توان ذهنی و جسمی کودکان می شود.
به گفته وی، آهن یک ریزمغذی ضروری در تغذیه کودکان است و اگر دریافت آن کمتر از مقدار لازم باشد، کودک دچار کم خونی فقر آهن شده و می تواند باعث اختلالات رشدی در نوزاد شود.
مکمل های ضروری در کودکان
فرشته فازونی از قطره A+D یا مولتی ویتامین و قطره آهن به عنوان دو مکمل ضروری در دوران کودکی یاد کرد.
نحوه استفاده از قطره یا مولتی ویتامین A+D
به گفته وی، مصرف قطره A+D یا قطره مولتی ویتامین از روز سوم تا پنجم تولد شروع و تا پایان دو سالگی نوزاد ادامه دارد. به گونه ای که روزانه یک سی سی (معادل 25 قطره) قطره A+D یا قطره مولتی ویتامین به کودک داده می شود (فقط یکی از این دو مکمل مصرف می شود و نمی توان به طور همزمان هر دو را به کودک داد).
نحوه مصرف قطره آهن
رئیس اداره تغذیه و داروسازی وزارت بهداشت درباره مصرف قطره آهن گفت: از پایان شش ماهگی تا پایان 2 سال (24 ماهگی) روزانه یک میلی گرم آهن عنصری (خالص) تجویز می شود. . به نوزادانی که طبق برنامه با وزن طبیعی و سالم به دنیا آمدند. این دارو به ازای هر کیلوگرم وزن بدن و حداکثر 15 قطره در روز تجویز می شود.
به گفته فرشته فزونی، نوزادان با وزن کمتر از 2500 گرم و نوزادان با وزن بسیار کم (کمتر از 1500 گرم) به دلیل اینکه ذخایر آهن کمتری دارند، باید با افزایش دو برابری وزن هنگام تولد (حدود 2) مکمل آهن دریافت کنند. ماه).
وی تاکید کرد: حداکثر قطره آهن برای یک کودک 15 قطره در روز است.
فزونی خاطرنشان کرد: بهورزان و بهورزان آموزش های لازم را در خصوص زمان شروع و تعداد مناسب قطره های مکمل به مادران ارائه می دهند.
به گفته رئیس اداره تغذیه و داروی وزارت بهداشت، مکمل ها باید در جای خشک و خنک، دور از نور و دور از دسترس کودکان نگهداری شوند.
وی تاکید کرد: قطره آهن با شیر، چای، قهوه و دم کرده مصرف نشود.
فزونی به مادران توصیه کرد: بین دو بار شیر خوردن یک قطره آهن در پشت دهان کودک بریزید و بعد از هر بار شیر خوردن مقداری آب سالم به او بدهید. سپس دندان های کودک را با یک پارچه نرم یا مسواک تمیز کنید.
رئیس اداره تغذیه و داروسازی معاونت بهداشت افزود: قطره آهن به طور طبیعی رنگ مدفوع نوزاد را تیره می کند که جای نگرانی نیست.
بر اساس این گزارش، مکمل های کودکان در مراکز خدمات جامع سلامت، مراکز بهداشتی و درمانی و مراکز بهداشتی درمانی به والدین به صورت رایگان ارائه می شود.