حسین نگهدار در گفت و گو با خبرنگار بازار افزود: برای حمایت از تولید و اشتغال پایدار و رشد تولید ملی با افزایش سرمایه گذاری، ارتقای بهره وری، نهایی شدن طرح های تولید میان رده پایان و فعال سازی مجدد واحدهای تولیدی راکد، نوسازی و نوسازی واحدهای تولیدی موجود، بهره گیری از ظرفیت های خالی شرکت های تولیدی و تکمیل زنجیره ارزش تولید، اولویت دادن به طرح های تولیدی ارتقا یافته و مبتنی بر دانش. ردیفی مطابق بند الف تبصره 18 به استان اختصاص یافته است.
نگهدار افزود: هدف از اعطای تسهیلات این بند از قانون بودجه سال جاری؛ سرمایه گذاری در حوزه های کشاورزی، باغداری و گلخانه ای، دام و طیور، آبزی پروری، صنایع تبدیلی و تکمیلی است.
وی خاطرنشان کرد: در سال 1402 مبلغ چهار هزار و 697 میلیارد ریال از محل تسهیلات بند الف تبصره 18 قانون بودجه به استان مازندران اختصاص یافت که بر اساس دستورالعمل معرفی ظرفیت دو برابری تسهیلات واگذار شده. پس از ثبت نام متقاضیان در سامانه سیتا و طی مراحل تایید و تایید پروژه ها در کارگروه های مربوطه، تعداد 329 طرح به مبلغ 10.474 میلیارد ریال به بانک های کشاورزی، توسعه تعاون و صندوق کارآفرینان امید ارسال شد که از این تعداد طرح ها به مبلغ 10.474 میلیارد ریال است. 164 پروژه موفق شدند. جذب 100 درصدی اعتبار مورد تایید است.
نگهدار افزود: با توجه به سهم بخش های تخصصی بر اساس اولویت های اعلام شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی و با جذب 100 درصدی مبلغ تخصیصی به استان ابلاغ شده است. بخش دام، طیور و زنبورعسل با پرداخت تسهیلات به 59 طرح به مبلغ 1.468 میلیارد ریال با جذب 32 درصد بیشترین جذب را به خود اختصاص داده و حوزه صنایع تبدیلی و صنایع غذایی با پرداخت 34 طرح در مجموع، بیشترین جذب را به خود اختصاص داده است. مبلغ 1465 میلیارد ریال با جذب 31 درصد و بخش فرآورده های گیاهی با پرداخت 36 طرح به مبلغ 906 میلیارد ریال با جذب 20 درصد و بخش ماهیگیری و آبزیان با پرداخت 35 طرح به مبلغ کل. 796 میلیارد ریال و جذب 17 درصد قرارداد.