به گزارش خبرنگار مهر ، محمدحسین جعفری بعدازظهر چهارشنبه در حاشیه انتخاب قوچ برتر عشایر خراسان رضوی در قوچان اظهار داشت: هدف از برگزاری این جشنواره که برای اولین بار در مجموعه گله عشایری کلیدر برگزار شد، برگزیده شد. حمایت از عشایر، دامپروری، ایجاد رقابت سالم است. انگیزه معرفی جامعه عشایری و استفاده از روش های نوین دامپروری است.
مدیرکل امور عشایری خراسان رضوی با بیان اینکه 75 نفر از مناطق عشایری منطقه قوچان در این جشنواره شرکت می کنند، اظهار کرد: در این جشنواره حضور دارند. بکشیدمشهد و چناران با کتک زدن خود شرکت کردند هستندبیان کرد: اولین جشنواره با استقبال خوب عشایری مواجه شد و از سال آینده این برنامه در یکی از مناطق عشایری از 24 تیرماه تا 24 مردادماه برگزار می شود.
وی افزود: به 5 راس قوچ برتر این جشنواره 150 میلیون تومان تسهیلات کم بهره اعطا شده است که به همراه یک تن ثابت تر همچنین به مناسبت جشن اولین دوره این جشنواره به تمامی شرکت کنندگان به صورت رایگان اهدا می شود. می بینم جمعا 5 تن ثابت تر تقویت و تخمیر داده می شود.
جعفری با تاکید بر اینکه باید توانمندی های جامعه عشایری به مردم، سیاست گذاران و مسئولان ارائه شود، گفت: 8200 خانوار عشایری در استان وجود دارد که برنامه های آموزشی، انگیزشی، مدیریتی و حتی مالی برای کمک به این قشر از جامعه دارند. ” کار واقع شده است.
مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی از این ترفیع بهره مند شد راستی وی در حوزه دام و دام استان گزارش داد و افزود: سال گذشته 7 هزار و 200 راس دام عشایری استان مشمول طرح دام شد که این برنامه های حمایتی و نظارتی همچنان ادامه دارد.
وی بیان کرد: 20 تانکر در استان وظیفه آبرسانی به عشایر را بر عهده دارند و 3 هزار و 618 راه عشایری دو بار در سال بهسازی و مرمت می شوند.
جعفری یکی از برنامه های حمایتی از زنان عشایری استان را اعطای تسهیلات برای توسعه صنایع دستی عنوان کرد و خاطرنشان کرد: در این استان یک هزار و 370 زن تولیدکننده وجود دارد که 8 میلیارد تومب تسهیلات به زنان عشایری اختصاص یافته است. . صنایع دستی مشمول اعتبارات تبصره 18 می باشد.