ستاره های نوترونی با میدان مغناطیسی بسیار قوی «مگنتار» نامیده می شوند. جالب است بدانید که مگنتارها پالس های رادیویی را در بازه های زمانی چند ثانیه و دقیقه – کمتر از ده دقیقه – ساطع می کنند و عجیب است که یک ستاره نوترونی پیدا کنیم که هر 22 دقیقه امواج رادیویی ساطع می کند. به عبارت دیگر، اگرچه مدت زمان 22 دقیقه در مقیاس زمینی ناچیز است، اما برای مگنتارها دوره طولانی در نظر گرفته می شود. تحقیقات این مطالعه اخیراً در مجله “Nature” منتشر شده است.
این مگنتار با دوره بسیار طولانی GPM J1839-10 نام دارد و برای اولین بار با استفاده از آرایه میدان وسیع مورچیسون، یک آرایه تلسکوپ رادیویی واقع در غرب استرالیا مشاهده شد. طبق اسناد رادیویی، این شیء از سال 1988 امواج رادیویی را به فضا منتشر می کند.
آنها در سال 2022 دوباره این شی را زیر نظر گرفتند و دریافتند که دوره پالس آن پنج برابر بیشتر از حد طبیعی یک مگنتار است. به طور کلی، ستاره های نوترونی یکی دیگر از اجرام مرموز و جالبی هستند که در فضا یافت می شوند.
این اجرام ستاره های نوترونی نامیده می شوند زیرا هسته مرکزی آنها دارای گرانش بسیار قوی است که باعث می شود ذرات باردار مانند پروتون ها و الکترون ها به صورت ذرات بدون بار، نوترون ها ترکیب شوند.
میدان مغناطیسی ستارگان نوترونی در واقع مسئول انتشار رادیویی از این اجرام است که در واقع فوران های رادیویی سریع یا به اختصار “FRB” نامیده می شوند. این تشعشعات آنقدر قوی هستند که اخترفیزیکدانان همیشه می توانند برخی از آنها را در مناطق مختلف حتی در کهکشان خودمان مشاهده کنند. با این حال، دسته دیگری از انفجارها به نام انفجارهای رادیویی طولانی مدت وجود دارد که بسیار نادر هستند.
ناتاشا هرلی واکر، اخترفیزیکدان در مرکز بین المللی تحقیقات نجوم رادیویی دانشگاه کرتین و نویسنده اصلی این مطالعه، گفت: “این ستاره نوترونی باورنکردنی درک ما از ستاره های نوترونی و اجرام فضایی و همچنین مگنتارها را به چالش کشیده است. هیچ آهنربایی با این دوره پالسی طولانی تا به حال مشاهده نشده است.”
۵۸۵۸