به گزارش خبرگزاری مهر، مریم جلیلی مقدم رئیس سازمان حفظ نباتات کشور امروز در نشست تخصصی پدافند غیرعامل که به صورت آنلاین در سازمان حفظ نباتات کشور برگزار شد، طی گزارشی از عملکرد این سازمان در کشت فعلی این موضوع را اعلام کرد. . سال: اقدامات اصلی ما در راستای اصول پدافند غیرعامل و اقدامات پیشگیرانه و حفاظتی در راستای افزایش تاب آوری است.
وی افزود: کوچکترین بی توجهی در حوزه پدافند غیرعامل و در حوزه امنیت غذایی قابل چشم پوشی نیست و می تواند بزرگترین ضربه را به تولید و امنیت غذایی وارد کند.
وی با تاکید بر اینکه سازمان گیاهپزشکی سازمانی مستقل و واکنش سریع است، گفت: این سازمان نقش اساسی در تامین امنیت غذایی و کشاورزی کشور دارد و سدی در برابر حملات پدافند غیرعامل و بیوتروریسم و گردشگری کشاورزی است
جلیلی مقدم ادامه داد: برای مبارزه با آفات، بیماری ها و علف های هرز تلاش می کنیم مدیریت تلفیقی و مبارزه بیولوژیکی را با حداقل استفاده از سموم شیمیایی توسعه دهیم.
وی درباره اهمیت فعالیت سازمان گیاهپزشکی گفت: طبق گزارش این سازمان فائواگر اقدامات کنترلی در حوزه کشاورزی انجام نشود به طور متوسط 35 درصد خسارت در محصولات کشاورزی رخ می دهد که از این میزان 14 درصد مربوط به عوامل بیماری زا، 10 درصد مربوط به حشرات و بندپایان و 11 درصد مربوط به نسبت علف های هرز است.
رئیس سازمان گیاهپزشکی کشور با بیان اینکه در ستاد کشاورزی کنونی مبارزه با زنگ زرد گندم 2.5 برابر سال قبل و مبارزه با پیری گندم 2 برابر بوده است، اظهار داشت: در ستاد کشاورزی فعلی مبارزه با زنگ زرد گندم 2.5 برابر بوده است. ، عملیات کنترل و مبارزه با عوامل آسیب انجام شده است. za در اراضی کشاورزی و باغی به مساحت 15 میلیون و 100 هزار هکتار انجام شد.
وی در عین حال مبارزه به موقع با آفات، بیماری ها و علف های هرز در مزارع، باغات و گلخانه ها را مورد تاکید قرار داد و گفت: مبارزه به موقع با عوامل خسارت زا. za مستلزم تامین به موقع اعتبارات است.
جلیلی مقدم درباره سموم کشاورزی اظهار کرد: در رویکرد جدید اجازه ثبت سموم پرخطری که بر سلامت جامعه، محیط زیست و باروری تاثیر می گذارد را نمی دهیم و سموم پرخطری که در گذشته ثبت شده اند کم خواهد بود. سموم خطرناک به تدریج حذف و جایگزین می شوند.
وی یادآور شد: طی سال های اخیر 168 نوع سم از فهرست سموم مجاز بخش کشاورزی کشور حذف شده است.
واردات سرانه مواد غذایی
پیامبر خدا رشنومدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت جهاد کشاورزی نیز در این جلسه، تولید 130 میلیون محصول کشاورزی و تامین امنیت غذایی در کشور را نتیجه تلاش ها و آمادگی های مستمر وزارت جهاد کشاورزی دانست. جهاد و سازمان حفظ نباتات که در دو حوزه نظامی و امنیتی فعالیت می کنند.
وی افزود: وظیفه و ماموریت اصلی این سازمان آمادگی برای شناسایی و مبارزه با عوامل است. از دست دادن و بیوتروریسم و گردشگری کشاورزی است
رشنو وی بیان کرد: سازمان گیاهپزشکی کشور با بهره گیری از فناوری های نوین و دانش بومی شرایط تولید حدود 14 میلیون تن گندم را برای طرح کشاورزی فعلی فراهم کرده است.
وی با اشاره به سرانه واردات مواد غذایی کشور گفت: سرانه واردات مواد غذایی ایران 200 دلار است در حالی که در برخی کشورها این رقم از مرز 2 میلیون دلار نیز فراتر رفته است.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل حوزه کشاورزی گفت: باید با کمک سازمان مدیریت بحران کشور و سازمان پدافند غیرعامل امنیت غذایی را حفظ کنیم.