افزونه پارسی دیت را نصب کنید Monday, 25 November , 2024
2

تکرار دوشنبه سیاه 1987; آیا فدرال رزرو درسی گرفته است؟

  • کد خبر : 317555
تکرار دوشنبه سیاه 1987;  آیا فدرال رزرو درسی گرفته است؟

دیروز، نسخه 1987 دوشنبه سیاه دوباره اتفاق افتاد، با سقوط و سقوط بازارهای مالی جهانی، با کلماتی مانند سقوط، سقوط، و بازار نزولی در همه جا. مقایسه قیمت صرافی های ایران بهترین قیمت خرید و فروش ارزهای دیجیتال را با Blockchain Homeland بیابید! مقایسه تبادل به گزارش اسمارتک نیوز، دوشنبه سیاه که افت شدید آن […]

دیروز، نسخه 1987 دوشنبه سیاه دوباره اتفاق افتاد، با سقوط و سقوط بازارهای مالی جهانی، با کلماتی مانند سقوط، سقوط، و بازار نزولی در همه جا.

مقایسه قیمت صرافی های ایران

بهترین قیمت خرید و فروش ارزهای دیجیتال را با Blockchain Homeland بیابید!

مقایسه تبادل

به گزارش اسمارتک نیوز، دوشنبه سیاه که افت شدید آن گریبانگیر همه معامله گران و بازارهای مالی بزرگ جهان شده بود، طبق بررسی ها، نسخه جدیدی از دوشنبه سیاه در سال 1987 است، اما این بار در سال 2024 شاهد آن بودیم.

به روز رسانی نسخه 1987 در سال 2024

دیروز نسخه ۱۹۸۷ دوشنبه سیاه در حالی در بازار به نمایش درآمد که با این ریزش شدید بازارهای جهانی، واژه های مهمی همچون توقف خودکار معاملات، بازار خساراتی و سوابق تاریخی در گوش همه معامله گران زمزمه شد.

شاخص Nikkei 225 و Topix به تنهایی بیش از 12 درصد از زیان را به خود اختصاص دادند و در پاییز امسال «تعلیق خودکار معاملات» به نام «ترمز خودکار» برای این شاخص ها فعال بود. تبدیل شد.

یکی از این رکوردها متعلق به بازار سهام تایوان بود که بیشترین افت خود را از سال 1967 به ثبت رساند. این رکورد از سال 2008 تاکنون در کره جنوبی شکسته نشده است.

داوجونز به عنوان یک شاخص بسیار مهم در آمریکا در سقوط خود بیش از 1000 واحد از دست داد که این شاخص در کنار شاخص SP500 بیشترین افت را در دو سال اخیر به ثبت رساند.

از سوی دیگر شرکت های Futu، Fidelity و دیگر شرکت ها نسبت به احتمال بروز مشکل در معاملات هشدار دادند.

آخرین باری که بازار جهانی چنین آزمون غم انگیزی را تجربه کرد مربوط به سقوط بورس در 28 مهر 1366 بود.

در آن زمان، بازارهای سهام در آسیا و اقیانوسیه به شدت سقوط کردند، به طوری که Nikkei 14.9٪، شاخص هنگ کنگ بیش از 40٪، و شاخص سهام نیوزیلند 60٪ کاهش یافت. سقوط 6 درصدی شاخص داوجونز و کاهش 30 درصدی شاخص SP500، حدود 1.71 تریلیون دلار در بازارهای سهام جهانی از بین رفت.

علاوه بر شوک مشابه رویداد اکتبر 1987، عوامل محرک این دو تصادف با تغییرات بزرگ در آربیتراژ و معاملات برنامه ریزی شده مشابه بودند. با درس گرفتن از تاریخ، بعد چه اتفاقی خواهد افتاد؟ آیا بانک مرکزی آمریکا بار دیگر برای نجات بازار وارد عمل خواهد شد؟

تصویری از دوشنبه سیاه 1987تصویری از دوشنبه سیاه 1987
تصویری از دوشنبه سیاه 1987

دوشنبه سیاه 1987 چه اتفاقی افتاد؟

در 14 اکتبر 1987، ایالات متحده کسری تجاری بیش از حد انتظار را گزارش کرد که منجر به کاهش ارزش دلار و شروع سقوط بازار سهام شد. در 16 اکتبر، معرفی قانونی برای حذف برخی از مزایای مالیاتی، کاهش قیمت سهام را تشدید کرد. روز دوشنبه، 19 اکتبر، وحشت در بازار باعث شد بسیاری از بازارسازان حتی در ساعات اولیه قیمت گذاری نکنند و بخش بزرگی از شاخص های S&P 500 و Dow Jones قادر به باز شدن نبودند. پتانسیل حاصل از معاملات آربیتراژ و پوشش ریسک (پوشش ریسک معاملاتی که حجم معاملات فروش را افزایش می‌دهد) نیز به تداوم سقوط شاخص‌ها کمک کرد. در پایان روز، داوجونز 22.76 درصد سقوط کرد و به پایین ترین سطح خود یعنی 1929 رسید. بانک مرکزی ایالات متحده در 20 اکتبر اعلام کرد که بازار را از سقوط بیشتر نجات می دهد کاهش اضطراری نرخ بهره و کاهش کمی این اقدامات باعث ثبات بازار شد، اگرچه بازار در معاملات اولیه به ریزش ادامه داد تا اینکه بورس شیکاگو معاملات را متوقف کرد و پس از چند ساعت معاملات را از سر گرفت.

شاخص s&p 500 در حدود روز سقوط 1987شاخص s&p 500 در حدود روز سقوط 1987
شاخص s&p 500 در حدود روز سقوط 1987

آربیتراژ و انحلال معاملات برنامه ریزی شده باعث انفجار شد

در سال 2024، دوشنبه، 5 اوت (15 اوت)، دوشنبه سیاه، 1987، مانند یک طوفان به تمام معنا تکرار شد. در حالی که بازار سهام ایالات متحده در حال حاضر تحت تأثیر شوق هوش مصنوعی قرار دارد، معکوس شدن روند معاملات گروهی و کاهش جذابیت معاملات حمل و نقل به دلیل تغییر در نرخ های بهره به افت اخیر بازار کمک کرد. تجارت حمل و نقل یک استراتژی مالی است که در آن سرمایه گذار از تفاوت نرخ بهره بین دو ارز سود می برد.

همچنین، جمعه قبل از سقوط سال 1987 شاهد “جادوی سه گانه” بود (اشاره به روزهایی در بازارهای مالی که سه نوع قرارداد مختلف به طور همزمان منقضی می شوند) که نوسانات را تشدید کرد. تحلیلگران این افت شدید را به هیستری جمعی نسبت دادند که افت بازار را تشدید کرد.

آیا فدرال رزرو دوباره برای نجات بازار وارد عمل خواهد شد؟

با درس گرفتن از تاریخ، فدرال رزرو چه اقداماتی را انجام خواهد داد؟

در واکنش به سقوط بازار در سال 1987، فدرال رزرو آمریکا در شرایط اضطراری نرخ بهره را کاهش داد، مکانیزم تعلیق خودکار را فعال کرد و با ایجاد نقدینگی تلاش کرد بازار را نجات دهد.

فدرال رزرو به منظور کاهش ریزش بازارهای مالی و جلوگیری از سرریز اثرات منفی و مخرب به اقتصاد واقعی، سعی کرد به سرعت نقدینگی را به سیستم مالی تزریق کند و این نقدینگی را از طریق تسهیلات به اقتصاد پمپاژ کند.

نمودار اجرای ترازنامه فدرال رزرونمودار اجرای ترازنامه فدرال رزرو
نمودار اجرای ترازنامه فدرال رزرو

در همان زمان، رئیس فدرال رزرو، آلن گرینسپن، اعلام کرد که به عنوان یک وضعیت اضطراری، نرخ بهره را 0.5 درصد کاهش می دهد و نرخ وجوه فدرال را از مثبت 7.5 درصد در روز دوشنبه به حدود 7 درصد در روز سه شنبه می رساند. کاهش

نرخ بهره در اطراف دوشنبه سیاه 1987_ منبع: انتشار آماری فدرال رزرونرخ بهره در اطراف دوشنبه سیاه 1987_ منبع: انتشار آماری فدرال رزرو
نرخ بهره در اطراف دوشنبه سیاه 1987_ منبع: انتشار آماری فدرال رزرو

علاوه بر این، ناظران نیز برای اولین بار کلید مدار یا توقف خودکار معاملات را برای جلوگیری از سقوط بازار به دلیل معاملات از پیش برنامه ریزی شده معرفی کردند. با فعال شدن این مکانیسم، به محض افزایش یا کاهش غیرعادی در بورس، معاملات بلافاصله متوقف می شود.

پاییز چگونه به پایان می رسد؟

تحلیلگران بر این باورند که بدترین نتیجه ممکن می تواند تکرار بحران 2008 باشد، اما این بعید به نظر می رسد. اگرچه برخی از بانک‌های بزرگ ایالات متحده در سال گذشته به دلیل شرط‌بندی نادرست روی اوراق قرضه دولتی شکست خوردند، اما بانک‌ها اکنون زیر بار بدهی کمتری می‌روند و سیستم بانکی کمتر تحت تأثیر بحران نقدینگی قرار می‌گیرد، زیرا اعتبار خصوصی بیشتر ریسک‌هایی را که بانک‌ها متحمل می‌شدند متحمل می‌شود. . ، تصاحب کرده است. ممکن است زیان های بزرگی رخ دهد و صندوق های خصوصی متضرر شوند، اما این روند زمان می برد و باعث ایجاد بحران سیستمیک مشابهی نمی شود.

در حالت ایده‌آل، نوسانات شدید بازار سهام در سال 1987 بدون ایجاد مشکلات گسترده‌تر فروکش می‌کند، بنابراین ما انتظار داریم که روند کندتر از سال 1987 پیش برود. هیجان مرتبط با هوش مصنوعی می‌تواند قیمت سهام را بیشتر کاهش دهد: حتی پس از افت 30 درصدی نسبت به ژوئن آن. بالا، سهام انویدیا در سال جاری بیش از دو برابر شده است. اما بازارها اکنون به حالت عادی نزدیک‌تر شده‌اند و نزدک 100 تنها 6 درصد و S&P کمتر از 9 درصد از ابتدای سال افزایش یافته است.

یاردنی، پدر نگهبانان باند معتقد است:

در واقع، خطر بزرگ فروش و سقوط در بازار این است که می تواند خودتقویت کننده شده و به یک بحران اعتباری تبدیل شود. ممکن است بازگشت این تجارت سودآور به نوعی بحران مالی تبدیل شود که منجر به رکود شود.

با این حال وی در پایان تاکید کرد که شخصا چنین اتفاقی را پیش بینی نمی کند.

خبر فوق به نقل از رسانه اسمارتک نیوز در وبسایت اسمارتک نوشته شده است در تاریخ 2024-08-06 20:02:00

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=317555

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.