افزونه پارسی دیت را نصب کنید Tuesday, 5 November , 2024
2

پتانسیل بالای صنعت کشت بافت برای افزایش صادرات غیرنفتی

  • کد خبر : 32544
پتانسیل بالای صنعت کشت بافت برای افزایش صادرات غیرنفتی

به گزارش بازار، حسن ورشوچی در حاشیه دومین سمپوزیوم ملی کشت بافت گیاهی در جمع خبرنگاران با اشاره به تاریخچه و اهمیت این صنعت در ایران، فرصت های سرمایه گذاری و توسعه آن اشاره کرد. مدیرعامل شرکت کشت و صنعت رانا افزود: فرصت دیگری برای این صنعت را می توان در بازارهای رو به رشد […]

به گزارش بازار، حسن ورشوچی در حاشیه دومین سمپوزیوم ملی کشت بافت گیاهی در جمع خبرنگاران با اشاره به تاریخچه و اهمیت این صنعت در ایران، فرصت های سرمایه گذاری و توسعه آن اشاره کرد.

مدیرعامل شرکت کشت و صنعت رانا افزود: فرصت دیگری برای این صنعت را می توان در بازارهای رو به رشد به ویژه آمریکای جنوبی، آفریقا، خاور دور و خاورمیانه دید و این بازارها در صورت همراهی نهادهای ذیربط و قیمت گذاری مناسب می توانند به بستر مهمی برای صادرات و ارز کشور تبدیل شوند. حوزه کشت بافت گیاهی این پتانسیل را دارد که با قانونگذاری مناسب و به موقع به یکی از مهم ترین حوزه های صادرات غیرنفتی تبدیل شود.

ورشوچی مهم ترین مشکلات این صنعت را تامین نهال، کم کاری در زمینه آموزش استفاده کنندگان، انحصار دولتی در فعالیت های تحقیقاتی، فرآیندهای طولانی، فرسایشی و چالش برانگیز برای ایمن سازی و اخذ مجوزها و عدم نظارت بر فناوری معتبر و تعیین استانداردهای مناسب دانست و از وزارت جهاد کشاورزی خواست تا توجه بیشتری به این بخش کشاورزی در این حوزه داشته باشد.

وی ادامه داد: در زمینه آموزش باغداران باید برنامه ریزی انجام شود زیرا اگر باغدار نسبت به مدیریت آب و خاک و باغ بی توجهی کند بهترین نهال ها هم از بین می رود.

ورشوچی تاکید کرد: از سوی دیگر برای حمایت از بخش خصوصی، اعطای اعتبارات و افزایش تعداد واحدها کافی نیست. ما افتخار نمی کنیم که بگوییم 5 یا 10 هزار واحد کشت بافت داریم، مهم کارایی آنهاست. کارایی واحدهای مربوطه باید سنجیده شود و فناوری استاندارد و مناسب در نظر گرفته شود تا سرمایه های مالی و معنوی افراد و مردم از بین نرود.

مدیرعامل شرکت کشاورزی رانا به تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران اشاره کرد و گفت: اگرچه ایران یکی از کشورهای صاحب نام در زمینه کشت بافت است و سابقه طولانی دارد، اما وجود تحریم‌ها نه تنها ورود شرکت‌های ایرانی به بازارهای جهانی را با مشکل مواجه کرده است، بلکه از سوی دیگر به نقطه‌ای رسیده است که در دستیابی به ساده‌ترین نیازهای خود به‌ویژه تامین مواد اولیه با مشکل مواجه هستیم.

وی افزود: همکاری و همراهی مسئولان برای رفع چالش های این بخش و تسریع و همراهی در رشد و توسعه این حوزه کاملا ضروری است. البته ناگفته نماند که تشریفات طولانی، پیچیده و زائد در صدور مجوزهای واردات مواد اولیه و صادرات محصولات از دیگر موانع رشد کند این حوزه تولیدات کشاورزی است.

ورشوچی با اشاره به یکی از مشکلات عمده این صنعت که قاچاق نهال است، گفت: نهال های قاچاق ممکن است در ابتدا قیمت کمتری برای باغدار داشته باشد، اما متأسفانه چون در ورودی آن نظارتی وجود ندارد، اغلب آلوده و بی هویت بوده و باعث آلودگی باغ ها می شود و باغدار را متحمل هزینه های گزاف می کند.

مدیرعامل شرکت کشت و صنعت رعنا با تاکید بر اینکه این مجتمع توانسته است بیش از چهار میلیون اصله نهال خرما را با بالاترین کیفیت توزیع کند، گفت: نهال آجیل رانا موفق به اخذ نشان آبی نیز شده که بالاترین سطح سلامت محصول کشت بافت است. این به راحتی مشخص می کند که محصول تحت نظارت چقدر سالم است و باغدار چگونه می تواند از سلامت باغ و محصول خود اطمینان حاصل کند.

رانا کیشت و صنعت بیش از 30 سال است که در صنعت کشت بافت گیاهی فعالیت می کند و جزو 10 شرکت بزرگ دنیا در این زمینه است. این شرکت موفق به تکثیر و توزیع بیش از چهار میلیون اصله نهال خرما با استفاده از پیشرفته‌ترین روش‌های تکثیر از طریق کشت بافت شده و در طول سال‌های فعالیت خود اقدام به توزیع انواع خرما از جمله برهی، مجول، خولاس، پیارم، زاهدی، کبکاب و … و همچنین نهال گردو از نوع چندلر نموده است. شرکت کشاورزی رانا در حال حاضر محصولات خود را به کشورهای حوزه خلیج فارس، هند، تایلند، مکزیک، اندونزی و … صادر می کند. علاوه بر رفع نیازهای ملی

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=32544

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.