به گزارش بازار، حمیدرضا دهقانی نیا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در خصوص اعلام قاچاق برندهای پوشاک اظهار داشت: با بررسی میزان مصرف، تولید و برآورد حجم قاچاق، وضعیت فعالیت و عملکرد شرکت های تولیدی پوشاک بررسی شده است. دولت و فعالان این عرصه را می توان روشن کرد. کاهش حجم قاچاق پوشاک نشان دهنده اثربخشی اقدامات است
وی گفت: در سال 1395 که طرح مبارزه با قاچاق آغاز شد، میزان قاچاق حدود 2.6 میلیارد دلار برآورد شد. حتی بسیاری از کارخانهها و عرضهکنندگان پوشاک ایرانی نیز بازار را ترک کرده بودند. در حال حاضر به 1.13 میلیارد دلار قاچاق رسیده ایم، بنابراین این شکاف نشان دهنده اثربخشی اقدامات گذشته است.
سخنگوی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به محدود شدن عرضه پوشاک قاچاق در این چند سال، تصریح کرد: در این زمینه اقداماتی انجام شده که اگر نتیجه مطلوب را به ما ندهند؛ در این راستا با توجه به شرایط موجود در کشور، شاهد کاهش عرضه پوشاک قاچاق هستیم. اما نتیجه خوبی داده است.
دهقانی نیا در گفت و گو با رادیو دیاوگو خاطرنشان کرد: با فروشگاه هایی که از علائم تجاری قاچاق به عنوان نام فروشگاه استفاده می کنند برخورد شود. اما علامت تجاری فروشگاه ممکن است یکی از مارک های قاچاق باشد. اما محصولات موجود در فروشگاه تولید ملی هستند. بنابراین آمار و رفتار تولیدکننده نیز حکایت از آن دارد که در زمینه تولید پوشاک و مبارزه با قاچاق اقدامات خوبی انجام شده است. به جایی رسیده ایم که در بسیاری از فروشگاه های پوشاک لباس زیر دیده می شود. اگر اشتغال مولد از تولید پایدار بماند شاهد گسترش آن خواهیم بود.
وی همچنین ابراز داشت: هماهنگی، رصد و برنامه ریزی قاچاق پوشاک با ستاد و اجرای آن با 32 سازمان همکار است. اما حمایت از تولید در دست وزارتخانه هاست. بنابراین با بررسی آمارها تنها قصد مقایسه وضعیت فعلی با گذشته را داریم. ما از مقامات دولتی انتظار داریم با پایین کشیدن سر فروشگاه با برخی از برندهای پوشاک بوتلگ برخورد کنند.