به گزارش بازار، اسماعیل نمازی افزود: نیاز برق مصرفی کشور عمدتاً توسط نیروگاه های حرارتی تامین می شود. در روزی که تقاضای برق کشورمان 72 هزار مگاوات بود، بیش از 54 هزار مگاوات آن توسط نیروگاه های حرارتی تولید می شد و این رقم بسته به پیک متغیر خواهد بود، اما به طور متوسط 54 مگاوات از ظرفیت شبکه برق کشور توسط نیروگاه های حرارتی تامین می شود.
وی ادامه داد: ظرفیت اسمی بخش حرارتی 72 هزار مگاوات است که شامل کارخانههای صنعتی میشود، زیرا بیشتر واحدهای صنعتی از نوع حرارتی هستند.
نمازی در خصوص تفاوت ظرفیت اسمی با ظرفیتی که در واقع تولید و وارد شبکه برق می شود، گفت: اگر یک نیروگاه دارای ارتفاع از سطح دریا صفر و دمای محیط 15 درجه باشد می تواند توان اسمی را تحویل دهد اما ارتفاع از سطح دریا و دمای محیط باعث کاهش توان نهایی نیروگاه می شود.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین توان یک نیروگاه در فصل تابستان به کمترین حد خود می رسد و در زمستان به شرایط بهتری می رسد. این ویژگی یک واحد حرارتی است و در هر کشور دیگری و با شرایط دیگر به همین شکل خواهد بود. در مجموع توان عملی نیروگاه های حرارتی ما حدود 56 هزار مگاوات است.
نمازی تاکید کرد: چیزی به نام 100 درصد ظرفیت نیروگاهی در دنیا وجود ندارد و نسبت تولید معمولی واحدها 5 درصد است به عبارت دیگر درصد در دسترس بودن در دنیا 95 درصد است، اما در دسترس بودن ما در اوج فعلی شبکه برق 98 درصد است و می توانیم در برخی روزها از این مقدار بیشتر و گاهی کمتر باشیم.