مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان عطا حسن پور در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: یکی از پروژه های مهم در مسیر ثبت جهانی دره خرم آباد مرمت و احیای جاده دسترسی است. به غار تاریخی قمری.
وی با بیان اینکه این غار تقریباً در قسمت غربی دره خرم آباد و در دامنه رشته کوه «سفیدکوه» قرار دارد، گفت: مسیر دسترسی به این غار 475 متر و در شیب تقریباً تند، صخره ای و سنگلاخی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان تاکید کرد: بخشی از این مسیر باید به شکل دست یا صخره باشد و بخشی دیگر با ایجاد پله هایی به صورت پلکان سنگی ایجاد شود.
حسن پور تصریح کرد: قسمت دوم دسترسی به غار «راهنمای» مسیر بود که با قالب های بتنی کل مسیر به عنوان راهنمای گردشگری ورودی غار «قومری» ساخته شد.
وی در ادامه مداخله خود با اشاره به اینکه قسمت سوم این پروژه اجرای درب ورودی غار قمری به طول 6.5 متر و ارتفاع 4.5 متر، نصب تابلوهای فلزی و نمایش اطلاعات غار بود، اشاره کرد. تاریخچه کاوش های باستان شناسی و یافته های باستان شناسی حاصل از کاوش های دهه 60 و اخیر به زبان انگلیسی و فارسی می باشد.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان همچنین نورپردازی غار با سیستم های روز دنیا را با کمترین تاثیر بر غار و همچنین محیط اطراف غار و رعایت مسائل زیست محیطی برشمرد. از جمله اقدامات مهم دیگری در قالب این پروژه است.
حسن پور تاکید کرد: این پروژه یکی از اقدامات مهم برای رفع موانع ثبت جهانی دره خرم آباد محسوب می شود.
وی گفت: در ادامه این مسیر دسترسی به غارها «پیدا شد». «گالوران»، “کلید“و”دیگنیز انجام خواهد شد.