افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 28 November , 2024
3

تورم تا پایان سال چقدر خواهد بود؟ – پناهگاه

  • کد خبر : 321183
تورم تا پایان سال چقدر خواهد بود؟ – پناهگاه

شاخص قیمت مصرف کننده خانوار ایرانی در ماه گذشته 255.2 بود. این بدان معناست که سطح کلی قیمت ها در سال جاری تقریباً 11 درصد افزایش یافته است. به گفته بانکدار (بانکدار) این رقم بسیار بالایی است که مطمئناً تا پایان سال به 40 درصد می رسد و نشان از شتاب بالای افزایش قیمت ها […]

شاخص قیمت مصرف کننده خانوار ایرانی در ماه گذشته 255.2 بود. این بدان معناست که سطح کلی قیمت ها در سال جاری تقریباً 11 درصد افزایش یافته است.

به گفته بانکدار (بانکدار) این رقم بسیار بالایی است که مطمئناً تا پایان سال به 40 درصد می رسد و نشان از شتاب بالای افزایش قیمت ها دارد.

چه سیاست هایی باید اجرا شود تا حداقل افزایش قیمت را مهار کند؟

بانک مرکزی سیاست پولی انقباضی را آغاز کرد

وحید شقاقی شهری، اقتصاددان و استاد دانشگاه درباره رشد شاخص بهای مصرف کننده در تیرماه 1403 به «اعتماد» گفت: شاخص بهای مصرف کننده به مخارج مصرفی خانوارها و افزایش این مخارج اطلاق می شود که در واقع یکی از هزینه های مصرف کننده محسوب می شود. مهمترین شاخص های تورم

این کارشناس اقتصادی در ادامه افزود: با تلاش دولت سیزدهم شاخص بهای مصرف کننده تا حدودی کنترل شد و تورم ماهانه به زیر 2 درصد رسید اما آمارهای اعلام شده در تیرماه نشان داد که نرخ تورم ماهانه بار دیگر روند صعودی به خود گرفته است. .

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: بانک مرکزی با تکیه بر سیاست های پولی انقباضی و کنترل تورم کشور از کانال رشد نقدینگی تمام تلاش خود را برای جلوگیری از رشد نقدینگی انجام داد.

کنترل تورم بدون کنترل عدم تعادل های کلان اقتصادی امکان پذیر نیست

وی ادامه داد: حتی شهید رئیسی کنترل رشد نقدینگی بر اساس سیاست های انقباضی پولی را یکی از افتخارات دولت می دانستند.

البته گروهی دیگر از اقتصاددانان معتقدند حوزه تورم در اقتصاد ایران عمدتاً به سیاست های مالی و جدایی بخش پولی از بخش واقعی اقتصاد مربوط می شود.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به جلوگیری از این رویه گفت: مشکل در تفاوت بینش این طیف از اقتصاددانان نسبت به اقتصاددانان دولت سیزدهم و عدم انضباط در سیاست های مالی و بدون کنترل عدم تعادل های کلان اقتصادی و بدون کاهش است. بودجه کسری بودجه و تنها با تکیه بر سیاست های پولی انقباضی. تورم در میان مدت و بلندمدت قابل کنترل نیست.

از اردیبهشت ماه، نرخ تورم ماهانه افزایش یافته است

وی ادامه داد: تورم را می توان در کوتاه مدت با تکیه بر سیاست های پولی انقباضی و بدون هماهنگی با سیاست های مالی کنترل کرد، اما قطعا در میان مدت و بلندمدت بدون کنترل عدم تعادل های کلان اقتصادی و بدون انضباط در بخش مالی دولت و بدون پرداخت تورم. نمی توان صرفا بر اساس سیاست های پولی کنترل کرد.

شقاقی شهری افزود: متأسفانه بانک مرکزی دولت سیزدهم صرفا بر سیاست های پولی انقباضی تکیه کرد و در عمل دولت برنامه ای برای مهار عدم تعادل های کلان اقتصادی و کنترل کسری بودجه دولت اتخاذ نکرد.

وی خاطرنشان کرد: از این منظر اگرچه در کوتاه مدت توانستند رشد نقدینگی را کاهش دهند و در ماه های اول تورم نقطه به نقطه و تورم ماهانه را کاهش دهند، اما باز هم از اردیبهشت ماه نرخ تورم ماهانه دوباره افزایش یافته است. . در مجموع تجربه دو سال اخیر اقتصاد ایران نشان داد افرادی که معتقد بودند مسیر بانک مرکزی بدون هماهنگی با سیاست‌های مالی و بخش واقعی اقتصاد جوابگو نیست. در میان مدت و بلندمدت درست بودند.

سلطه مالی دولت بر بانک مرکزی مسلط شده است

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: اگرچه این موضوع نشان داد که نمی توان در میان مدت صرفا با اتکا به سیاست های پولی انقباضی موفق شد، اما از این منظر کاملاً مشخص است که بانک مرکزی مجبور به تسلیم شدن در برابر دولت است. به عبارت دیگر، سیاست های مالی و سلطه مالی دولت بر بانک مرکزی حاکم است و در ماه های اخیر مشخص شده است که سلطه مالی دولت بر بانک مرکزی حاکم شده است و بانک مرکزی مجبور به عدول از انقباض شده است. . سیاست های پولی تا حدودی و نرخ تورم در ماه های اخیر از 2 درصد در ماه افزایش یافته است. فراتر هم رفت.

وی ادامه داد: هر چقدر نرخ تورم ماهانه از 2 درصد فراتر رود، عملا نشان دهنده این است که نرخ تورم نقطه به نقطه روند صعودی به خود خواهد گرفت.

تفاوت نرخ تورم دهک ها به دلیل مصرف سبد کالایی آنهاست.

شقاقی شهری درباره رشد تورم سالانه 35.5 درصدی نیز گفت: منظور از این رشد این است که 35 درصد هزینه مصرفی خانوارها نسبت به ماه مشابه سال قبل افزایش یافته است و این رقم در واقع نشان می دهد که هزینه مصرفی خانوارها در مقایسه با چه میزان افزایش یافته است. نسبت به ماه مشابه سال گذشته افزایش یافته است که به این معنی است که میزان هزینه مصرفی خانوارها افزایش یافته است.

وی در پاسخ به این سوال که چرا دامنه تغییرات برای دهک های مختلف متفاوت است و در تیرماه نرخ تورم برای دهک اول 31.6 درصد و برای دهک دهم 36.4 درصد بوده است، افزود: این تفاوت به دلیل مصرف سبد کالایی است. البته سبد مصرفی خانوارهای دهک پایین با سبد مصرفی دهک های بالا متفاوت است که نشان دهنده افزایش و رشد قیمت کالاهای لوکس یا غیرضروری یا کالاهای خاص است. بیشتر

رشد قیمت کالاهای لوکس بیشتر از کالاهای غیر لوکس است

شقاقی شهری خاطرنشان کرد: در کالاهای مصرفی دهک پایین که اکثرا کالاهای اساسی هستند، رشد قیمت کمتر از رشد قیمت کالاهای FMCG است، به عنوان مثال، رشد قیمت کمتر است. برای خانوارهای پرمصرف و دهک های بالا، مصرف گوشت قرمز یا برنج ایرانی و برخی میوه های لوکس ممکن است نسبت بیشتری داشته باشد یا مدارس غیرانتفاعی را برای فرزندان خود در حوزه آموزش انتخاب کنند.

وی افزود: این در حالی است که در پایین ترین دهک های جامعه و افراد با درآمد کمتر نسبت گوشت قرمز کمتر است و مرغ یا سویا را جایگزین آن می کنند و همچنین مدارس دولتی را برای فرزندان خود انتخاب می کنند و یا بیشتر خریداری می کنند. میوه ها ارزان .

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: البته قیمت اقلام لوکس انتخابی خانوارهای پردرآمد نیز افزایش یافته است و با بررسی متوجه می شوید که رشد هزینه های مدارس غیرانتفاعی افزایش یافته و یا قیمت گوشت افزایش یافته است. . افزایش یافته است و یا اینکه قیمت برخی از میوه های لوکس به میزان قابل توجهی افزایش یافته و می بینیم که سبد محصولات اساسی خانواده های کم درآمد و پردرآمد با یکدیگر متفاوت است.

فواره:
ندا جعفری/ اعتماد به نفس

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=321183

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.