افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 30 October , 2024
3

مصرف برق در جنوب کرمان به اندازه یک نیروگاه افزایش یافت گرمای شدید تابستان و چالش های برق

  • کد خبر : 314808
مصرف برق در جنوب کرمان به اندازه یک نیروگاه افزایش یافت گرمای شدید تابستان و چالش های برق

بازار؛ گروه استان ها: طبق روال سال های اخیر، با شروع فصل گرما و افزایش استفاده از وسایل سرمایشی، کمبود برق و کمبود برق در نقاط مختلف کشور بیش از هر زمان دیگری خودنمایی می کند. بر این اساس این روزها و با شدت گرما شاهد مشکلاتی در حوزه های خانگی، صنعتی و کشاورزی هستیم. […]

بازار؛ گروه استان ها: طبق روال سال های اخیر، با شروع فصل گرما و افزایش استفاده از وسایل سرمایشی، کمبود برق و کمبود برق در نقاط مختلف کشور بیش از هر زمان دیگری خودنمایی می کند. بر این اساس این روزها و با شدت گرما شاهد مشکلاتی در حوزه های خانگی، صنعتی و کشاورزی هستیم. این در حالی است که گرمای تابستان 1403 به نظر پایانی ندارد و کارشناس هواشناسی از تداوم گرما در استان کرمان خبر داده است.

در بخش خانگی استان کرمان هر از گاهی شاهد قطعی برق چند ساعته هستیم که به دلیل شدت گرما برای مردم بسیار آزاردهنده شده است. البته مدیر کل شرکت توزیع نیروی برق استان جنوب کرمان مدعی است که تاکنون هیچ گونه قطعی برق به دلیل کمبود در جنوب کرمان رخ نداده است.

در بخش کشاورزی، محدودیت های اعمال شده بر موتورپمپ های کشاورزی باعث نگرانی کشاورزان شده است. این وضعیت در بخش صنعت نیز مشهود است و از سکوت در امان نمانده است. بخشی که چرخه تولید کشور را تشکیل می دهد و بار اقتصاد کشور را به دوش می کشد.

علی رضایی یکی از شهروندان ریگانی در گفتگو با بازار مشکل اصلی شهر ریگان را مشکل فشار ولتاژ دانست و اظهار داشت: با توجه به گرمای شدید هوا در مناطق شرقی و جنوبی استان کرمان چندین برق قطعی ها رخ می دهد. بسیار آزار دهنده. با قطع برق، علاوه بر سوزاندن اشیا، گرما غیر قابل تحمل می شود.

قطعی برق در کرمان باعث ورشکستگی شرکت های صنعتی و معدنی شده است.

چندی پیش استاندار کرمان در همایش استانی ایران قاوی با اشاره به نارضایتی استان از قطع برق واحدهای صنعتی و معدنی گفت: وزارت نیرو حاضر نیست مدیریت سهمیه استان را به ما بسپارد. و قطعی برق واحدهای صنعتی و معدنی تولید را با مشکل جدی مواجه کرده است.» Es.

محمدمهدی فداکار با اشاره به بحث مدیریت برق در استان گفت: کرمان یک استان صنعتی و معدنی است بنابراین قطعی برق آثار زیادی در تولید دارد و این یک ضعف است.

استاندار کرمان افزود: قطعی برق در استان باعث ورشکستگی شرکت های صنعتی و معدنی شده است. باید در بین جمعیت رعایت مصرف برق کشت شود تا واحدهای تولیدی دچار قطعی و قطعی برق نشوند و تولید را متوقف کنند.

فداکار بیان کرد: اگر مردم این کمبود برق و لزوم مدیریت مصرف را احساس و درک کنند، مطمئنا در مصرف برق دقت بیشتری خواهند کرد.

افزایش 10 درصدی مصرف برق در برخی مناطق

مدیر کل شرکت توزیع نیروی برق استان جنوب کرمان در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به اینکه این شرکت 18 شهرستان در مناطق شرق، غرب و جنوب استان کرمان را تحت پوشش دارد، گفت: این شهرستان ها دارای اقلیم و شرایط فرهنگی متفاوتی هستند.

حمزه صدیقی در خصوص وضعیت برق در جنوب کرمان افزود: رشد سالانه ظرفیت تولید برق بر اساس روند رایج در دنیا در حال پیشرفت بوده است. نرخ رشد در حوزه مصرف برق بین 2 تا 2.4 درصد است. توسعه ظرفیت تولید برق شامل ظرفیت تولید، انتقال و توزیع است. صنعت انرژی یک مجموعه به هم پیوسته است.

وی با اشاره به اینکه در زمینه مدیریت مصرف کار داریم، گفت: در برخی نقاط شاهد رشد مصرف بیش از 10 درصد هستیم. این موارد چالش برانگیز هستند زیرا فراتر از انتظارات و استانداردها هستند.

بخش خانگی بیشترین مصرف برق را دارد

صدیقی با بیان اینکه ظرفیت صرفه جویی به ویژه در بخش خانوار وجود دارد، گفت: بخش خانوار بیشترین مصرف کشور را به خود اختصاص داده است.

مدیر کل شرکت توزیع نیروی برق جنوب استان کرمان گفت: هزینه های غیرضروری را می توان با یک سری اقدامات ساده بین 15 تا 20 درصد کاهش داد بدون اینکه آسایش و آسایش خانواده را تحت تأثیر قرار دهد.

وی مصرف بهینه را نیازمند فرهنگ سازی، آموزش و همدلی دانست و افزود: در سال های اخیر این مشکلات را داشتیم و با همکاری مردم از آن عبور کرده ایم.

صدیقی گفت: ظرفیت نیروگاه های کشور و استاندارد سرمایه گذاری نرم نیز مشخص است. رشد هزینه زمانی که استانداردها رعایت نمی شود باید در جایی مدیریت شود تا پس انداز شود. این شماره به عنوان انجمن مجازی شناخته می شود.

مصرف برق را به اندازه نیروگاه باغین افزایش داده ایم.

وی گفت: به عنوان مثال در حال حاضر در حوزه توزیع برق در جنوب استان کرمان تقریباً به اندازه یک نیروگاه باغین نسبت به میانگین دوره بارگذاری (پاییز یا زمستان) افزایش مصرف داریم.

مدیر کل شرکت توزیع نیروی برق جنوب استان کرمان گفت: در بحث مصرف انرژی برق راهکارهایی برای مصرف بهینه وجود دارد.

در جنوب کرمان تقریبا 45 درصد از کل مصرف برق مربوط به بخش خانگی است.

وی با اشاره به اینکه در جنوب کرمان تقریبا 45 درصد از کل مصرف برق مربوط به بخش خانگی است، افزود: بخش کشاورزی و صنعت همکاری خوبی با صنعت برق داشته و در ساعات پیک مصرف کاهش یا کاهش یافته است. بارگذاری می کند تا امکان تامین برق مردم وجود داشته باشد.

صدیقی گفت: در حال حاضر در دوره پیک مصرف که از ساعت 11 صبح تا 17 عصر است، بیش از 85 درصد مصرف مربوط به بخش داخلی است. بنابراین تاثیر بخش خانگی بسیار زیاد است و مدیریت مصرف کمک می کند تا در این روزهای بسیار گرم برق مردم سراسر استان و کشور بدون فشار بر خانواده تامین شود.

وی بیان کرد: نمی گوییم هیچ جا مشکلی نیست، اما می توانیم با راهکارهای ساده به برق رسانی به مناطق دیگر کمک کنیم، به خصوص در مناطقی که دمای هوا به 55 درجه هم می رسد.

کمتر مصرف کنید و پاداش بگیرید

صدیقی در خصوص طرح های تشویقی گفت: طرح های تشویقی خوبی در هر تعرفه با توجه به مصرف ارائه می شود.

وی گفت: در سال گذشته مشترکانی که مصرف داخلی را نسبت به دوره قبل کاهش داده بودند پاداش دریافت کردند. در دوره گرم سال جاری که از ژوئن آغاز شد، حدود پنج میلیارد تن حق بیمه مصرفی به بخش داخلی پرداخت شد.

مدیر کل شرکت توزیع نیروی برق جنوب استان کرمان گفت: این پاداش در زمان صدور فاکتور اعمال می شود. در حوزه های تحت پوشش این شرکت تاکنون 15 درصد از بلیت های صادر شده پاداش داده شده است. علاوه بر این، حدود 6 درصد از قبوض صادر شده رایگان بوده است، به این معنی که این مشترکان هزینه برق مصرفی خود را پرداخت نکرده اند. این طرح سال گذشته اجرا شد و امسال نیز ادامه دارد.

وی همچنین از طرح پویش انرژی با هدف بهینه سازی مصرف یاد کرد و افزود: برای این طرح پاداش های بسیار خوبی پیش بینی می شود. در محدوده این شرکت در جنوب استان کرمان پس از قرعه کشی سه خودروی ملی که مصرف را 15 درصد کاهش می دهد به مشترکان ارائه کردیم. البته 300 خودرو در سراسر کشور برای مشترکین رزرو شده است. این جوایز علاوه بر 10 و 100 میلیون کمک بلاعوض و جوایز دیگر است.

وی بیان کرد: با توجه به اجرای طرح های تشویقی فرصت مناسبی برای افزایش همکاری مردم است. این فرصت برای مردم فراهم است تا در قبوض خود جایزه دریافت کنند و در قبال همکاری در قرعه کشی سه خودرو شرکت کنند.

به دلیل کمبود برق هیچگونه قطعی برق نداشته ایم.

مدیر کل شرکت توزیع نیروی برق جنوب استان کرمان گفت: در شرایط گرم کنونی تحمل قطعی برق بسیار سخت است. تاکنون هیچگونه قطعی به دلیل کمبود برق در بخش مسکونی نداشته ایم.

وی گفت: زمانی که مصرف افزایش می یابد و تجهیزات بالاتر از ظرفیت آن نصب می شود. تجهیزات حفاظتی کار می کنند اما اجازه نمی دهند ولتاژ به زیر حد معینی کاهش یابد و تجهیزات قطع شود. این چالشی است که ما در برخی شهرها با آن روبرو هستیم.

صدیقی گفت: با کمک مردم و کاهش مصرف از این شرایط عبور خواهیم کرد. البته باید در نظر داشت که در مواردی ممکن است; یک مشکل فنی وجود دارد که در اسرع وقت برطرف خواهد شد.

وی در خصوص وضعیت پس‌انداز در دستگاه‌ها گفت: اعتقاد دولت این است که مدیریت مصرف باید از بخش دولتی قبل از مردم و بقیه بخش‌ها باشد.

ادارات باید 5 تا 20 درصد نیاز خود را با انرژی خورشیدی تامین کنند و شروع به ساخت نیروگاه خورشیدی کنند و بخشی از نیازهای خود را از این طریق تامین کنند.

مدیر کل شرکت توزیع نیروی برق جنوب استان کرمان با بیان اینکه تمامی هزینه های اداری توسط کنتورهای هوشمند کنترل می شود، افزود: در صورتی که مصرف برق یک اداره بیش از حد تعیین شده باشد، کنتور به صورت خودکار قطع می شود.

صدیقی مدیریت مصرف در بخش اداری را بسیار خوب دانست و تصریح کرد: ادارات باید بین 5 تا 20 درصد نیاز خود را با انرژی خورشیدی پوشش دهند و احداث نیروگاه های خورشیدی را آغاز و بخشی از نیازهای خود را تامین کنند.

ما فراتر از پروانه ها عمل نکرده ایم

مدیر کل شرکت توزیع نیروی برق جنوب استان کرمان درباره محدودیت موتور پمپ های کشاورزی در جنوب کرمان گفت: مجوزهای صادر شده برای استحصال آب به طور متوسط ​​کمتر از 19 ساعت در شبانه روز است و بیش از این میزان محدودیتی اعمال نکرده ایم. .

وی ادامه داد: در حال حاضر برق کشاورزان به مدت پنج ساعت (11 صبح تا 16 بعد از ظهر) محدود و در بقیه ساعات رایگان است. در ازای این همکاری به جز 19 ساعت باقی مانده برق این افراد رایگان است. برای یک ماه همکاری کامل، علاوه بر معافیت ماهانه، پاداش اضافی دریافت می کنند.

صدیقی گفت: شرایط دمایی بسیار سخت شده است. انشاالله در کنار صنایع و کشاورزان مردم نیز با حذف هزینه های غیرضروری ما را در عبور از این شرایط یاری کنند.

کاهش انگیزه بخش خصوصی برای تولید و از کار انداختن نیروگاه ها.

رئیس اتاق کرمان چندی پیش در حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرهای صنعتی ایران با اشاره به عدم تعادل انرژی اظهار داشت: از این نظر بخش خصوصی وارد تولید برق شده است و نیروگاه های مدرن ایجاد کرده است اما قیمت اجباری برق است. در صورت عدم پرداخت به موقع نیروگاه ها و هزینه تولید برق، انگیزه تولید کاهش می یابد و نیروگاه ها از مدار خارج می شوند.

سید مهدی طبیب زاده با اشاره به اینکه لازم است انحصار فروش برق از بین برود، افزود: شرکت توانیر برق بسیار ارزانی را از نیروگاه ها خریداری می کند و در زمان انتخاب خود در بورس آن را بسیار گرانتر می فروشد؛ به طوری که در صورت تمایل، خرید و فروش برق بسیار پایین است. با این شرایط و میزان منابعی که نیروگاه ها دریافت می کنند، نمی توانند تعمیرات و تولید اساسی انجام دهند.

تامین برق در هوای گرم سال هاست که به یک چالش تبدیل شده است و باید دید مسئولان علاوه بر توصیه به صرفه جویی، برای جلوگیری از تکرار این معضل در سال های آینده چه خواهند کرد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=314808

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.