سومیا شورابی; بازار: محمد غفوری کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه درباره چشم انداز بازار سرمایه توضیح داد: اگر بخواهیم بررسی معناداری از وضعیت بازار داشته باشیم، می توان گفت که وضعیت فعلی در تاریخ بازار سرمایه ماندگار خواهد بود.
وی افزود: قرار گرفتن در نامطمئن ترین حالت ممکن و وجود ریسک های بالا در بازار از جمله ریسک نرخ بهره، ریسک نرخ دلار نیما و تفاوت و درآمد نرخ دلار بازار آزاد با دلار نیما و همچنین کمبود حمایت است و می توان گفت برنامه کمبود سرمایه برای بازار که این روزها به وفور دیده می شود وضعیت را اینگونه کرده است.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به تغییرات دامنه نوسانات تصریح کرد: با وجود افت 20 تا 25 درصدی بازار، زمانی که بخشنامه محدوده نوسان کم (مخالف چنین نوسانات دامنه نوسان و محدودیت بودیم) عملاً در بازار اعمال کردند. سرمایه گذاران به این نتیجه رسیدند که در حال حاضر برنامه بازارساز برای این بازار وجود ندارد و نظر آنها این است که با محدود کردن و دستکاری مکانیزم عرضه و تقاضا، شرایط بازار را به حالت رکود می کشاند تا خطی از بازار نداشته باشد. بسته های اعتباری یا حمایتی برای نقدینگی بازار.
غفوری با بیان اینکه وضعیت فروش اکثر نمادها فاجعه ای بیش نیست، تاکید کرد: افزایش اعتبارات و بسیاری از مشکلات دیگر قطعا آسیب روانی به فعالان بازار سرمایه وارد کرده است، بنابراین در صورت عدم حمایت بازار و در صورت عدم حمایت بازار سرمایه گفت: اگر رئیس جمهور منتخب به کابینه اقتصادی و افرادی که باید از بازار حمایت و سیاستگذاری کنند، عمل نکند، قطعا فضای بازار سرمایه فضای ریسکگریزی خواهد بود، وضعیتی که در حال حاضر کاملاً ملموس است.
این کارشناس بازار سرمایه در پایان با وجود ریسک های ذکر شده بیان کرد: به جرات می توان گفت که عدم برنامه ریزی دولت جدید و عدم حمایت حداقلی از بازار و همچنین عدم اظهار نظر در مورد جنبه های منفی بازار، آنها برای فعالان بازار بسیار آزاردهنده شده است.