پس از آتش زدن سفارت سوئد در بغداد، هواداران جنبش صدر وارد سفارت سوئد شدند.
این اقدام پس از آن صورت می گیرد که وزیر امور خارجه عراق روز چهارشنبه در گفت و گو با همتای سوئدی خود تاکید کرد که باید از تکرار اعمال توهین آمیز به اسلام و قرآن کریم خودداری شود.
احمد الصحاف، سخنگوی وزارت امور خارجه عراق اعلام کرد که فواد حسین، وزیر امور خارجه این کشور با توبیاس بیلستروم، معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه سوئد در تماس تلفنی با موضوع تهدید هتک حرمت قرآن به تکرار اقدام خود گفتگو کرده است.
حسین بر خطرناک بودن این مواضع تاکید کرد و از دولت سوئد خواست تا از تکرار این اقدامات تحقیرآمیز جلوگیری و به آن رسیدگی کند.
پیش از این در پی هتک حرمت به قرآن کریم در سوئد، شهروندان عراقی در هشتم ژوئیه به سمت سفارت سوئد در بغداد راهپیمایی کرده و در اعتراض به مجوز دولت استکهلم برای توهین به قرآن کریم وارد سفارت سوئد شده و خواستار اخراج سفیر این کشور شدند.
معترضان عراقی ابتدا در مقابل ساختمان سفارت سوئد در منطقه الصلاحیه مرکز بغداد تجمع کردند و با سردادن شعارهایی علیه اجازه دولت سوئد برای هتک حرمت به قرآن کریم این اقدام را محکوم کردند.
همزمان وزارت خارجه عراق در اعتراض به هتک حرمت قرآن کریم در استکهلم سفیر سوئد در بغداد را احضار کرد و خواستار استرداد عامل این هتک حرمت شد.
این وزارتخانه خواستار استرداد «سالوان مامیکا»، سوئدی الاصل عراقی که یک نسخه از قرآن کریم را سوزانده بود، به منظور پیگرد قانونی وی بر اساس قوانین این کشور، شد.
در 8 ژوئیه، رئیس دادگاه عالی عراق دستور داد فردی عراقی الاصل که قصد سوزاندن قرآن کریم در سوئد را داشت، تحت پیگرد قانونی قرار گیرد و اقدامات قانونی برای استرداد وی به عراق انجام شود.
«فایق زیدان» بر اساس مفاد ماده 14 قانون مجازات عراق، دستور داد تا علیه یک عراقی الاصل که اقدام به سوزاندن قرآن کریم در سوئد کرده بود، اقدام قانونی کند.
«باسم العوادی» سخنگوی دولت عراق نیز تاکید کرد که دولت بغداد اقدامات برخی از بیماران روانی و افراطی در خصوص سوزاندن مکرر قرآن کریم را به شدت محکوم می کند.
وی افزود: دولت عراق بر این باور است که این اقدام شنیع احساسات میلیون ها مسلمان را جریحه دار کرده و حتی مردم غرب را که از دیرباز تنوع، احترام به عقاید دیگران، حمایت از ادیان و حقوق پیروان دینی را پذیرفته اند، آزار داده است.
آیت الله سیدعلی سیستانی مرجع عالیقدر شیعیان عراق نیز در بیانیه و پیامی به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در 17 تیرماه در خصوص هتک حرمت قرآن کریم و اجازه دولت سوئد گفت: احترام به آزادی بیان نمی تواند توجیه کننده این رفتار ننگین باشد که حمله آشکار به مقدسات بیش از دو میلیارد مسلمان در جهان است.
در 7 جولای، یک افراطی سوئدی با حمایت مقامات و پلیس سوئد، قرآن را در مقابل مسجد اصلی در استکهلم، پایتخت سوئد، در مقابل چشمان حدود 200 مسلمان سوزاند.
در سال های اخیر برخی از کشورهای اروپایی به ویژه منطقه اسکاندیناوی صحنه نقض و هتک حرمت مقدسات مسلمانان بوده است. در سایه حمایت پلیس سوئد، تندروهای دست راستی اقدام به سوزاندن قرآن کریم کردند و اعتراضات مسلمانان نیز سرکوب شد.