افزونه پارسی دیت را نصب کنید Monday, 25 November , 2024
3

دلیل اصلی گرانی آهن است.

  • کد خبر : 308044
دلیل اصلی گرانی آهن است.

به گزارش بازار به نقل از قیمت آهن; بازار آهن دیروز نوساناتی را تجربه کرد که باعث افزایش برخی محصولات و کاهش برخی دیگر شد. البته در شرایطی که روند بازار خطی و تقاضا کم است، شاهد افزایش قیمت ورق هستیم که البته در برخی کارخانه ها بار در دسترس و سایز مناسب وجود ندارد. […]

به گزارش بازار به نقل از قیمت آهن; بازار آهن دیروز نوساناتی را تجربه کرد که باعث افزایش برخی محصولات و کاهش برخی دیگر شد. البته در شرایطی که روند بازار خطی و تقاضا کم است، شاهد افزایش قیمت ورق هستیم که البته در برخی کارخانه ها بار در دسترس و سایز مناسب وجود ندارد.

این در حالی است که قیمت روز میلگرد در اکثر کارخانه ها بین 50 تا 400 تومان افزایش یافت. با این حال برخی از تولیدکنندگان قیمت محصولات خود را ثابت نگه داشتند.

به عنوان مثال قیمت آهن آلات 18 اصفهان با 100 تومان افزایش به حدود 28 هزار و 500 تومان رسید. قیمت میلگرد ابرکوه نیز با 300 تومان افزایش همراه بود که 27 هزار و 600 تومان به فروش رسید.

قیمت روز آهن در اکثر کارخانه ها با افزایش 10 تا 100 هزار تومانی همراه بود. البته برخی از تولیدکنندگان نیز قیمت های خود را ثابت نگه داشتند.

قیمت روز ورق مشکی ST37 و ST52 و انواع ورق آهن در اکثر کارخانه ها قیمت ثابتی داشت. اما قیمت ورق فولاد مبارکه مشکی در برخی ضخامت ها با افزایش 100 تا 200 تومانی همراه بود.

قیمت ورق گالوانیزه، ورق شیروانی و ورق موجدار برخلاف روند افزایشی سایر محصولات، در اکثر کارخانه ها 900 تومان کاهش قیمت داشت.

قیمت روز پروفیل، قیمت پروفیل صنعتی، قیمت پروفیل درب و پنجره و … آنها در اکثر کارخانه ها ثابت ماندند. قیمت لوله مبلمان، لوله داربست و سایر لوله های بدون درز و بدون درز ثابت ماند.

قیمت روز نبشی و پرچ نیز در اکثر کارخانه ها با افزایش 100 تا 600 تومانی همراه بود اما کارخانه های جاوید بناب و ظاهریان قیمت محصولات خود را ثابت نگه داشتند.

با توجه به این افزایش قیمت می توان حدس زد که تلاش هایی برای کنترل قیمت آهن در بازار صورت گرفته است. این تلاش ها در حالی انجام می شود که به نظر می رسد موجودی کارخانه در شرایط خوبی قرار دارد و صادرات رونق ندارد.

به نظر می رسد در شرایط فعلی حمایت از کارخانه های فولادسازی در اولویت قرار دارد و از این رو اقداماتی برای جلوگیری از افزایش بی رویه قیمت آهن در حال انجام است.

از جمله عواملی که باعث افزایش قیمت میلگرد و آهن از ابتدای هفته شده است می توان به موارد زیر اشاره کرد.

آزادسازی خرید شمش خام برای همه: این اقدام ممکن است منجر به رقابت بیشتر در بازار شمش خام و در نتیجه کاهش قیمت تمام شده محصولات فولادی شود.

افزایش نرخ ارز: افزایش دلار تا کانال میانی 59 هزار تومان یکی دیگر از دلایل روانی افزایش قیمت آهن و میلگرد بود. از سوی دیگر افزایش نرخ دلار می تواند بر قیمت مواد اولیه مصرفی در تولید فولاد و در نتیجه قیمت نهایی محصولات فولادی تاثیر بگذارد.

عرضه محدود شمش بلوم در بورس کالا: عرضه محدود شمش بلوم در بورس کالا ممکن است به دلیل کمبود برق در کارخانه ها و یا دلایل دیگر باشد و بر قیمت این محصول تاثیر بگذارد.

چرا قیمت دلار افزایش یافت؟

افزایش اخیر قیمت دلار از ابتدای هفته تاکنون دلایل مختلفی دارد.

مداخلات پولی در پایان دولت سیزدهم: برخی معتقدند دولت سیزدهم در روزهای پایانی خود با تزریق ارز به بازار سعی در کنترل نرخ دلار و ثبت دستاورد مثبت در تاریخ خود داشت. اما این اقدام به جای کنترل، ممکن است در بلندمدت باعث افزایش تقاضا و در نتیجه رشد قیمت دلار شود.
افزایش تنش های منطقه ای: تشدید تنش ها و درگیری های نظامی در منطقه به ویژه بین اسرائیل و لبنان، بازار ارز را تحت تاثیر قرار داده است. برخی تحلیلگران بر این باورند که این تنش ها به طور غیرمستقیم مربوط به ایران است و باعث افزایش نگرانی در بازار و در نتیجه افزایش تقاضا برای دلار شده است.

رونق معاملات بورس کالا

بازار فولاد ایران پس از ماه‌ها رکود، نشانه‌های بهبود امیدوارکننده‌ای را نشان می‌دهد و حدود ۷۱ درصد از کل شمش‌های عرضه‌شده برای فروش در معاملات دیروز بورس کالا به فروش رسید. متوسط ​​قیمت هر کیلوگرم شمش 226 هزار و 247 ریال بود. این قیمت کمی بالاتر از قیمت اعلام شده قبلی بود، اما کمی کمتر از جلسه قبل بود.

صنعت فولاد کشور که در ماه های اخیر با چالش جدی قطعی برق دست و پنجه نرم می کرد، اکنون نشانه هایی از بهبود را نشان می دهد. افزایش چشمگیر معاملات آهن اسفنجی در بورس کالا حاکی از انجام مذاکرات برای کاهش محدودیت های برق و افزایش تولید واحدهای فولادی است.

اگرچه این روند مثبت است، اما نباید فراموش کرد که صنعت فولاد همچنان با چالش های جدی روبرو است. کمبود نقدینگی و محدودیت صادرات از مهم ترین چالش هاست. فعالان صنعت امیدوارند دولت جدید با تدوین برنامه های حمایتی و رفع موانع موجود به بهبود وضعیت صنعت فولاد کمک کند.

عوامل موثر بر بهبود بازار آهن اسفنجی.

کاهش محدودیت های برق: رفع تدریجی محدودیت های برق منجر به افزایش تولید آهن اسفنجی و در نتیجه افزایش عرضه در بورس کالا شده است.

رشد تقاضا: با بهبود شرایط تولید، تقاضا برای آهن اسفنجی نیز افزایش یافته است.

تلاش بورس کالا: بورس کالا با ایجاد بستر شفاف برای معاملات به بهبود عملکرد بازار آهن اسفنجی کمک کرده است.

با توجه به بهبود شرایط تولید و افزایش تقاضا، پیش بینی می شود بازار آهن اسفنجی در آینده نزدیک رشد کند. با این حال، ادامه این روند به عوامل متعددی از جمله سیاست های دولت، نوسانات نرخ ارز و شرایط اقتصادی جهانی بستگی دارد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=308044

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.