اعتماد: هادی خانیکی گفت: دولت سایه و نظام سایه، یعنی دولتی که سر کار آمده و برای اداره کشور برنامه دارد باید مجازات شود!
بخش های مهم این گفتگو را در ادامه می خوانید.
جامعه در حوزه های مختلف در معرض بی عدالتی و نابرابری احساس می کند. بی عدالتی آموزشی، سیاسی، نسلی، جنسیتی، فرهنگی و اجتماعی. طبیعتاً ظاهر این بی عدالتی در احساس ناامیدی، ترس از آینده و بی اعتمادی نسبت به دولت، سایر گروه های اجتماعی و حتی بی اعتمادی به نیروهای جریان های مختلف سیاسی و… نمایان می شود.
احساس بی عدالتی و ناامیدی نسبت به آینده و میل به عدم مشارکت و حتی میل به اعتراض و رادیکالیسم از هسته اصلی همه این گزاره ها ناشی می شود که انتخابات جدی نیست و حداقل مورد پسند گروه های اجتماعی اصلاح طلب نیست. در جامعه عدم مشارکت نیز در مناطقی که تبعیض بسیار جدی است (به عنوان مثال روابط ارتباطی مربوط به جوانان، زنان، اعضای خانواده) رایج تر است. انتخابات اخیر ریاست جمهوری را باید در آن چارچوب دید و تحلیل کرد.
باید گفتمان اصلاحات مبتنی بر مولفه های عدالت محور به روز شود. دولت جدید باید دولتی باشد که تمام تلاش خود را برای رفع تبعیض در عرصه های مختلف انجام دهد. رفع تبعیض فقط یک موضوع اقتصادی نیست که با اعطای امتیازات اقتصادی قابل حل باشد. گروهی از مردم که احساس بی عدالتی دارند و حقوق خود را از دست می بینند به دنبال احقاق حق هستند و این حق با عدالت رابطه تنگاتنگی دارد.
دولت سایه و نظام سایه یعنی دولتی که سر کار آمده و برای اداره کشور برنامه دارد باید مجازات شود!