افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 6 November , 2024
2

سونگ دائو لی، جوانترین برنده جایزه نوبل فیزیک درگذشت

  • کد خبر : 318144
سونگ دائو لی، جوانترین برنده جایزه نوبل فیزیک درگذشت

آفتاب نیوز: یک دانشگاه و مرکز تحقیقاتی چین اعلام کرد که لی، که دومین دانشمند جوان برنده جایزه نوبل در سال 1957 بود، یکشنبه در خانه خود در سانفرانسیسکو در سن 97 سالگی درگذشت. به گزارش NPR، لی، که کارش باعث پیشرفت درک فیزیک ذرات شد، یکی از معلمان بزرگ در این زمینه بود. او […]

آفتاب نیوز:

یک دانشگاه و مرکز تحقیقاتی چین اعلام کرد که لی، که دومین دانشمند جوان برنده جایزه نوبل در سال 1957 بود، یکشنبه در خانه خود در سانفرانسیسکو در سن 97 سالگی درگذشت.

به گزارش NPR، لی، که کارش باعث پیشرفت درک فیزیک ذرات شد، یکی از معلمان بزرگ در این زمینه بود.

او از سال 1962 شهروند آمریکایی بود و همچنین استاد بازنشسته دانشگاه کلمبیا در نیویورک بود.

رابرت اوپنهایمر، معروف به پدر بمب اتمی، زمانی لی را به‌عنوان یکی از درخشان‌ترین فیزیکدانان نظری زمان خود ستود که کارش «طراوت، تطبیق پذیری و سبک قابل توجهی» داشت.

لی در 24 نوامبر 1926 در شانگهای به دنیا آمد، سومین فرزند از شش فرزند پدری تاجر به نام تسینگ کونگ لی و مادری به نام مینگ چانگ چانگ.

او به دبیرستان در شانگهای رفت و در دانشگاه ملی چکیانگ در استان گوئیژو و دانشگاه ملی جنوب غربی در کونمینگ در استان یوننان تحصیل کرد.

پس از سال دوم تحصیل، از دولت چین بورسیه تحصیلی برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در آمریکا دریافت کرد.

بین سالهای 1946 و 1950 در دانشگاه شیکاگو نزد انریکو فرمی برنده جایزه نوبل تحصیل کرد.

در اوایل دهه 1950، لی در رصدخانه یرکس در ویسکانسین، دانشگاه کالیفرنیا در برکلی، و موسسه مطالعات پیشرفته در پرینستون، نیوجرسی کار می کرد.

از جمله مطالعات برجسته او می توان به تحقیقات او در زمینه ذرات بنیادی، مکانیک آماری، اخترفیزیک و نظریه میدان اشاره کرد.

در سال 1953 به عنوان استادیار به دانشگاه کلمبیا پیوست. سه سال بعد در سن 29 سالگی جوانترین استاد تاریخ شد. او مدلی برای مطالعه پدیده های مختلف کوانتومی اختراع کرد که به «مدل لی» معروف است.

در سال 1957، لی به همراه چن-نینگ یانگ جایزه نوبل فیزیک را برای کارشان در زمینه کاوش در تقارن ذرات زیراتمی زمانی که با نیرویی که اتم‌ها را در کنار هم نگه می‌دارد، دریافت کردند. لی در سن 31 سالگی دومین دانشمند جوانی بود که این جایزه را دریافت کرد.

او جوایز متعددی از جمله جایزه آلبرت انیشتین در علم، مدال گالیله گالیله و همچنین دکترای افتخاری و درجه های افتخاری از سازمان های سراسر جهان دریافت کرد.

به گفته رسانه های دولتی، وقتی چین در دهه 1970 به روی تجارت بین المللی باز شد، لی در بازدیدهای مکرر به خانه بازگشت تا سخنرانی کند و توسعه علم را تشویق کند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=318144

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.