حمیدرضا ترقی قائم مقام حزب موتلفه در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: از ابتدا پیش بینی می کردیم که اصلاح طلبان به تنهایی جانشین آقای بهزیکیان شوند. تصور غلط آنها این است که هرکس به مدجیکیان رای داده است، به نظر اصلاح طلبان، رئیس جمهور را انتخاب کرده است. این درست نیست و حتی به آقای مزیکیان جریان اصولگرا رای دادند.
وی ادامه داد: بر این اساس اصلاح طلبان به دنبال استفاده از اختیارات آقای مزیکیان برای بازگشت به قدرت و تحمیل مطالبات خود بودند.
معاون حزب موتلفه با اشاره به اینکه رئیس جمهور از جناح سیاسی اصلاح طلبان است، گفت: آقای مزیکیان اگرچه خود را در جناح اصلاح طلبان تعریف می کند اما شخصیت مستقلی دارد و پایبند به مبانی نظام و انقلاب است. و به دنبال شکستن ساختار و بالا آمدن است. برخلاف آینده و آرمان انقلاب اسلامی نیست.
ترقی با اشاره به نشانه های مخالفت اردوگاه اصلاح طلبان با لیست وزیران رئیس جمهور گفت: از ابتدا پیش بینی می شد که این اختلاف به اوج خود برسد و اکنون در ترکیب کابینه خود را نشان داده است. تفاوت ها حتی در مواضع آقای ظریف به نمایندگی از آقای مزیکیان کاملاً متفاوت از مواضع آقای ظریف بود. ظریف دستورات مزیکیان برای تشکیل کابینه را باور نکرد.
وی همچنین بیان کرد: اصلاح طلبان فشار زیادی به آقای مدزیکیان وارد کردند تا انتخاب های خود را در انتصاب معاونان و معاونان اول رئیس جمهور تحمیل کند. این جنگ و کشمکش بین گروه های مختلف در درون اصلاح طلبان، اعم از رادیکال یا معتدل، کاملا مشهود بود.
آنها می خواستند که پزشکان بدون مشورت با نهادهای امنیتی، معاون تعیین کنند
معاون حزب موتلفه همچنین تصریح کرد: اصلاح طلبان بدون در نظر گرفتن قانون و بررسی های مراجع امنیتی و اطلاعاتی سعی کردند رئیس جمهور را مجبور به انتصاب کنند. انتظار داشتند مزکیان بدون رعایت چارچوب و شاخص هایی که مقام معظم رهبری فرموده بودند، حکم صادر کند. آقای مزیکیان به این مسائل توجهی نکرد و مشخص شد که عده ای مثل آقای ظریف صلاحیت قبول این مسئولیت را ندارند.
ترقی ادامه داد: شرایطی به وجود آمده که در نهایت همه افرادی که مورد نظر هیات مدیره بوده افرادی نبودند که مجلس بتواند به آنها رای اعتماد بدهد و شاخص های رهبری اعلام شده را نداشتند و آقای مزیکیان هم به آن پایبند بود. آن شاخص ها از این رو رئیس جمهور با پیروی از توصیه های هیات رئیسه، افرادی را انتخاب کرد که شانس کسب رای اعتماد در مجلس را داشته باشند و نزدیک به شاخص های اعلام شده رهبری باشند که منجر به استعفای آقای ظریف شد. و این رفتار به دلیل رد صلاحیت اوست. در دستگاه های اطلاعاتی است.
وی ادامه داد: آقای ظریف بهانه ای آورد که با این ترکیب و چیدمان دولت موافق نیست و استعفا داد و آقای مکادین با این اقدام نشان داد که تابع جریان سیاسی نیست که خود را پیروز میدان می داند. انتخابات و جستجوی یک رهبر جدید در دولت. این ترکیبی است که نماد وحدت ملی است.
تعریف اصلاح طلبان از «وحدت ملی» اشتباه است
این فعال سیاسی اصولگرا با طرح این موضوع که در تعریف وحدت ملی به خوبی مشهود بود، گفت: هرکس به نظر خود وحدت ملی را تعریف کرد و اصلاح طلبان مفهوم وحدت ملی را ائتلاف همه جریان های سیاسی نمی دانستند. . و معتقد بودند وحدت ملی یعنی ما و آقای مزکیان کسانی را انتخاب می کنیم که مشمول نظر اصلاح طلبان هستند، البته این تعریف اجماع ملی نیست.
ترقی ادامه داد: ترکیب وزرای پیشنهادی آقای مدشیان به مجلس نشان می دهد که وی وزرایی را انتخاب کرده که از جناح های مختلف هستند و همه آن ها افراد برجسته در جناح بندی های خود نیستند و حتی تلاش کرده است. ممکن است توصیه های مدیریت را دنبال کنید.
وی پیش بینی کرد که ممکن است برخی از افراد معرفی شده از سوی رئیس جمهور به دلیل ناکارآمدی از مجلس رای نیاورند و این اولین آزمونی بود که اصلاح طلبان در آن شرکت کردند و در نتیجه نشان دادند که اگر فرصت داشته باشند به دنبال این هستند که رقبای خود را که به دنبال انسجام در جامعه هستند حذف کنند و این مسیر آقای بیزیکیان نبوده و این موضوعی نیست که جامعه امروز ما آن را بپذیرد.
اصلاح طلبان حامی مالی خود را در انتخابات حفظ می کنند
معاون حزب موتلفه گفت: آقای مزیکیان معتقد است که نمی توان کشور را یک جناح اداره کرد و همه باید متحد و کمک کنند تا کشور اداره شود و اصلاح طلبان اطراف آقای مزیکیان معتقدند که باید کشور را اداره کنیم و اگر هستیم. آنجا نباشند، به دنبال اغتشاش در زمینه های مختلف اقتصادی و غیره خواهند بود. در دولت آقای رئیسی هم همین کار را کردند و به جای کمک، سعی کردند مراکز قدرت و ثروت خود را مختل و بسیج کنند تا مشکلات اقتصادی مردم حل نشود و الان هم همین کار را می کنند.
ترقی بیان کرد: اصلاح طلبان در وزارتخانه هایی که حضور خواهند داشت تلاش می کنند تا کانون های قدرت و ثروت خود را حفظ کنند و اجازه ندهند آسیبی به آنها وارد شود. زیرا در تمامی فعالیت های سیاسی و انتخابات حامی آنها هستند. من فکر می کنم مجلس به زوایای این موضوع توجه زیادی دارد و با دقت سعی می کند انشاءالله نظر کافی ارائه دهد و به کسانی که شاخص های اعلامی رهبری را دارند رای دهد و در صدد کمک و حمایت از آقای برای توقف است. سیاست فشار اصلاح طلبان