به گزارش بازار، حسین زینلی اظهار داشت: برای پنج سال آینده هدف گذاری شده است تا با صادرات گیاهان دارویی 2.2 میلیارد دلار برای کشور درآمد داشته باشیم.
وی افزود: در حال حاضر کشور تنها حدود 450 میلیون دلار گیاهان دارویی خام صادر می کند.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی حجم بازار فعلی گیاهان دارویی در جهان را 257 میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: حجم بازار جهانی گیاهان دارویی در 25 سال آینده 5 تریلیون دلار خواهد بود. جهان به استقبال گسترده گیاهان دارویی روی میز توجه دارد. تغذیه مردم برای کسب بالاترین درآمد ملی در این زمینه به شدت تخصصی شده است و با توجه به ظرفیت های اقلیمی، علمی و سنتی فراوان کشور، سهم ایران را به همراه دارد. در این زمینه می تواند بیش از درآمدهای نفتی باشد.
مجری طرح گیاهان دارویی توسعه کشت این محصولات را گامی در جهت سلامت ارزیابی کرد و افزود: سال گذشته با مشارکت مدیران استانی، معاونت امور کشاورزی، ستاد اجرایی فرمان امام و با استقبال خوب کشاورزان و بهره برداران، 53 هزار هکتار از اراضی دیم به سطح بعدی منتقل شد، به کشت گیاهان دارویی افزوده شد و امسال طرح توسعه سطح زیر کشت 60 هزار هکتار است.
وی با تاکید بر اینکه دیگر فرصت آزمون و خطا وجود ندارد، ثبت ایده های جدید توسط مدیران در بانک ایده را مورد تاکید قرار داد و افزود: بازارهای جهانی تقاضای محصولات ایرانی را دارند و این امر باعث شده بخش خصوصی از تولید، فرآوری و صادرات بیشتر استقبال کند. گیاهان.” دارویی است.
ایران 90 درصد تولید زعفران جهان را در اختیار دارد
زینلی گفت: در حال حاضر ایران 90 درصد تولید زعفران جهان، 70 درصد تولید گل دنیا، 80 درصد آنغوزه و 20 درصد زیره جهان را در اختیار دارد و این نشان از وجود قابلیت های فراوان دارد که در صورت فرآوری زنجیره تکمیل می شود، درآمد ارزی را می توان در کوتاه ترین زمان افزایش داد.
وی قطبی سازی استانی تولید گیاهان دارویی را با توجه به تجربیات گذشته روش های توسعه کشت این محصولات معرفی کرد و گفت: در حال حاضر این قطبی سازی در قالب استان های معین و حامی متمرکز شده است و برای هر محصول ملی. وجوه آنها ابتدا به استان های خاصی اختصاص می یابد. مراکز تحقیقات جهاد کشاورزی نیز در این استان ها حضور داشتند.